);

Kindermusicals en theatervoorstellingen 2017/2018

Kindermusicals en theatervoorstellingen 2017/2018

Kindermusicals en theatervoorstellingen, wij zijn er gek op! Vaak ga ik samen met dochterlief alle premières af en zij is al net zo bevangen door het musicalvirus als ik. Ook grote producties proberen we zoveel mogelijk te gaan zien als de financiën het toelaten. En dat er veel mensen zijn die net zo gek zijn op kindermusicals blijkt wel uit het feit dat onze theater reviews en jaaroverzichten altijd goed gevonden worden en veel lezers trekken. Daarom ben ik opnieuw het internet afgestruind naar de leukste musicals en theatervoorstellingen voor het hele gezin, voor de kleinste kids tot de wat groteren. Heb je aanvullingen, laat het me weten dan voeg ik die kindermusical met liefde nog even toe.

Dit overzicht bevat voorstellingen van het seizoen 2017/2018.

» Kijk hier voor: kindertheater en kindermusicals 2018/2019

 

Hans & Grietje de muscial

Ookt een geweldige productie van Van Hoorne Entertainment, net als Roodkapje en de andere sprookjesmusicals waar deze producent bekend van is. Hans en Grietje de musical zal vanaf september in de theaters gaan spelen. De rol van Grietje wordt vertolkt door Janouk Kelderman, die  bekend is als presentatrice Keet! bij RTL Telekids. Daarnaast keren de Van Hoorne karakters Titus & Fien (Michael van Hoorne en Esther van Santen) terug in deze voorstelling. Het populaire tovernaarsduo zorgt uiteraard voor een hoop hilariteit, zoals de trouwe fans inmiddels mogen verwachten. Een écht Van Hoorne Sprookje!

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Deze musical speelt vanaf september 2017 tot half juli 2018 in theaters door heel Nederland. Kijk hier voor de speellijst. En kijk hier voor de review van deze musical

Zie hieronder onze compilatie van de Hans en Grietje Musical

Buurman & Buurman A JE TO!

Oh wat leuk! Buurman en Buurman zijn terug in de theaters met hun nieuwe voorstelling A JE TO! In deze voorstelling heeft het klussende tweetal last van een mol of eigenlijk… van een hele mollenfamilie. Zelfs onder het huis zitten de mollen en deze moeten natuurlijk besteden worden. Oh oh, dat kan nooit goed gaan. En dat gaat het natuurlijk ook niet.

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Deze theatervoorstelling speelt vanaf oktober t/m juni 2018 in theaters door heel Nederland. Kaarten bestel je hier.

» Lees hier onze review over Buurman & Buurman A JE TO!

 

De geschiedenis musical: Lang Geleden

In de musical Lang Geleden komen 3 betekenisvolle figuren uit de Nederlandse geschiedenis voorbij: Willem van Oranje, Hugo de Groot en Jacoba van Beieren. Wij waren met het gezin al een keer naar Slot Loevestein geweest, dus het verhaal van Hugo de Groot was ons bekend. De musical wordt met veel humor door 4 acteurs gespeeld. Ook de manier waarop alle vier muziek maken en erbij zingen, is geweldig.

Het is geen familievoorstelling voor kinderen jonger dan 8 vinden wij. En wij daar bedoel ik mee: dochter (9) en ik. Dochter vond het erg leuk. Ook omdat er wat herkenning in zat in het verhaal en ze de humor wel meekreeg. Jongere kinderen gaan die humor niet snappen en het verhaal niet begrijpen, tenzij je een kind hebt dat zich buitengewoon interesseert voor Nederlandse geschiedenis. Ik vind het een absolute aanrader voor schoolklassen. Wat een leuke manier om de geschiedenis te leren.

Lang geleden is tot eind mei 2018 door heel Nederland te zien. Kijk hier voor de speellijst en het kopen van een kaartje.

 

Brandweerman Sam redt het circus

Na het succes van het afgelopen theaterseizoen is Brandweerman Sam in reprise! Je kunt deze leuke kindermusical dus weer gaan bekijken! Na de succesvolle familievoorstelling ‘Piekepolder op Stelten’ zijn Sam en zijn trouwe brandweerwagen Jupiter nu te zien in een fonkelnieuwe familievoorstelling voor jong en oud. Dit keer komt het Circus naar Piekepolder. De Circusdirecteur heeft alles voorbereid en kijkt uit naar een fantastische show, maar de ondeugende Norbert Puk weet als altijd de boel al snel in de war te schoppen. Gelukkig staan Brandweerman Sam en zijn team altijd paraat. Deze show, boordevol vrolijke muziek, dans en humor is geschikt voor het hele gezin.

