);

De lekkerste pastagerechten

De lekkerste pastagerechten

Wie is er nou niet gek op pasta? Hier wordt thuis altijd erg enthousiast gereageerd wanneer ik aankondig dat we spaghetti eten die avond. Ik ben geen keukenprinses hoewel man- en dochterlief mijn eten best lekker vinden. Ik heb echter maar 1 pastagerecht in mijn receptenrepertoire en dat is spaghetti bolognese waarbij ik een uitje fruit, 300 gram gehakt rul maak en dan een verpakking met gezeefde tomaten en een teen knoflook met wat zout en peper erdoorheen. Even pruttelen en klaar. Zonder zakjes of kant en klare spaghettisaus, maar wel met een blik gezeefde tomaten… dat dan weer wel.

Dus ik heb aan medebloggers gevraagd om hun favoriete pastagerecht, zodat ik je wat meer variatie in pasta kan bieden dan mijn rechttoe rechtaan spaghetti. En wat ziet het er allemaal lekker uit!

 

De Luie zalm spinazie pasta van Flyingfoodie.nl

Spinazie Pasta van flyingfoodie

Van de naam alleen al Luie Zalm krijg ik trek. Tot op heden heb ik mijn dochter nog niet aan de zalm gekregen, maar ik ga het toch nog een keer proberen. Deze lijkt me zó lekker!

Benodigdheden:

  • 400gr verse spinazie
  • 250gr gerookte zalmsnippers
  • 80gr Boursin (of andere kruidenkaas)
  • 1/4 citroenschil gerapst
  • (Verse) pasta
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereiding:

  • Kook de pasta
  • Verwarm in een wok een klein beetje olijfolie. Wok hierin je spinazie met een paar handen tegelijkertijd tot het geslonken is. Er komt vocht van de spinazie af, maar giet dit niet af.
  • Verdeel de Boursin in stukken en roer deze door je spinazie heen. Goed roeren tot de Boursin gesmolten is.
  • Voeg nu ook de zalm snippers bij, roer het goed door en haal de pan van het vuur. Als je het te lang op het vuur laat staan wordt de zalm te gaar en taai.
  • Giet je pasta af zodra deze gaar is en spoel na met een beetje koud water tegen het plakken.
  • Roer de pasta door de spinazie en breng het tenslotte op smaak met een beetje peper en geraspte citroenschil. Door de zalm zal zout niet nodig zijn.

 

Kijk hier voor meer recepten van Flyingfoodie! Ziet het er niet allemaal even lekker uit?

 

De spaghetti taart van Pinkit.nl

De spaghetti taart van pinkit

Een spaghetti taart!!! Toen ik het zag, vond ik gelijk dat dit recept in dit rijtje niet mocht ontbreken. Zó leuk! Komt ie…

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt
  • 400 gram spaghetti
  • Pastasaus
  • Een zakje geraspte kaas
  • 2 gesnipperde uien
  • Een bakje ricotta
  • 3 eieren
  • Peper & zout

Bereiding:

  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en bak ondertussen het gehakt rul.
  • Als het gehakt gaar is voeg je de gesnipperde uien er aan toe. Bak het geheel nog een paar minuten.
  • Giet de spaghetti af in een zeef en laat het goed uitlekken zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft.
  • Doe de pot saus in een pan of kom. Klop vervolgende de drie eieren hier doorheen samen met wat zout en peper.
  • Schep de volledige inhoud van het bakje ricotta erdoor. Roer/mix dit goed los zodat het een mooi geheel vormt met de pastasaus.
  • Voeg de helft van het zakje geraspte kaas aan de saus toe. Roer het er goed doorheen zodat de kaas goed verdeeld is. Vergeet ondertussen niet de oven voor te verwarmen op 200 graden.
  • Als de saus helemaal klaar is, schep dan het gehakt/ui mengsel erdoorheen. Even een tip, doe dit in een grote pan anders kom je ruimte tekort, want nadat het gehakt er doorheen is geschept is het tijd om de goed uitgelekte spaghetti door het mengsel te verdelen.
  • Zorg ervoor dat alle spaghetti goed “doordrenkt” is met de saus anders wordt deze tijdens het bakken hard.
  • Doe het mengsel in een springvorm.
  • Garneer het met de andere helft van de geraspte kaas die nog over is.
  • Doe de springvorm in de voorverwarmde oven (200 graden) voor ongeveer 45 minuten.

