);

Koekjes met Kerst

Koekjes met Kerst

Zelf ben ik meer van de hartig. Mij zal je niet betrappen met een boterham met jam of chocopasta, maar dochterlief… die lust er wel pap van. Het liefst zou ze elke boterham met Nutella volsmeren, maar dat mag van mij niet. 2 boterhammen betekent 1 met hartig en 1 met zoet, wat in haar geval dan 9 van de 10 keer chocopasta is. Waarom ik die regel ingesteld heb? Geen idee eigenlijk. Dat deed mijn moeder vroeger ook en het klinkt eigenlijk wel verstandig en logisch. Al met al gaat er in dit huishouden toch zeker een flinke pot Nutella in de 2 á 3 weken doorheen.

Toen ik weer in de supermarkt was voor een nieuwe pot, zag ik dat een speciale kerstpot van Nutella te koop was. Eentje met een koekjesstempel in de vorm van een hartje, kerstboompje, rendier of peperkoekmannetje in de dop. Nu worden bij ons thuis vooral cupcakes, muffins en af en toe een cake gebakken, maar samen koekjes bakken met een Nutella twist zou eigenlijk wel heel erg leuk zijn tijdens de kerst, bedacht ik. Dus die speciale Nutella kerstpot ging mee naar huis.

Nutella kerstkoekje gingerbreak mannetjekerstkoekje met hartjekerstkoekje nutella kerstboomkerstkoekje rendier

Nutella kerstkoekjes maken tijdens Kerst

Ik heb het nog even stilgehouden, anders word ik direct aan het koekjesbakken gezet en eigenlijk wil ik er een leuke bezigheid van maken tijdens de Kerstvakantie. We hebben tenslotte 2 weken te vullen met gezellige uitjes en knusse huis- en keukenactiviteiten, waarvan deze Nutella kerstkoekjes er een van wordt. Ondertussen ben ik wel even online gaan zoeken naar het koekjesrecept en kwam dit leuke filmpje van Nutella tegen.

 

Op de website van Nutella staat een compleet recept van de kerstkoekjessandwich, wat inhoudt dat je 2 kerstkoekjes neemt en op de ene binnenzijde Nutella smeert en de andere erbovenop legt. Die zien er wel heel gezellig en lekker uit moet ik zeggen. Dat wordt overigens wel heel veel koekjes bakken, want als ze zo lekker zijn als ze eruit zien, dan zijn ze op voordat we bij opa en oma op kerstvisite gaan. Er staan naast de kerstkoekjes ook nog heel veel andere feestelijke recepten op deze website, dus dat wordt bakken deze kerst!

Nog bak-inspiratie nodig voor de Kerstdagen? Dit vond ik toch wel een heel leuke en wie weet, vind je binnenkort het resultaat op Facebook of Instagram wink

 

Deze post is i.s.m. Nutella tot stand gekomen.

Wat is collageen en waar is het goed voor?

Wat is collageen en waar is het…

Weet jij wat collageen is en waar het goed voor is? Misschien heb je wel eens van collageen gehoord als het gaat om de elasticiteit van je…

Schimmel in je huis? Zo voorkom en verhelp je het

Schimmel in je huis? Zo voorkom…

Als je aan schimmel denkt dan zie je vaak voor je beschimmeld voedsel dat in de prullenbak verdwijnt als je het tegenkomt. Geen haar op je…

5x de leukste vakantieparken voor het hele gezin

5x de leukste vakantieparken voor…

Een hotel in met het gezin? Nee joh; wanneer je met kinderen vakantie viert is een verblijf op een mooi vakantiepark natuurlijk het allerbeste…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 1

This thread has been closed from taking new comments.