);

Klustips voor in het weekend

Klustips voor in het weekend

Het is lente, de dagen worden langer en de zon schijnt steeds vaker. Kortom: tijd voor een frisse wind door je huis. Met een grote voorjaarsschoonmaak voelt je huis weer als nieuw – jawel, zelfs na meer dan een jaar thuiswerken. Er valt een hoop te poetsen, maar wat mag je écht niet over het hoofd zien? We zetten de belangrijkste klusjes op een rij, waaronder de dakgoot schoonmaken.

 

1. Schone schoorsteen

Als je een open haard of houtkachel hebt, heb je in de wintermaanden vast heerlijk bij het knisperende vuur gezeten. Om volgend jaar weer net zo veilig de gezellig in huis te halen, is de schoorsteen vegen een must.

 

Schoorsteenbrand voorkomen

In je schoorsteen zitten namelijk allerlei onverbrande deeltjes en andere ophopingen die op den duur rook of zelfs brand in huis kunnen veroorzaken. Door je schoorsteen minstens één keer per jaar te vegen, voorkom je dat dit gebeurt. Daarnaast brandt je open haard of houtkachel beter met een schone schoorsteen.

 

Schoorsteenservice

Vind je de schoorsteen vegen te veel gedoe? Of weet je gewoon niet hoe het werkt? Schakel dan een vakman in. Deze inspecteert het rookkanaal en reinigt de schoorsteen professioneel. Je kunt je voor een vast laag bedrag per maand ook abonneren op een schoorsteenservice. De vakman neemt dan contact met je op wanneer het weer tijd is om de schoorsteen te vegen. Zo heb je er nooit meer omkijken naar.

 

2. Frisse vriezer

We vergeten het maar al te vaak: de vriezer ontdooien. Steeds geen tijd voor, geen zin in. Toch word je vriezer hartstikke blij van een jaarlijkse poetsbeurt: hierdoor wordt ie namelijk weer krachtiger, koeler, zuiniger én hij gaat langer mee.

 

Met dit eenvoudige stappenplan is je vriezer in no time weer spic en span:

  1. Haal alle diepvriesproducten, draagplateaus en laden eruit.
  2. Leg de producten in een koeltas.
  3. Schakel je vriezer uit en verwijder de ijsvorming. Dit gaat extra snel met een ontdooispray.
  4. Verwijder het dooiwater met een spons of vang deze op in de speciale opvangbak.
  5. Reinig de binnenzijde van de vriezer met een mild sopje en een zachte doek.
  6. Reinig de behuizing met een schone doek. Klaar!

 

3. Geen blad te bekennen

Als je de dakgoot al een tijdje niet hebt schoongemaakt, is het nu vast en zeker hoog tijd. Het hele jaar door verzamelen de dakgoten allerlei vuil, zoals oude bladeren, mos en takjes. Als je deze resten niet op tijd verwijdert, kunnen ze zorgen voor verstoppingen. Met als gevolg dat je dakgoten overstromen. Het regenwater kan dan niet meer goed afgevoerd worden. Dit kan zorgen tot een lekkage aan het plafond, vochtplekken of andere nattigheid in huis. Door de goten in het voor- én najaar vrij te maken, hou je zulke ellende dus lekker buiten de deur.

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Zo leer jij je kind in no-time fietsen

Zo leer jij je kind in no-time…

Als ouders zijnde vliegt de tijd voorbij, je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met je kind leren fietsen. Nederland is bij uitstek een…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.