);

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen wel een uitdaging zijn om je draai te vinden in een klein huis. Moeten twee kinderen een slaapkamer delen? In dit artikel delen we vier tips.

Fijne bedden

Er moeten twee bedden in één slaapkamer passen. Dat kan best een uitdaging zijn wanneer de slaapkamer zelf ook al niet heel groot is. Kijk eens naar stapelbedden voor kinderen (dat vinden ze vaak ontzettend gezellig) of maak gebruik van hoogslapers, zodat de ruimte onder de bedden ook te gebruiken is. Je kunt daar bijvoorbeeld kleding bewaren, een lekker knus hoekje creëren waar de kinderen kunnen spelen of een bureautje zetten voor het doen van huiswerk.

Creëer privacy

Sommige kinderen hebben wat meer behoefte aan privacy dan anderen. Dat kan vervelend zijn wanneer je een slaapkamer moet delen. Geef je kinderen de mogelijkheid om zich terug te trekken door bijvoorbeeld een gordijnrails aan het plafond te hangen dat je tussen de twee bedden in dicht kan trekken. Een groot kamerscherm kan een uitkomst zijn, of plaats de kasten tactisch, zodat er eigen hoekjes gevormd kunnen worden.

Een eigen hoekje

Jouw kinderen hebben allebei hun eigen hobby’s en hun eigen spullen. Geef ze allebei een plekje waar ze hun eigen spulletjes mogen bewaren. Dat hoekje is echt van hen. Zij hebben daar de zeggenschap over en mogen ermee doen wat ze willen. Ook als kinderen een slaapkamer moeten delen kan het heel fijn zijn als ze toch een hoekje hebben dat helemaal van hen alleen is.

Doe het samen

Als je kinderen oud genoeg zijn: laat hen dan actief meedenken in hoe de kamer ingericht en ingedeeld moet worden. Ze vinden dit waarschijnlijk niet alleen ontzettend leuk, maar voelen zich ook gezien. Ga met z’n drieën op zoek naar spulletjes en kleurtjes die beide kinderen mooi vinden en ga één op één met je kinderen afzonderlijk op zoek naar spulletjes voor in hun eigen hoekje. Zo kun je met elkaar een slaapkamer tot stand brengen waarin iedereen zich prettig voelt. Het kan dus best een uitdaging zijn wanneer je klein woont en twee kinderen een slaapkamer moeten delen, maar door de uitdaging samen aan te gaan en allebei de kinderen de mogelijkheid te geven tot privacy en een eigen plekje, kun je er samen een prachtige slaapkamer van maken.

 

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Meer veiligheid in de badkamer

Meer veiligheid in de badkamer

Natuurlijk wil je overal een veilige omgeving creëren waar je kleintjes zorgeloos kunnen spelen. Heb je ook al eens gedacht aan de badkamer?…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.