);

Kledingtips - Zo vind je de leukste damesmode

Kledingtips - Zo vind je de leukste damesmode

Als je op zoek bent naar de perfecte kleding, is het belangrijk om eerst te bepalen welk lichaamstype je hebt. Er zijn vier verschillende lichaamstypen: zandloper, rechthoekig, peer en appel. Elk lichaamstype heeft zijn eigen unieke eigenschappen, en de kleding die je draagt moet deze eigenschappen benadrukken of juist verhullen als je met bepaalde vormen niet blij bent.

 

De verschillende lichaamstypen van de vrouw

 

Het zandloper figuur

Het zandloper-figuur is het meest gewilde lichaamstype. Vrouwen met een zandloper-figuur hebben een klein middel en vollere heupen en borsten. Als je een zandloper-figuur hebt, moet je kleding dragen die je middel accentueert, zoals rijgjurken en bodycon-jurken. Vermijd kleding die te wijd is of volumineus is, omdat dit je figuur kan verstikken.

 

Rechthoekig

Het rechthoekige figuur is een ander populair lichaamstype. Vrouwen met een rechthoekige figuur hebben een slank en rechte lichaamsbouw, zonder veel rondingen. Als je een rechthoekige figuur hebt, moet je kleding kiezen die je rondingen accentueert, zoals jurken met een A-lijn en tops met vrouwelijke details, zoals ruches en franjes. Vermijd kleding die te strak is of te boxy, omdat dit je lichaam kan verdunnen.

 

Het peervormige figuur

Peervormige vrouwen hebben een minder definieerde taille en een vollere buste en heupen. Als je een peerfiguur hebt, moet je kleding dragen die je taille definieert, zoals hoge taillebroeken en tops die taille tonend zijn. Vermijd kleding die volumineus is of te wijd, omdat dit je figuur kan verstikken.

 

De appelfiguur

De appelfiguur is een ander veel voorkomend lichaamstype. Vrouwen met een appelfiguur hebben een minder definieerde taille en zijn vaak rondere in de buik en heupen. Als je een appelfiguur hebt, moet je kleding dragen die je taille definieert, zoals hoge taillebroeken en rijgjurken. Vermijd kleding die volumineus is of te wijd, omdat dit je figuur kan verstikken.

 

En nu op zoek naar de juiste kleding met deze tips!

Als je op zoek bent naar leuke kleding, kan het soms lastig zijn om te bepalen wat je wilt of wat je stijl is. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je hopelijk wat inspiratie opdoet en de leukste kleding voor jou vindt!

 

1. Kijk wat er in de mode is en kies vervolgens wat jij leuk vindt. Je hoeft niet alles te kopen wat in de mode is, maar het is wel leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is. Mijn favorieten zijn bijvoorbeeld: Pools en Geisha, maar check ook eens het merk & Cowoman

 

2. Bedenk wat je stijl is. Ben je meer sportief, chic, casual of bohemian? Kies dan kleding die hierbij past.

 

3. Koop kleding die je leuk vindt en die je ook echt gaat dragen. Er is niets vervelender dan kleding die je nooit aan doet omdat je er niet goed in voelt.

 

4. Probeer verschillende dingen uit. Er is niets fijner dan je lekker in je kleding voelen. Probeer dus verschillende soorten kleding uit en kies wat jij het fijnst vindt.

 

5. Ga naar leuke kledingwinkels. Kledingwinkels kunnen soms een beetje intimiderend zijn, maar als je eenmaal weet wat je leuk vindt, is het makkelijker om te bedenken wat je wilt kopen. En in een winkel word je – als het goed is – ook prima geadviseerd en kan je even ruggespraak houden als je twijfelt.

 

6. Koop kleding die je kan combineren. Dit maakt het makkelijker om leuke outfits te maken en je hoeft niet elke keer iets nieuws te kopen.

 

7. Bedenk wat je budget is. Koop niet te veel kleding in een keer, maar kies wat je echt mooi vindt en wat je kan veroorloven. En als je in de sale koopt, dan geniet je al snel van 50% korting waardoor je meer koopt voor hetzelfde geld.

 

We hopen dat je wat inspiratie hebt opgedaan met deze tips!

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.