);

Koken met je kind: de HelloFresh recepten matchmaker

Koken met je kind: de HelloFresh recepten matchmaker

Onze dochter Marisa van 10 kookt 1x per week inmiddels vrijwel helemaal zelf. Ik zeg vrijwel, want haar kookrepertoire is nog niet heel uitgebreid. Ze kan spaghettisaus maken en chili con carne. De 2 lijken qua bereiding ook wel heel erg op elkaar. Maar dat vind ik voor een 10 jarige eigenlijk al heel wat. Dochterlief wil echter meer, dus we gaan gaandeweg de recepten een beetje uitbreiden. Het samen koken geeft haar zelfvertrouwen en ze eet het zelfbereide eten met nóg meer smaak op dan wanneer mama het maakt. Logisch natuurlijk.

Ik kwam in aanraking met de Recepten Matchmaker. Een initiatief van HelloFresh.

 

Wat is de Recepten Matchmaker?

De Matchmaker is een snelle manier om het juiste recept te vinden. Dat doe je door de keuzes te maken voor een hoofdingrediënt en waar je gerecht aan moet voldoen als: glutenvrij, makkelijk te maken en bijvoorbeeld kindvriendelijk. Je kan de ingrediënten vervolgens bestellen, maar je kan het recept ook gewoon volgen met gekochte producten uit de supermarkt.

De Matchmaker maakt dus een match tussen jou en het gerecht dat aan jouw wensen en smaak voldoet.

 

Ons recept uit de Matchmaker:

Marisa heeft het volgende recept via de Matchmaker zelf gekozen. Ze moet het tenslotte ook zelf maken ????: Spaghetti met verse tomatensaus, salami en verse peterselie

Dat ze gelijk voor de pasta gaat, was geen verrassing. Ze is gek op alle soorten pasta’s. Als er maar eigengemaakte saus van mama of haarzelf bij zit. En deze saus mag ze helemaal zelf maken.

» Lees ook: samen koken met kinderen van het voedingscentrum

 

Wat hebben we nodig:

 • 5 tomaten
 • 1 ui
 • 140 gram salami(blokjes)
 • 2 knoflooktenen
 • 1 gele paprika
 • Volkoren spaghetti
 • 1 el zwarte balsamicoazijn
 • Olijfolie extra vierge
 • Peper en zout

 

De bereiding:

 • Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika klein.
 • Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder olie en bak de salami 7 minuten op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de knoflook en ui toe en bak mee. Voeg daarna de tomaat, paprika, zwarte balsamicoazijn en 10 ml water per persoon toe. Kook 5 minuten afgedekt op laag vuur en daarna nog eens 5 minuten zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
 • Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de spaghetti toe aan het salamimengsel. Verhit nog 1 minuut.
 • Snijd de peterselie grof. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de peterselie. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie.

Wij hebben aan het mengsel nog een klein blikje tomatenpuree toegevoegd om het meer een saus te maken.

 

En dit is Marisa's kookvlog en het resultaat

 

Weer een gerecht dat onze dochter aan haar kookrepertoire kan toevoegen. Het gerecht vind je hier.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.