);

De nieuwe boeken van de Vier Windstreken + winnen!

De nieuwe boeken van de Vier Windstreken + winnen!

Jaaaaa! Lezen, plaatjes kijken en lekker fantaseren! Boeken lezen is heerlijk en leerzaam met kinderen. Wat ik zo mooi vind, is om te zien dat mijn kinderen al ‘lezend’ nieuwe namen verzinnen voor de hoofdpersonen en hun personages in nieuwe situaties laten eindigen. Een eitje bakkend omdat er honger is, klimmend in een speeltoren met Jaguar Longsleeve of samen huppelend naar de boot met Meissiek Sperzieboon. Prachtig! Ook als je koters niet kunnen lezen, zijn boeken geweldig om zelf nieuwe verhalen bij te verzinnen bij de mooie kindertekeningen. Onze kinderen zijn er in elk geval DOL op en boeken zijn altijd een gewild cadeau.  

In deze blog review ik 2 nieuwe boeken van Uitgever De Vier Windstreken, waarvan we ook een exemplaar mogen weggeven. Hoe je kans maakt? Lees snel verder!

 

boek vier windstrekenOp zoek naar het begin - Joke Eikenaar

Met mijn 2 kinderen van bijna 4 en bijna 3, pak ik ons nieuwste boek erbij. Het heet Op zoek naar het begin en heeft een bijzondere kaft die direct vragen oproept. Ik krijg meteen vragen wat de meneer op het paard doet met zo veel wc papier van mijn kroost, maar daarvoor moeten we het boek toch eerst even verder lezen! 

Het boek gaat over ridder Pepijn die, nadat hij in een meertje baddert, een handdoek vindt. Heel handig, want Pepijn was zijn handdoek thuis vergeten. De handdoek blijkt echter geen handdoek, maar een gigaaantische lap stof. Hij blijft maar trekken en trekken en trekken. Dat is gek... de handdoek is wel heeeeel lang. Vol spanning wachten de kinderen op de volgende bladzijde. Wat gaat ridder Pepijn nu weer vinden? Met rode koontjes zitten Kardelen en Orman op de bank. ‘Ik vind de ridder het leukst!’ roept Orman vrolijk. ‘De ridder is een jongen toch mama?’ Zijn zus kan uiteraard niet achterblijven en roept dat de lange stof het allermooiste is! Dat snap ik wel. Er staan zo veel manieren om de stof te gebruiken in het boek, dat is natuurlijk wel erg bijzonder. Voordat we de bladzijde omslaan, bedenken we zelf al iets nieuws waar de stof omheen gewikkeld zou kunnen zijn. Is het bos ingepakt of zou de stof straks toch om een olifant gewikkeld zijn? Het is leuk met de kinderen manieren te bedenken en het zorgt voor nóg meer participatie tijdens het voorlezen. De ingewikkelde olifant staat er niet in, maar genoeg andere manieren! Als je ook wilt weten waar het begin begint en ridder Pepijn allemaal doet, dan moet je het boek snel lezen. Spanning gegarandeerd! 

Op zoek naar het begin | 32 pagina's | ISBN: 9789051165876 | €14,50 | de Vier Windstreken
 

 

de kleine ijsbeer lezen

 

boek kleine ijsbeerKleine IJsbeer - Het grote boek van Kleine IJsbeer 

Dubbelfeest voor ons. Voor website4mama mochten mijn kinderen ook de nieuwste verhalenbundel van Lars ‘lezen’ en manmanman, wat hebben we genoten!

Wat direct opviel zijn de illustraties. Lars en zijn omgeving zijn kleurrijk en zo vertederend lief getekend. Erg mooi. Het viel zelfs mijn oudste op hoe bijzonder de tekeningen zijn. Ook als ik zelf niet voorlees, kunnen mijn bijna 4- en 3-jarige zich er prima mee vermaken. De illustraties van kleine IJsbeer nodigen uit om heel veel bij te verzinnen. De fantasie van mijn kinderen gaan in overdrive en ze verzinnen er heerlijk op los. Geweldig om naar te luisteren! Kennen de kinderen het verhaal wel, dan zijn de mooie tekeningen een prachtige aanvulling op wat ze al weten ben ik inmiddels achter. In de tekeningen ontdekken de kinderen steeds iets nieuws. De bladzijden kunnen goed door kleine kindervingertjes zelf open geslagen worden. Geen dik karton, 
‘want dat is voor babyboekjes mama’, maar wel lekker stevig papier, zodat het niet zo gemakkelijk kan scheuren. Op deze leeftijd is dat nog zeker geen overbodige luxe. 

Kinderen zijn natuurlijk dol op de voorspelbaarheid van een kinderboek en de 36e keer dat je wéér een boekje moet lezen, komt het als ouder eigenlijk al een beetje je neus al uit. Bij Kleine IJsbeer heb ik dat totaal niet. Ik ben zelf óók heel nieuwsgierig hoe het allemaal afloopt en of Lars het allemaal wel gaat redden in de tropen. En dat 189 bladzijdes lang! Ik vind het een knappe prestatie van een peuterboekenauteur, dat mag wel even gezegd worden! 
Het boek is met zijn 10 verhalen en 189 bladzijdes te lang om in 1 keer uit te lezen, maar alle verhalen zijn ook los te lezen. 

