);

Iedere dag kraambezoek of liever niet?

Iedere dag kraambezoek of liever niet?

Krijg je een kindje, zeker als het je eerste is, dan staat je leven behoorlijk op zijn kop. Dat begint al tijdens de zwangerschap, natuurlijk, waarin je heel wat dingen moet gaan voorbereiden. Er moet een kamertje ingericht worden, er moeten babynamen verzonnen worden, kleertjes gekocht en een babykamer ingericht worden. Allemaal dingen om je voor te bereiden op dat grote moment: de geboorte van je kindje. Maar is het eenmaal geboren, dan ben je er natuurlijk nog niet. Het leven van je kleintje gaat nu beginnen, net als jullie leven samen. En daar willen veel mensen je mee feliciteren, dat is logisch. Maar hoe pak je dat aan, dat kraambezoek?

 

Denk aan je rust

De periode van de zwangerschap en zeker de geboorte is een hectische tijd. Het ene moment ben je nog druk bezig met het verzinnen van jongens- of meisjesnamen, het volgende moment dient je kindje zich aan en staat je leven volledig op zijn kop.

Het is niet zo vreemd dat je even tijd nodig hebt om te wennen. Om bij te komen van de bevalling, om eraan te wennen dat er plotseling nog een mensje bij je in huis woont en wennen aan het nieuwe ritme, of gebrek daaraan. Natuurlijk snap je het dat mensen graag langs willen komen om je te feliciteren en de baby te aanschouwen, maar voel je niet gedwongen om direct je huis vol te hebben. Vind je dat juist fijn, prima, maar vergeet vooral niet om ook je rust te nemen. Dit zijn enerzijds pittige dagen, met weinig slaap, en anderzijds hele bijzondere dagen, die je nooit meer over kan doen. Breng ze dus vooral door op de manier die jij het fijnst vindt.

Het is prima om de eerste dagen alleen heel nabije familie of vrienden kort langs te laten komen. Maak daar ook gerust afspraken over met de kraamhulp, zodat deze ze de deur uit kan werken als ze toch te lang blijven hangen.

 

Iedereen tegelijk of liever verspreid?

Heb je je ritme een beetje gevonden en vind je het leuk als er bezoek komt? Dan kun je ervoor kiezen om iedereen die langs wil komen een afspraak te laten maken, en je dagen te laten vullen met bezoek. Dat kan heel gezellig zijn. Veel mensen kiezen er echter ook voor om het bezoek wat meer te bundelen, en bijvoorbeeld een kraamfeest te organiseren. Dan heb je niet iedere dag bezoek over de vloer, en dus wat meer tijd voor jezelf en de kleine, en kun je op het moment dat iedereen langskomt ook echt uitpakken met hapjes en drankjes, om daarna weer lekker in je eigen bubbel te duiken.

Kies vooral voor de manier die jij het fijnst vindt, er is namelijk geen ‘goede’ of ‘slechte’ manier.

 

Kerstkaarten kopen: klein gebaar veel waardering

Kerstkaarten kopen: klein gebaar…

Verstuur je nog steeds kerstkaarten? Daarmee laat je zien aan je vrienden en familie dat je echt om ze geeft. In dit digitale tijdperk versturen…

De verbouwing van je woning: waar begin je mee?

De verbouwing van je woning: waar…

Voel je je niet meer helemaal thuis in je woning? Bevalt bijvoorbeeld de keuken of badkamer niet meer helemaal? Of vind je de stijl van je…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.