Laat je klei creaties leven met Play-Doh Touch

Laat je klei creaties leven met Play-Doh Touch

Als er iets is wat mijn dochter altijd al leuk gevonden heeft en nog steeds leuk vindt, dan is het kleien. Op haar verlanglijstjes staat dan ook standaard Play-Doh. Er wordt hier namelijk zo vaak gekleid dat potjes ook op raken of een dekseltje wordt vergeten er goed op te doen en het droogt uit. Dus dan moet er weer nieuwe klei komen. We hebben zelfs een speciale Ikea bak voor de play-Doh en allerlei klei-accessoires.

Dus toen dochter de kans kreeg om de nieuwe Play-Doh touch uit te proberen, hoefde ze daar niet lang over na te denken. Leuk!

 

Wat is Play-Doh Touch eigenlijk?

Play-Doh Touch is de klei van Play-Doh, zoals we die allemaal kennen, gecombineerd met een “werk-station”,  vormpjes en een app. Door je eigengemaakte creaties op het werkstation te fotograferen kun je deze in de app tot “leven” laten komen. Het filmpje van Play-Doh zelf zag er veelbelovend uit. Vol kleur en gezelligheid. Dochter zat dus al even te popelen toen ze van mij eindelijk de doos mocht openen.

 

Hoe werkt Play-Doh Touch

Wij hadden tablets in huis met enigszins verouderde besturingssystemen en de app kon hierop niet gedownload worden. We moesten het daarom doen met een smartphone. De app is natuurlijk simpel te downloaden en het kleien kun je aan de eerste de beste 4 jarige best overlaten ;-) Maar het fotograferen van de creaties zonder schaduwen zodat ze in de app er leuk uitzagen, vonden wij nog allerminst makkelijk. Misschien komt dat omdat we een smartphone gebruikten, dat weet ik niet. Er staat ook wel dat je het beste kunt fotograferen in natuurlijk licht, maar wie kleit er nou buiten? En binnen is het te donker en er is ALTIJD een schaduw aanwezig. Hoe je het ook wendt of keert, schaduw is er altijd. Dit gegeven bracht wel enige frustratie bij mij. Dochterlief vond het allemaal okay hoewel ze het liever anders zag, maar als volwassene kijk je hier toch wel anders tegenaan. Leuk hoor zo’n perfect filmpje, maar in realiteit konden wij het dus in eerste instantie niet nabootsen.

Dit is ons YouTube filmpje...

 

De oplossing

Een felle zaklamp was de oplossing. Door de een de foto te laten maken met de mobiel en de ander een felle zaklamp te laten schijnen op de creatie waar normaal gesproken de schaduw zat, waren de schaduwen verdwenen en kwamen de creaties veel beter tot hun recht. Dat betekent dus wel dat mama of papa er bij elke foto naast moest staan met de zaklamp.

 

Wat vinden wij van de Play-Doh Touch?

Het is op zich een leuke aanvulling als je kind kleien al erg leuk vindt en ik moet zeggen dat de makers van de app er wel wat leuks van gemaakt hebben. Minpuntje vind ik dus de omslachtige manier van fotograferen zodat de creaties ook schaduwvrij in de app opgeslagen kunnen worden. De app is gelukkig wel redelijk kindproof. Mijn dochter vond zonder problemen de juiste werkwijze (laat dat maar aan kinderen over wink) Je kind kan er absoluut zijn of haar creativiteit in kwijt. De verschillende creaties hebben een stemmetje en een eigen “karaktertje” en dat maakt het ook leuker. Zorg er wel voor dat je een tablet hebt met een recente versie van Androïd.

De Play Doh app

 

Wat kost de Play-Doh Touch?

Een doos met het werkstation, de vormpjes en de klei kost bij Bol.com 32,99. KIJK HIER

Het is absoluut een leuk cadeau voor de fervente kleier. We gaan er hier in huis nog veel plezier aan beleven.

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 2

  1. Het lijkt mij erg leuk. Zeker iets voor Deon!  2. Fleur

    mei 24, 2017 at 10:59

    Wij hebben hem ook en hij wordt regelmatig uit de kast gehaald door allebeiThis thread has been closed from taking new comments.