);

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée even op nummer 1 in plaats van dat ik na dochterlief, manlief, werk, vrienden en andere dingen die aandacht vragen een keer zelf aan de beurt kom. Eigenlijk zet ik mezelf regelmatig even op nummer 1. Daardoor heb ik vaak daarna meer te geven. Ik ben als het ware weer even “opgeladen”.

Als ik moeders of vrouwen in het algemeen spreek, dan is het nemen van een moment voor jezelf vaak een zeldzaamheid. Men gaat liever de was strijken dan even in de zon zitten met een boek bijvoorbeeld. Nou heb ik daar geen “last” van wink Ik strijk niet, maar dat wisten jullie al.

» Lees ook: ik strijk niet, nooit

 

Mijn 7 kom tot mezelf momenten

Wat ik doe om te relaxen? Om weer even tot mezelf te komen? Waarmee zet ik Esmée weer even op nummer 1?

  1. Het lezen van een boek: ik ben gek op lezen. Honderden boeken heb ik al verslonden en sinds dat ik een e-reader heb, kan ik ook op vakanties lezen tot ik erbij neerval. Voorheen was ik halverwege de vakantie al door mijn boeken heen en moest ik suffe blaadjes bietsen bij de buren. Voor wie nog geen e-reader heeft, het is echt een aanrader.
  2. Een bad nemen: ik maak de badkamer gezellig met geurkaarsjes, zoals deze geurlijn en geurkaarsen van Kneipp, zet een muziekje op, licht uit, veel schuim erbij en natuurlijk die e-reader weer. Als ik geld had, dan zou ik een whirlpool kopen, want dat lijkt mij het ultieme genieten van een bad… al die bubbels!
  3. Shoppen: in de uitverkoop wel te verstaan, want teveel geld uitgeven vind ik nou ook weer niet leuk. Maar ik ga dan ook alleen als ik een paar honderd euro budget heb. Als ik teveel op moet letten op de centen dan vind ik shoppen een frustratie.
  4. Lunchen of dineren met een vriendin: dat doe ik veel te weinig, maar is wel mijn ultieme moment voor mezelf. Even weer goede gesprekken hebben met een fijne vriendin en lekker eten. Bij voorkeur dinertje maar een lunch of high tea vind ik net zo gezellig.
  5. Uit met de man: doe ik ook veel te weinig. Maar pas geleden won ik op Facebook bioscoopkaartjes van de film Queen en nu weer van Rocketman. Dan combineer ik zo’n avondje gelijk met uit eten gaan en we kunnen er weer even tegenaan. Zo belangrijk om oog voor elkaar te blijven houden, ondanks dat je al bijna 25 jaar bij elkaar bent.
  6. In de hangmat: het wordt weer mooier weer en dan hang ik regelmatig even de hangmat tussen 2 bomen. Heerlijk in de schaduw even ogen dicht en genieten. Even helemaal niets.
  7. Sporten: ik heb 3 keer in de week op z’n minst een uurtje voor mezelf als ik de sportschool in duik en als ik naar Jazz Ballet ga. Nou word ik daar niet per sé heel erg zen van en soms is het ook een moeten van mezelf, maar toch is het een vorm van jezelf de tijd gunnen. Het is goed voor mijn lijf en ik heb daarna nooit spijt dat ik gegaan ben.

 

» Lees ook: sporten na je 35e

Wat ik graag nog een keer zou doen is een week in een hutje op de hei gaan zitten. Dat moet dan wel een hutje zijn met alles erop en eraan hoor, haha. Liefst met sauna, eigen zwembadje, hangmat, muziekinstallatie en vaatwasser. Helemaal in m'n uppie. En dan schrijven, zodat ik voor weken en weken content heb. Dat lijkt me heerlijk!

En? Zet jij jezelf regelmatig even op nummer 1, neem jij tijd voor jezelf of ben je er zo eentje die zichzelf constant voorbij rent. Ik was jou en op een gegeven moment kwam ik mezelf tegen. Ik werd er zo een niet leuk persoon van! Dus ik las daarom regelmatig mijn-kom-tot-mezelf-momenten in. Blijf ik veel leuker van…

Meer blogs van Esmée:

De afbeelding is van Shutterstock

Tips voor een avontuurlijke vakantie in de natuur

Tips voor een avontuurlijke vakantie…

Wanneer je denkt aan een avontuurlijke vakantie in de natuur, dan denk je misschien aan een jungletocht in Zuid-Amerika of een safari in Afrika.…

10 tips voor het ontwerpen van een kindvriendelijke badkamer

10 tips voor het ontwerpen van…

Als je een nieuwe badkamer ontwerpt of laat ontwerpen, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van alle gezinsleden. Het…

De perfecte badkamer voor gezinnen met jonge kinderen

De perfecte badkamer voor gezinnen…

Badkamers zijn vaak een drukke plek in het huis. Vooral ’s ochtends en ’s avonds als je jonge kinderen hebt. Je wilt dat alles in de badkamer…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.