Koken met je kind: de HelloFresh recepten matchmaker

Onze dochter Marisa van 10 kookt 1x per week inmiddels vrijwel helemaal zelf. Ik zeg vrijwel, want haar kookrepertoire is nog niet heel uitgebreid. Ze kan spaghettisaus maken en chili con carne. De 2 lijken qua bereiding ook wel heel erg op elkaar. Maar dat vind ik voor een 10 jarige eigenlijk al heel wat. Dochterlief wil echter meer, dus we gaan gaandeweg de recepten een beetje uitbreiden. Het samen koken geeft haar zelfvertrouwen en ze eet het zelfbereide eten met nóg meer smaak op dan wanneer mama het maakt. Logisch natuurlijk.
Ik kwam in aanraking met de Recepten Matchmaker. Een initiatief van HelloFresh.
Wat is de Recepten Matchmaker?
De Matchmaker is een snelle manier om het juiste recept te vinden. Dat doe je door de keuzes te maken voor een hoofdingrediënt en waar je gerecht aan moet voldoen als: glutenvrij, makkelijk te maken en bijvoorbeeld kindvriendelijk. Je kan de ingrediënten vervolgens bestellen, maar je kan het recept ook gewoon volgen met gekochte producten uit de supermarkt.
De Matchmaker maakt dus een match tussen jou en het gerecht dat aan jouw wensen en smaak voldoet.
Ons recept uit de Matchmaker:
Marisa heeft het volgende recept via de Matchmaker zelf gekozen. Ze moet het tenslotte ook zelf maken ????: Spaghetti met verse tomatensaus, salami en verse peterselie
Dat ze gelijk voor de pasta gaat, was geen verrassing. Ze is gek op alle soorten pasta’s. Als er maar eigengemaakte saus van mama of haarzelf bij zit. En deze saus mag ze helemaal zelf maken.
» Lees ook: samen koken met kinderen van het voedingscentrum
Wat hebben we nodig:
- 5 tomaten
- 1 ui
- 140 gram salami(blokjes)
- 2 knoflooktenen
- 1 gele paprika
- Volkoren spaghetti
- 1 el zwarte balsamicoazijn
- Olijfolie extra vierge
- Peper en zout
De bereiding:
- Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika klein.
- Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder olie en bak de salami 7 minuten op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de knoflook en ui toe en bak mee. Voeg daarna de tomaat, paprika, zwarte balsamicoazijn en 10 ml water per persoon toe. Kook 5 minuten afgedekt op laag vuur en daarna nog eens 5 minuten zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de spaghetti toe aan het salamimengsel. Verhit nog 1 minuut.
- Snijd de peterselie grof. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de peterselie. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie.
Wij hebben aan het mengsel nog een klein blikje tomatenpuree toegevoegd om het meer een saus te maken.
En dit is Marisa's kookvlog en het resultaat
Weer een gerecht dat onze dochter aan haar kookrepertoire kan toevoegen. Het gerecht vind je hier.
Meer blogs van Esmée:
Reacties 0