);

Pinterest inspiratie: herfst knutsels met foto

Pinterest inspiratie: herfst knutsels met foto

Ik vind het zelf altijd erg leuk om te knutselen met een foto van mijn dochter. Of met foto’s van de kinderen bij mij op de groep van het kinderdagverblijf. Heel simpel en heel persoonlijk. Ouders vinden dit altijd leuk om te krijgen/bewaren, maar ook om te geven als kadootje voor een opa of oma. Tenminste dat is bij ons altijd wel het geval. Nu kwam ik erg leuke knutsels tegen op Pinterest om te knutselen in een herfstthema met een foto. Te leuk om niet met jullie te delen, dus hier komen ze:

 

Maak een foto van je kind(eren) in de tuin of in het bos. Als het maar een groene achtergrond heeft. Verzamel meteen natuurlijk materiaal als bladeren, takjes en boomschors. Laat deze thuis even drogen en print de foto uit. Versieren maar!

 

Bij deze knutsel heb je alleen een foto van het hoofd van je kind(eren) nodig en dan op A4 formaat uitgeprint. Het liefste op stevig karton geplakt. Laat ze een kaboutermuts knippen/schilderen/kleuren en plak deze op het hoofd. Maak een baard van watten en je kabouterkind is klaar.

Ook bij deze knutsel heb je alleen een foto van het gezicht nodig. Nu een wat kleiner formaat. Ga naar buiten en ga op zoek naar een groot blad. Laat deze drogen en gebruik hem als lijf. Knip van zwart en oranje papier de rest van de kleding en plak deze eraan. Deze heks is klaar voor Halloween!

Spinnen kinderen! Verzamel kastanjes en prik er met een sateprikker gaatjes in voor de pootjes. Van zwart chenilledraad maak je deze pootjes. Plak het gezicht op de kastanje en de kids hebben hun eigen spin! Een eng gezicht is natuurlijk wel een vereiste.

 

Gekke kaboutertjes. Print en knip het gezichtje van je kind(eren). Laat ze kiezen of ze een broek of jurkje willen en teken deze op rood papier samen met de muts. Van chenilledraad maak je de armpjes en benen. Zo kun je ze overal in huis laten slingeren.

 

Ook leuk voor halloween: Mummies! Laat je kind(eren) met witte tape op zwart karton plakken. Knip er vervolgens een mummie van en plak er laatste het gezicht op! Super leuk!

Dat waren mijn ideeën voor leuke herfst knutsels. Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen.

Veel knutselplezier allemaal!!!

» Bekijk ook: een herfstegeltje knutselen

 

Meer blogs van Yvonne:

Thuis doen tijdens de Coronacrisis met je kleuter

Thuis doen tijdens de Coronacrisis…

Nu de kinderen minimaal 3 weken niet naar school kunnen vanwege de Coronacrisis en ik als zzp-er weinig tot geen opdrachten heb, maken we…

Niet meer uitglijden met Ockyz Zwemsokken + winactie

Niet meer uitglijden met Ockyz…

Ik hoor in het zwembad vaders en moeders roepen : ‘Kijk uit, niet rennen!’ ‘Loop voorzichtig!’ ‘Pas op dat je niet uitglijdt!’ En logisch…

Een pup in ons gezin!

Een pup in ons gezin!

Al maanden, wat zeg ik, ruim anderhalf jaar denken we er aan en hebben we het er over. We zouden graag een hondje in huis willen… Maar wanneer…

Mijn naam is Yvonne en ik ben geboren in 1982. Ik woon samen met mijn dochter Sjors (5) in Willemstad (NB). Ik was jaren werkzaam in de kinderopvang, maar mijn contract liep af en daarom heb ik van mijn hobby fotografie mijn werk gemaakt. Je kan mijn werk bekijken op ShotsbyVon.nl

We houden ervan om naar de Efteling te gaan, een wandeling in het bos of aan het strand te maken, maar ook thuis schminken, knutselen, verkleden en dansen doen we graag. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.