 

Je kunt hier verder klikken naar het volledige recept van deze spaghetti taart.

 

Tagliatelle met spinaziesaus van MamsatWork.nl

tagliatelle met spinazie

Deze tagliatelle staat volgens MamsatWork binnen 20 minuten op tafel. Echt eentje voor drukke mama’s dus. Laat het smaken!

Ingrediënten:

  • 600 gram tagliatelle
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram spekblokjes
  • 400 gram champignons
  • 700 gram spinazie à la crème
  • Peper

Bereiding:

  • Pel en snipper de uien en de knoflook, snij de champignons.
  • Bak de spekblokjes met de ui en de knoflook 8 minuten in een droge koekenpan, voeg na 6 minuten de gesneden champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Voeg de spinazie toe en laat de groente ontdooien en opwarmen.
  • Roer het saus mengsel zo nu en dan even door. Voeg peper naar smaak toe.
  • Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de pasta af. Meng de spinazie-pastasaus door de tagliatelle of serveer apart.

 

Kijk hier voor meer recepten van Mamsatwork

 

Pasta met aubergine en Melanza Baba Ganoush van AllinMam.com

pasta met aubergine van allinmam

Geen idee wat Melanza Baba Ganoush is, maar het klinkt fantastisch en als het net zo lekker smaakt als het eruit ziet, dan ga ik ervoor…Succes!

Ingrediënten:

  • Ovenschaal, wok
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 aubergine
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram pasta naar keuze en Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de tomaatjes. Mix 2 eetlepels met de Baba Ganoush kruiden. Doe de tomaatjes in de ovenschaal en meng met de helft van het kruidenmengsel.
  • Zet in de oven en roer regelmatig om. Laat in de oven staan voor ca. 15 minuten.
  • Snij de aubergine in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
  • Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok en roerbak de aubergine tot deze goed gaar en zacht is. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe.
  • Voeg ook de andere helft van het kruiden-/olijfoliemengsel toe en schep goed door elkaar.
  • Giet de pasta af en meng deze met het aubergine mengsel in de wok. Schep nu ook voorzichtig de tomaatjes er doorheen.
  • Verdeel over de borden en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen

Eet smakelijk!

AllinMam maakt heerlijke recepten en de foto’s zijn ook om je vingers bij af te likken. Kijk hier voor meer recepten van AllinMam.

 

Ham-kaas pasta uit de oven van Firmamama.nl

ham kaas pasta uit de oven

Natuurlijk mag een pasta ovenschotel niet ontbreken in dit rijtje. Ham en kaas, dat lust toch iedereen? Deze ga ik binnenkort een keer proberen, want ik weet zeker dat dochterlief deze ook lekker gaat vinden.

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram beenham
  • 6 dl kookroom
  • 300 gram gekookte verse erwten of uit de diepvries
  • 200 gram wortels
  • 500 gram pasta
  • 250 geraspte belegen kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.
  • Bak de gesnipperde ui in een paar minuten gaar.
  • Voeg de ham toe en de wortels in stukjes of geraspt
  • giet de room in de pan en breng aan de kook
  • zet het op een laag vuur en laat alles 5 minuten sudderen.
  • Voeg dan de erwten toe, totdat het mengel wat ingedikt is.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Kook de pasta, laat uitlekken als de pasta klaar is.
  • Voeg de pasta bij het roomsaus mengsel, met de helft van de geraspte kaas, strooi de rest van de kaas erover.
  • Zet het daarna nog 20 minuten in de oven

 

Dit fijne recept komt van Firmamama.nl

 

De 5 pastagerechten van collega-bloggers

Dit waren 5 verrukkelijke pastagerechten van mijn collega-bloggers. Welke spreekt jou het meeste aan? Welke ga jij binnenkort of misschien vanavond al op tafel zetten?

Eet smakelijk!

» Lees ook: roze prinsessen spaghetti

» Lees ook: een overzicht van al onze recepten

 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.