);

Leuk Kerst! Of toch niet?

Leuk Kerst! Of toch niet?

Klingelingelingggggg. De juf rinkelt met een klein belletje om de aandacht te vragen. Alle kinderen worden na een tweede rinkel, muisstil. -mental note to self: koop belletje!- Er volgt een uitleg over hoe we de kerststukjes gaan maken en dan gaan alle kleuters aan de slag. Overal liggen groene takken en vele, vele, vele versieringen die de kinderen in het kerststukjes mogen gebruiken. More is more bij kleuters, gheghe! De nepsneeuw maakt de boel af. Wat een drukte, geweldig! Ik ben helemaal in mijn nopjes, want kerstigerige kneuterigheid vind ik heerlijk. 

Toen ik klein was, was ik altijd stikjaloers op mijn Nederlandse vriendjes die een kerstboom in huis hadden. Al die lichtjes en glimmende ballen, prachtig! Ik begrijp de kleuters dan ook die zó onder de indruk zijn van al dat glinsterende moois en de pracht en praal. Wanneer we vroeger rond de feestdagen in de auto stapten, was het lievelingsspel van mijn broer en mij wie de meeste kerstbomen zag. Toen ik ging studeren en uit huis ging, kocht ik mijn een eigen boom en dat is nooit meer veranderd. 

 

Eindelijk voor mij ook kerst… toch?

Ik kon dan ook niet blijer zijn dan toen De Nederlandse Man mij aan de haak sloeg. Jeej! Dan vieren we gezellig Kerst samen! Geen onredelijke gedachte in een gemixt huishouden. Ware het niet dat de gezelligheid niet helemaal klopt. Alhoewel, niet helemaal... Gewoon niet klopt bedoel ik dus eufemistisch te zeggen. 

Dat jaarlijkse gekibbel tussen de familieleden die wél gezamenlijk Kerst willen vieren, die géén Kerst willen vieren, misschien Kerst willen vieren of toch waarschijnlijk geen Kerst willen vieren, vergalt mijn Kerstplezier behoorlijk. Reguliere kantoorbanen zonder oproepdiensten of andere gekkigheden en toch voor elkaar krijgen elk jaar niet weten of je kan of wil, wat is dat vermoeiend zeg. De Kerstdata zijn al zo goed als 2.020 jaar bekend en toch... Tóch lukt het mijn aangetrouwde familie elk jaar weer opnieuw om niet te kunnen zeggen of ze kunnen met Kerstmis. Aaaahhh, gek word ik er van! 

kerst is leuk toch?

Kerst is echt gezellig

Wanneer we het eindelijk voor elkaar hebben gekregen wel bij elkaar zijn, is het hartstikke leuk en gezellig. Iedereen kletst met elkaar bij. Er is tijd voor een wandeling, een lekker bad, zelfs een dutje, er is een lading heerlijk eten, de kinderen dollen met elkaar en iedereen geniet. Van de welbekende feestdagenruzies is bij ons geen sprake. Je zou anders vermoeden met alle aanloopproblematiek, maar het is oprecht fijn samen. Totdat het weer richting november gaat en er nog steeds geen kerstplannen zijn en de ikkannietjes en de weetiknietjes en de mischiennietjes en de ikreageernietjes binnen stromen. Zucht... Met nog minder dan 1 week te gaan voor Kerstmis, is nét bekend wat de plannen worden. Grrrrr. Ik krijg er gewoon stress van. Weg kerstsfeer. 

Pfffff... daar ben ik na al die jaren zó klaar mee, dat ik weet wat wij volgend jaar met Kerst gaan doen. Wij zijn met Kerstmis 2020 de wijkomennietjes. Ha! Wij laten dat hele kerstdiner aan ons voorbij gaan. Het heeft even geduurd voor ik die knop kon omzetten, maar het is eindelijk zo ver. Laat de jingle bells maar komen. Geen stress meer vooraf, ik kijk er nu al naar uit!

Hohoho lieve mensen en vooral heel veel plezier tijdens (en ná) de feestdagen gewenst! Mét of zonder familie. 

» Lees ook: kerstdiner stress op school

 

Meer blogs van Melek:

De Brandwondenstichting en brandwondendag

De Brandwondenstichting en brandwondendag

Of we ook naar de terugkomdag komen staat er in het mailtje van Anne. Aangezien ik geen flauw idee heb waar Anne het over heeft, neem ik contact…

Giraffenpret

Giraffenpret

Wanneer de kleine Pluis thuiskomt, rukt hij zijn rugzak open en haalt er een frommeltje uit. 'Kijk, voor Orman gemaakt, want hij is heel lief!'…

Stop met dat geklooi aan die klok!

Stop met dat geklooi aan die klok!

Met een kleine schok schrik ik wakker. Waar ben ik? Huh, sliep ik nou? Wanneer ik voor de vierde keer in slaap ben gesukkeld op de bank en…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.