Leeftijd: vanaf 2/3 jaar

Deze kindermusical speelt weer van 16 december 2017 t/m 30 april 2018 in theaters in Nederland en België.

Lees ook: onze review over de kindermusical Brandweerman Sam

Brandweerman Sam theatervoorstelling

 

Woezel & Pip – op zoek naar de sloddervos!

Woezel & Pip zijn terug in het theater met alweer hun vierde familievoorstelling ‘Op zoek naar de Sloddervos!’. Een heerlijke theater-spinoff van de succesvolle bioscoopfilm met de meest populaire hondjes van het land.  Ga mee op reis tot voorbij de Tovertuin waar Woezel & Pip hun allerleukste, maar ook stoutste neefje Charlie ontmoeten. Samen met al hun vriendjes gaan de hondjes op zoek naar de stelende Sloddervos. ‘Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!’ zal nog dagenlang het gesprek van de dag zijn, want die Sloddervos... daar zal de theaterzaal vol mee zitten!

Leeftijd: vanaf 2 jaar

Deze kindermusical voor de allerkleinsten speelt in de reprise nog een keer van 20 september t/m 10 december 2017. Zeker de moeite waard!

Lees ook: onze review over de Woezel & Pip theatervoorstelling

Woezel & Pip op zoek naar de sloddervos

 

Roodkapje de musical

Roodkapje (gespeeld door Maud Mulder) vertrekt op een dag richting het bos om een mandje met koekjes naar haar zieke oma te brengen. Diep in het bos ontmoet Roodkapje de lieve Gerrit de Wolf. Hij weet een plek waar de prachtigste bloemen groeien en raadt het meisje aan een mooie bos voor haar oma te plukken. Wat Roodkapje niet weet, is dat Gerrits gemene vrouw Tina iets heel anders van plan is. Wat zal er gebeuren als Roodkapje straks bij oma’s huisje aankomt? En zou de knappe jager Benjamin op tijd zijn om haar te redden?

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Deze musical speelt tot half juni 2017 in theaters door heel Nederland

Lees ook: onze review van Roodkapje de Musical

Kindermusical Roodkapje

 

Peppa Pig – de grote plons!

Peppa Pig is een vrolijk varkentje dat houdt van spelletjes spelen en heerlijk plonzen in de modder. Ze is iedere doordeweekse dag met haar familie te zien op TV bij Nickelodeon en nu ook in het theater met haar eigen familiemusical ‘De Grote Plons’.

Leeftijd: vanaf 2 jaar

Deze kindermusical voor de allerkleinsten speelt tot en met eind mei 2017 in theaters door heel Nederland.

Lees ook: onze review van Peppa Pig – de grote plons!

Peppa Pig in het theater

 

 

Fien & Teun – feest op de boerderij

Fien & Teun zijn een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. Samen met hun vriendjes zijn zij dagelijks te zien op RTL Telekids en binnenkort ook in het theater met hun eigen, oer-Hollandse familievoorstelling: ‘Feest op de boerderij!’. In deze muzikale theatervoorstelling beleven Fien & Teun avonturen op de boerderij, samen met hun vriendjes Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond. Een interactieve voorstelling waar zij samen met de jongste theaterbezoekers en hun ouders van alles leren over dieren, de natuur en het Hollandse boerderijleven.

Leeftijd: van 2 tot 6 jaar

Deze kindermusical is vanaf oktober 2017 t/m 6 mei 2018 te zien in theaters door heel Nederland

» Lees hier onze review van Fien & Teun voorstelling

 

André het Astronautje

Welk kind droomt er niet van om astronaut te worden? Met een raket de ruimte in. Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Tijdens zijn tweede ruimtereis schreef hij het avontuur André het astronautje voor zijn kinderen. Een verhaal over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en kaasfondue. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte geschreven is. De makers van de succesvolle Buurman & Buurman-voorstellingen vertaalden dit avontuurlijke ruimteverhaal naar een muzikale voorstelling, met liedjes van Claudia de Breij. 

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Deze te gekke familiemusical is nog te zien tot begin april 2017. Wees er dus snel bij!

