);

Iedere dag kraambezoek of liever niet?

Iedere dag kraambezoek of liever niet?

Krijg je een kindje, zeker als het je eerste is, dan staat je leven behoorlijk op zijn kop. Dat begint al tijdens de zwangerschap, natuurlijk, waarin je heel wat dingen moet gaan voorbereiden. Er moet een kamertje ingericht worden, er moeten babynamen verzonnen worden, kleertjes gekocht en een babykamer ingericht worden. Allemaal dingen om je voor te bereiden op dat grote moment: de geboorte van je kindje. Maar is het eenmaal geboren, dan ben je er natuurlijk nog niet. Het leven van je kleintje gaat nu beginnen, net als jullie leven samen. En daar willen veel mensen je mee feliciteren, dat is logisch. Maar hoe pak je dat aan, dat kraambezoek?

 

Denk aan je rust

De periode van de zwangerschap en zeker de geboorte is een hectische tijd. Het ene moment ben je nog druk bezig met het verzinnen van jongens- of meisjesnamen, het volgende moment dient je kindje zich aan en staat je leven volledig op zijn kop.

Het is niet zo vreemd dat je even tijd nodig hebt om te wennen. Om bij te komen van de bevalling, om eraan te wennen dat er plotseling nog een mensje bij je in huis woont en wennen aan het nieuwe ritme, of gebrek daaraan. Natuurlijk snap je het dat mensen graag langs willen komen om je te feliciteren en de baby te aanschouwen, maar voel je niet gedwongen om direct je huis vol te hebben. Vind je dat juist fijn, prima, maar vergeet vooral niet om ook je rust te nemen. Dit zijn enerzijds pittige dagen, met weinig slaap, en anderzijds hele bijzondere dagen, die je nooit meer over kan doen. Breng ze dus vooral door op de manier die jij het fijnst vindt.

Het is prima om de eerste dagen alleen heel nabije familie of vrienden kort langs te laten komen. Maak daar ook gerust afspraken over met de kraamhulp, zodat deze ze de deur uit kan werken als ze toch te lang blijven hangen.

 

Iedereen tegelijk of liever verspreid?

Heb je je ritme een beetje gevonden en vind je het leuk als er bezoek komt? Dan kun je ervoor kiezen om iedereen die langs wil komen een afspraak te laten maken, en je dagen te laten vullen met bezoek. Dat kan heel gezellig zijn. Veel mensen kiezen er echter ook voor om het bezoek wat meer te bundelen, en bijvoorbeeld een kraamfeest te organiseren. Dan heb je niet iedere dag bezoek over de vloer, en dus wat meer tijd voor jezelf en de kleine, en kun je op het moment dat iedereen langskomt ook echt uitpakken met hapjes en drankjes, om daarna weer lekker in je eigen bubbel te duiken.

Kies vooral voor de manier die jij het fijnst vindt, er is namelijk geen ‘goede’ of ‘slechte’ manier.

 

Samen met je kind knutselen: 4 inspiratie projecten

Samen met je kind knutselen: 4…

Samen met je kind wat ondernemen is altijd leuk en versterkt daarbij de band tussen moeder en kind. Een activiteit hoeft niet altijd ingewikkeld…

Van borstvoeding naar flesvoeding: de tips en tricks

Van borstvoeding naar flesvoeding:…

De overgang van borstvoeding naar flesvoeding is best een flinke verandering. Voor de één een bewuste stap, voor de ander geen kwestie van…

Hoe kom je je zwangerschap en de eerste weken na de bevalling goed door?

Hoe kom je je zwangerschap en de…

Wie zwanger is kan gedag zeggen tegen haar hele garderobe: niets past meer en het duurt ook nog een hele tijd voordat je weer je favoriete…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.