);

De leukste kraamcadeau ideeën

De leukste kraamcadeau ideeën

Als je op zoek bent naar leuke kraamcadeaus, kan het soms lastig zijn om iets te vinden dat zowel nuttig als leuk is voor de nieuwe ouders en hun baby. Hieronder vind je een lijst met de leukste kraamcadeaus, die zowel praktisch als schattig zijn.

 

Kraamcadeautje voor de baby

Natuurlijk ga je niet met lege handen op kraambezoek; neem bijvoorbeeld iets leuks voor de baby mee!

 • Een zachte en lieve knuffel is altijd een goed idee. Het kan een vriendje worden voor de baby en een mooie herinnering voor later. Ook perfect als kraamcadeau tweeling, helemaal als je de knuffels personaliseert met zijn of haar naam. Dan weten ze ook gelijk van wie welke knuffel is.
 • Speelgoed is ook leuk om te geven. Kies speelgoed dat geschikt is voor de leeftijd van de baby. Rammelaars en bijtringen zijn perfect voor de eerste paar maanden, terwijl boekjes en blokken geschikt zijn voor oudere baby's.
 • Nog een cadeau tip; verzorgingsproducten. Kies natuurlijke en zachte verzorgingsproducten zoals shampoo, bodylotion en billencrème. Het is belangrijk om te letten op de ingrediënten en allergieën van de baby.
 • Een muziekdoosje kan een rustgevend geluid bieden voor de baby en kan ook helpen bij het creëren van een rustgevende slaapomgeving. Een fijn cadeau.

 

Praktische kraamcadeaus

Het kan ook zijn dat je liever een praktisch geschenk geeft, iets wat ze veel zullen gebruiken. Dit zijn een aantal tips.

 • Een baby kan nooit genoeg rompertjes hebben, vooral niet in de eerste paar maanden. Met een rompertje zit je dus eigenlijk altijd goed. Kies een leuke print of kleur die past bij de persoonlijkheid van de ouders.
 • Een schattig kledingsetje is ook altijd leuk om te geven, al is het maar omdat het zo leuk is om zelf te kiezen!
 • Een praktisch cadeau dat altijd van pas komt; dat zijn slabbetjes! Kies een slabbetje met een leuke print of een grappige tekst.
 • Een creatief cadeau dat zowel nuttig als decoratief is; een luiertaart. Het is een taartvormige stapel van luiers met kleine cadeautjes erin verwerkt, zoals speelgoed, sokjes of verzorgingsproducten. Je kunt er zelf een maken of een bestellen. Als je er zelf een maakt; kies dan gerust een grote maat luiers; dan weet je zeker dat ze niet te klein zijn. En ze komen toch wel op.
 • Een badcape is zowel praktisch als schattig. Kies een cape met een leuke print en van zachte materialen.

 

Kraamcadeau voor de mama

Hier zijn enkele kraamcadeau-ideeën voor mama's die haar helpen ontspannen, zichzelf te verwennen en te genieten van haar nieuwe rol als moeder. Deze cadeaus zijn trouwens ook leuk als cadeau zwangerschapsverlof.

 • Mama's verdienen het om zichzelf te verwennen en te ontspannen, vooral na een lange dag verzorgen van de baby. Een zachte badjas of comfortabele loungekleding is een perfect cadeau voor mama.
 • Een mooie ketting met de naam of initialen van de baby kan een betekenisvol en gewaardeerd cadeau zijn voor mama.
 • Een lekkere fles wijn of champagne: Hoewel nieuwe moeders misschien niet veel alcohol kunnen drinken tijdens het geven van borstvoeding, kunnen ze nog steeds genieten van een glas wijn of champagne als ze een pauze krijgen van het moederschap.

 

Kraamcadeau voor de ouders

Er zijn ook leuke cadeaus die je aan beide ouders cadeau kunt geven en die speciaal voor de eerste, spannende periode zijn!

 • Een handig cadeau voor ouders die graag hun baby dichtbij dragen. Het kan de binding tussen ouder en kind versterken en het is handig voor onderweg.
 • Een mooie manier om herinneringen vast te leggen. Geef de ouders een fotoboek waarin ze foto's kunnen plakken van de eerste weken en maanden van de baby.
 • Een babyfoon kan ouders geruststellen en helpen bij het monitoren van de baby als deze in een andere kamer slaapt. Kies een model dat past bij de behoeften van de ouders.
 • Een babyboek is een prachtige manier om belangrijke mijlpalen en herinneringen vast te leggen. Kies een boek met leuke illustraties en voldoende ruimte om notities te maken.
 • Een giftcard voor een bezorgmaaltijd: Het kan moeilijk zijn om tijd te vinden om te koken als je voor een nieuwe baby zorgt. Een giftcard voor een bezorgmaaltijd kan mama help om een heerlijke maaltijd te krijgen zonder zich zorgen te maken over koken of afhalen.

 

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen bij het vinden van het perfecte kraamcadeau. Onthoud dat het belangrijkste is om iets te kiezen dat past bij de persoonlijkheid van de ouders en dat nuttig is voor de baby.

 

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.