);

Konijn nemen? Dit heb je nodig!

Konijn nemen? Dit heb je nodig!

Neem je een konijn als huisdier? Wat een leuk vooruitzicht! Weet wel dat konijnen om vrij veel verzorging vragen. Je hebt ook verschillende spullen nodig: haal deze alvast in huis voordat je konijn er is. Hier moet je allemaal aan denken!

 

Konijnenhok

Uiteraard heeft je konijn een eigen huisje nodig. Kies voor een goed hok, dat je binnen of buiten kunt plaatsen: het is maar net waar je jouw konijn wilt laten leven. Beide opties zijn mogelijk! Ga in ieder geval voor een groot konijnenhok, zodat het diertje voldoende bewegingsruimte heeft. Dit houdt je konijn gelukkig. De precieze grootte is afhankelijk van het soort konijn dat je kiest en het aantal konijnen dat je in huis haalt (ze zijn liever niet alleen!). En kies een stevig hok uit, dat lang meegaat.

 

Ren

Met name buiten maken we gebruik van een ren voor konijnen. Zo kan je konijn wat rondlopen door de tuin, zonder te kunnen ontsnappen. Een losse ren is een optie. Maar misschien nog wel handiger is een konijnenhok met ren, zodat je konijn naar buiten kan gaan wanneer hij maar wil. Ook binnenshuis kun je trouwens een (kleine) ren plaatsen, bijvoorbeeld om een konijn rond te kunnen laten lopen in een kamer waar hij niet in elk hoekje mag komen.

 

Hooi

Konijnen hebben graag een zachte ondergrond in hun hok. Leg een flinke laag hooi neer! Hier eet het konijn ook van – en dit is juist de bedoeling. Leg idealiter elke dag wat vers hooi neer waar het konijn van kan eten. En ververs regelmatig alle hooi, bij het schoonmaken van het hok. Het hok gaat ook gauw stinken als je dit niet netjes bijhoudt. Zeker het toilet gedeelte in het hok moet je fris houden.

 

Benodigdheden voor eten en drinken

Uiteraard moet je konijn kunnen eten en drinken. Zorg voor een goed voerbakje, en houd dit bakje schoon. Om te drinken kies je voor een drinkfles die je aan het hok hangt, waar je altijd vers water in stopt. Wat een konijn eet? Gezond voer is belangrijk! Denk aan veel groenten en soms wat fruit, samen met hooi en biks. Konijnen mogen trouwens niet alle groente- en fruitsoorten eten: zoek dit vooraf altijd even op. En zorg dat het eten altijd vers is. Konijnen krijgen namelijk snel last van de spijsvertering, wat echt iets is om op te letten.

 

Speeltjes

Haal speeltjes in huis voor je konijn, zodat er altijd iets te doen is. Er is genoeg om uit te kiezen. Denk aan een graafmat, snuffelbak, tunnel, knaagtouw of wip. Als je voor variatie zorgt, kan je konijn lekker zelf kiezen wat hij leuk vindt.

 

Nagelknipper

Bij de meeste konijnen moet je als baasje de nagels knippen. Deze worden namelijk te lang als een konijn als huisdier wordt gehouden. Zoek goed uit hoe je dit doet: je moet de nagels absoluut niet te kort knippen. Je hebt er in ieder geval een nagelknippertje voor konijnennagels voor nodig – haal dit ook in huis.

 

 

5x kinderschoenentrends van dit moment

5x kinderschoenentrends van dit…

Zijn de huidige schoenen van jouw kind echt aan vervanging toe? Dan is het tijd om te beginnen met de zoektocht naar nieuwe schoenen. Bij…

Geboortekaartje ontwerpen? Dit zijn de trends van nu

Geboortekaartje ontwerpen? Dit…

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Of je nu voor het eerst ouder wordt of je gezin uitbreidt, je wilt de komst van jullie kleine op een fantastische…

Samen met je kind knutselen: 4 inspiratie projecten

Samen met je kind knutselen: 4…

Samen met je kind wat ondernemen is altijd leuk en versterkt daarbij de band tussen moeder en kind. Een activiteit hoeft niet altijd ingewikkeld…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.