);

KreaDoe Beurs: ook leuk voor niet-fröbelende mama's

KreaDoe Beurs: ook leuk voor niet-fröbelende mama's

Ik ben geen mama die hele middagen knutselt, fröbelt of frunnikt. Toch ben ik naar de KreaDoe Beurs geweest. Gewoon om eens te kijken of dit iets voor mij zou zijn en of ik weer in contact kan komen met mijn inner creativity. Want ik ben altijd heel creatief geweest. Ik kon als kind redelijk goed tekenen, knutselde erop los, heb een bevlieging gehad met een breimachine en breide een heeeel lange sjaal, heb gepunnikt bij het leven tot ik ermee kon touwtje springen en heb zelfs oorbellen gemaakt toen ik die nog droeg. Dus waar ben ik mijn creativiteit in die zin kwijt geraakt, vroeg ik mij af?

Natuurlijk ben ik nog steeds creatief. Ik uit dat nu in mijn foto’s, mijn YouTube filmpjes en als online ondernemer via de vormgeving van mijn websites, de logo’s en alles wat er verder bij komt kijken. Maar in de weer met een bulletjournal of scrapbooken? Daar neem ik gewoon de tijd niet meer voor met mijn huidige 50 uur durende werkweken. Ik zoek mijn ontspanning vaak in lezen. Toch ben ik de organisatie van de KreaDoe beurs erg dankbaar dat ik het mocht ervaren. Ik heb een geweldig leuke dag gehad namelijk!

 

Over de KreaDoe Beurs

Iedereen heeft kunnen lezen hoe groot mijn hekel is aan de Huishoudbeurs. Niet gelezen? Doe het alsnog!

» Lees hier: ik ga niet naar de huishoudbeurs

En toen ik van de parkeerplaats bij de Jaarbeurs naar binnen liep werd ik al bevangen door dezelfde angst. Ik zag veel mensen met trolleys namelijk. Maar de KreaDoe Beurs heeft echt een totaal andere sfeer. Die is absoluut heerlijk gemoedelijk. Mensen komen daar om te ervaren, om workshops te volgen, om die ene haaknaald te scoren of die ene kleur kralen. En al met al viel het aantal trolleys eigenlijk nog best mee wink En eerlijk is eerlijk. Een trolley is superhandig als je van plan bent om tijdens de beurs los te gaan met je aankopen of voor al die creaties die je tijdens workshops maakt. Buiten dat is de KreaDoe Beurs goed ruim opgezet en struikel je daardoor niet over elkaars voertuig.

Ik heb zoveel leuke workshops gezien. Overal waar je kijkt, kan je soms letterlijk aanhaken. Er worden armbandjes gemaakt, er wordt geschilderd, geboetseerd en gebakken. De mooiste creaties zag ik voorbij komen. Er waren deze woensdag nog weinig kinderen te bespeuren, maar dat zal komend weekend vast anders zijn. Er is een heel kinderplein ingericht met allemaal leuke workshops die ze kunnen volgen. Dus neem komend weekend vooral je kinderen mee.

Het viel me op dat je sowieso echt overal workshops kan volgen. Soms zijn deze gratis en als er veel of kostbare materialen gebruikt worden, dan kan dat voor een paar euro.

 

Bobbi Eden op de KreaDoe Beurs

We weten allemaal (of misschien wist je het niet) dat Bobbi Eden een carrière switch gemaakt heeft van pornoster naar haakkoningin. Haar 2e boek Haken @ Home werd deze woensdag gepresenteerd in de Bruna stand. Wat een rij mensen stonden al met een boek in de hand op haar te wachten! Fantastisch! Toen ze eenmaal met hubbie Mark en gevolg aan kwam, nam ze voor iedereen even de tijd voor een handtekening, een babbeltje en een selfie. Leuk mens vind ik Bobbi. Heerlijk die zelfspot. Love it. Als ik kon haken of enige ambitie in die richting zou hebben, dan had ik zeker in die rij gestaan. Ik heb het moeten doen met een paar foto’s op anderhalve meter afstand en wat filmmateriaal die ik graag met jullie deel in mijn YouTube filmpje. Ook leuk toch?

Kijk hier voor het boek van Bobbi Eden

Kijk vooral even het filmpje, want het geeft een redelijk goed beeld van afgelopen woensdag op de KreaDoe Beurs.

 

Volgend jaar weer?

Ik heb de sfeer mogen proeven en kom volgend jaar graag nog een keer naar de KreaDoe Beurs. Ik heb de woensdag vooral veel gewerkt in de bloggers en vloggers spot om mijn geschoten materiaal zo snel mogelijk voor iedereen online te zetten. Volgend jaar zou ik dan graag wat workshops doen, die mij zeer aanspreken zoals: handletteren, sieraden maken, aquarellen maken (dat lijkt me écht heerlijk en wat ik ervan gezien heb… ik ben geïnspireerd!).

KreaDoe Beurs Bloggers Spot

 

Tip: wanneer je je ticket online al aangeschaft hebt en parkeert op P3 dan heb je daar een eigen ingang. Check de roze ballonnen. Daar kan je naar binnen en kom je direct in Hal 7/Hal 8. Ga je linksom de hoek om dan is daar de bloggers & Vloggers spot. Wip even bij ze langs en maak een praatje… vinden ze leuk laugh Scheelt toch een behoorlijk tippel dan via de hoofdingang om binnen te komen.

Check hier de ticketverkoop voor de KreaDoe Beurs

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.