);

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat die zich heel binnenkort weer aandienen en zullen de eerste felle zonnestralen je huid weer verwarmen. Misschien krijg je dan de schoonmaakkriebels om je huis schoon te maken, maar vergeet niet jezelf even flink onder handen te nemen. Je huid heeft een winter lang opgesloten gezeten. Die heeft nog geen zonnestraal gezien. En met het nieuwe seizoen krijg je vast ook meer zin in frisse lentekleuren en dus ook andere geuren en make-up.

In dit artikel heb ik voor jou 8 tips om jezelf en je huid voor te bereiden op de lente en de zomer.

 

1.      Exfoliëren

Door je huid te exfoliëren, verwijder je dode huidcellen. Doe dit regelmatig als je een vette tot normale huid hebt. Bijvoorbeeld 1 tot 2 keer per week. Heb je een gevoelige of droge huid, dan is 1x in de 2 – 4 weken voldoende. Exfoliëren is overigens niet hetzelfde als scrubben. Met scrubben gebruik je een crème met een harde korrel erin, die de bovenste huidlaag verwijdert. Dat kan voor sommige huidtypes te agressief zijn. Je huid heeft dan weer tijd nodig om zich te herstellen. Exfoliatie gebeurt door middel van fruitzuren of alpha-hydroxyzuren (AHA's) of beta-hydroxyzuren (BHA's), die de huidlaag “oplossen”.

 

2.      Hydratatie

Hou je huid goed gehydrateerd door voldoende water te drinken. Dit helpt om de elasticiteit van je huid te behouden en voorkomt uitdroging. Drink 2 liter water en/of thee per dag.

 

3.      Vitamine C

Integreer producten met vitamine C in je huidverzorgingsroutine. Vitamine C helpt niet alleen bij het verminderen van schade door vrije radicalen, maar het kan ook helpen bij het egaliseren van de huidskleur.

 

4.      Voeding

Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals groenten, fruit en vis. Deze voedingsstoffen kunnen bijdragen aan de algehele gezondheid van je huid.

 

5.      Aangepaste huidverzorgingsroutine

Pas je huidverzorgingsroutine aan op basis van de behoeften van je huid tijdens de warmere maanden. Lichtere, hydraterende formules kunnen meer geschikt zijn dan zwaardere crèmes.

 

6.      Zonbescherming

Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met minstens SPF 30, zelfs op bewolkte dagen. Breng het royaal aan op blootgestelde delen van je huid, zoals je gezicht, nek, armen en benen. Herhaal het aanbrengen elke twee uur, vooral als je veel zweet of in het water bent geweest.

 

7.      Dompel jezelf in lentegeuren

In de winter gebruik je bij een avondje uit waarschijnlijk een iets zwaardere geur. Nu wordt het tijd voor de lichte lentegeuren. Lente- en zomergeuren passen beter bij een fleurig zomerjurkje en de zon.

 

8. Ga een dagje shoppen

Natuurlijk duik je even je kast in om te checken of je lente- en zomergarderobe een aanvulling kan gebruiken. Ga dan winkelen op een mooie zonnige dag. Dan is de kans groter dat je ook met zomerkleding thuis komt.

 

Heb jij al zin in de lente en de zomer?

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.