Lees ook: onze review van André het Astronautje

 

Sprookjesmusical Pinokkio

Reis mee naar een prachtig Italiaans dorpje waar de vriendelijke timmerman Gepetto woont. Een timmerman die al maanden aan een grote houten pop timmert die hij Pinokkio noemt. Stiekem dromend van een eigen zoon. Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Gepetto zijn geluk niet op. Nou ja, voor heel even dan. Goed luisteren doet Pinokkio namelijk niet. Hij wil liever op avontuur, de gekste dingen meemaken. De hele wereld bij de neus nemen. Maar ook Pinokkio draagt een grote wens met zich mee. Deze ondeugende houten pop wil namelijk het allerliefst een écht jongetje zijn. Maar of dit sprookje uit gaat komen…?

Leeftijd: vanaf 4/5 jaar

Deze kindermusical is nog te zien tot begin april 2017.

 

Bumba Show

Kleine Loes  moet elke avond op tijd naar bed, samen met haar vaste knuffel Bumba! Maar plots komt haar knuffel tot leven en neemt haar mee naar een wereld waar alles mogelijk is. Namelijk naar het Bumbacircus waar Bumba en zijn vriendjes de grappigste avonturen beleven!

Leeftijd: vanaf 2 jaar

Deze schattige kindermusical voor de allerkleinsten is te zien tot 7 mei 2017 in theaters door heel Nederland

Lees ook: onze review van de Bumba Show

Bumba theatershow

 

Lekker Weertje Dikkie Dik

In de muzikale theatervoorstelling Lekker weertje, Dikkie Dik staan de verschillende seizoenen centraal. Dikkie dartelt tussen de lammetjes in de lente, vangt bladeren in de herfst en speelt in de sneeuw in de winter. De voorstelling mondt uit in een spetterend zomerfeest, waar niet alleen Dikkie Dik en zijn vriendjes, maar ook alle kinderen in de zaal aan mogen meedoen. Dirk Scheele speelt de wervelende en vrolijke voorstelling vol nieuwe liedjes samen met een aantal poppenspelers in een prachtig decor. Voor de kinderen is er na iedere voorstelling in de foyer een speciale Meet & Greet met Dirk Scheele en Dikkie Dik. 

Leeftijd: vanaf 2 jaar

Dit muziek en zangfestijn is tot half mei 2017 te zien in theaters door heel Nederland

 

De Gelaarsde Kat

Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn kleren en leren laarzen. Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

Leeftijd: vanaf 5/6 jaar

Deze kindermusical is in De Efteling tot half april te bekijken. Wees dus snel!

 

Snorro

In deze gloednieuwe musical bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Deze te gekke productie voor het hele gezin is nog te zien tot 9 april. Een aanrader, maar je moet dus snel zijn!

Lees ook: onze review van de musical Snorro

Snorro theatervoorstelling

 

The Lion King

Op een stralende dag komt Simba ter wereld. Vol trots tonen zijn ouders de leeuwenwelp als troonopvolger van koning Mufasa aan het uitgestrekte dierenrijk. Maar aan de ongestoorde jeugd van Simba komt wreed een eind als zijn oom Scar door dodelijk verraad de macht grijpt. Simba vlucht de donkere jungle in en begint aan een lange reis vol gevaren. Door een groeiend zelfvertrouwen, nieuwe vrienden en een ontluikende liefde, gloort er volwassenheid aan de horizon. Simba besluit om de cirkel te sluiten door op te eisen waar hij recht op heeft: zíjn troon!

Leeftijd: vanaf 6/7 jaar

Deze grote musicalproductie staat nog tot eind mei 2018 in het AFAS circustheater in Scheveningen.

 

Kaarten bestellen doe je makkelijk bij de Nationale Theaterkassa. Kijk voor meer informatie op Van Hoorne Entertainment voor de kindermusicals van o.a. Roodkapje, Woezel & Pip, Peppa Pig, en Brandweerman Sam, op Senf Theaterproducties voor de voorstelling van André het Astronautje en Buurman & Buurman, Ro Theater voor de voorstelling van Snorro, Efteling Theater voor de voorstellingen van De Gelaarsde Kat, Studio 100 voor Bumba en Stage Entertainment voor grote producties als The Lion King.

Welke kindermusical ga jij komend jaar bekijken? Op ons verlanglijstje staat The Lion King….

 

Een dieren kinderkamer om verliefd op te worden

Een dieren kinderkamer om verliefd…

Als je kindje peuter-af wordt en de belevingswereld om hem heen groter wordt, dan volstaat de eens zo leuke babykamer niet meer. De fantasie…

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.