De bundel bevat:
- Een ijsbeer in de tropen
- Kleine IJsbeer, waar ga je naartoe?
- Kleine IJsbeer, wat is er mis?
- Kleine IJsbeer en de Bange Haas
- Kleine IJsbeer, weet jij de weg?
- Kleine IJsbeer, laat me niet alleen!
- Kleine IJsbeer, help me vliegen
- Kleine IJsbeer redt de rendieren
- Kleine IJsbeer en de walvisbaai
- Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot

Vanaf de eerste bladzijde waren zowel mijn dochter als zoon helemaal in de ban van Lars. ‘Waarom is Lars zijn papa kwijt?’ wordt er verdrietig gevraagd. Een mooi moment om ons huisadres er nog eens goed in te stampen bij de kinderen. Mijn oudste moet uiteraard samen met haar ijsbeer het boek lezen. ‘Kijk, dat is je vriendje’ zegt ze lief tegen haar eigen ijsbeerknuffel, terwijl ze er goed voor gaat zitten. Maar ook zonder ijsbeer een absolute aanrader. Veel leesplezier allemaal! 

Het grote boek van Kleine IJsbeer | 189 pagina's | ISBN: 9789051166231 | €29,95 | uitgeverij Vier Windstreken 

 

Een van deze boeken winnen?

Wil jij een van deze boeken winnen? Dit is wat je moet doen:

 • Ga naar het actiebericht op Facebook
 • Geef dit bericht een yes of een heart en geef in een reactie aan welk boek je wilt winnen. Let op! Je MOET een keuze maken.
 • Hieronder het blog reageren, geeft je een extra winkans. Je schrijft je dan ook gelijk in voor onze nieuwsbrief.

De actie eindigt op maandag 18 december. Dinsdag 19 december maken we de 2 winnaars bekend.

DE WINNAARS ZIJN BEKEND!

 • Op zoek naar het begin is gewonnen door: Gerlinde IJzerman
 • De kleine IJsbeer is gewonnen door: Marike van der Heijden

Stuur s.v.p. binnen 3 werkdagen een mail naar info@website4mama.nl met je adresgegevens.

Stop met dat geklooi aan die klok!

Stop met dat geklooi aan die klok!

Met een kleine schok schrik ik wakker. Waar ben ik? Huh, sliep ik nou? Wanneer ik voor de vierde keer in slaap ben gesukkeld op de bank en…

Nieuwe schooljaar stress

Nieuwe schooljaar stress

Je pikt ze er zo uit op het schoolplein, die nieuwe  ouders. Ze staan nog onwennig op het schoolplein met hun kind wat voor het eerst naar…

Theatervoorstelling Rapunzel recensie

Theatervoorstelling Rapunzel recensie

Onbewust ben ik aan het glimlachen als ik het onvervalst Amsterdamse accent naast me hoor. De oma is in de Meervaart samen met haar kleindochter…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 10

 1. Linda Smeets

  dec 12, 2017 at 08:21

  Wat leuk! Ik lees graag voor en doe dan ook graag mee. De voorkeur gaat uit naar 'Het grote boek van Kleine IJsbeer'. 2. Marike

  dec 12, 2017 at 08:38

  Een nieuw voorleesboek. Dat zou gaaf zijn! Wij dingen graag mee naar de kleine ijsbeer! 3. Gerlinde IJzerman

  dec 12, 2017 at 09:10

  Een nieuw leesboek voor mijn kleuter zou leuk zijn. Het boek op zoek naar het begin heeft mijn voorkeur 4. Sabine Tokarek

  dec 12, 2017 at 10:34

  Kleine IJsbeer - Het grote boek van Kleine IJsbeer
  Onze absolute voorkeur!!! 5. Yvonne

  dec 12, 2017 at 11:37

  Super leuk! Graag de kleine ijsbeer...wij zijn dol op lezen en op zoek naar een nieuw tof en gezellig boek ??? 6. Bep H

  dec 13, 2017 at 08:55

  Kleine IJsbeer - Het grote boek van Kleine IJsbeer lijit mij geweldig om mijn kleinkinderen voor te lezen 7. Bep H

  dec 13, 2017 at 08:55

  Kleine IJsbeer - Het grote boek van Kleine IJsbeer lijit mij geweldig om mijn kleinkinderen voor te lezen 8. Berendina Jaasma

  dec 13, 2017 at 09:03

  Het boek van de IJsbeer lijkt mij erg leuk om mijn kleinzoons uit voor te lezen! 9. Marian B

  dec 13, 2017 at 09:34

  Wij houden erg van lezen! De boeken van IJsbeer doen het hier altijd goed, daar gaan we dus voor! 10. Wendy Jansen

  dec 18, 2017 at 01:17

  Leuk! Ik doe heel graag mee voor ' Kleine ijsbeer'.This thread has been closed from taking new comments.