Met vriendinnen kinderkleding shoppen van Tom-Du

Met vriendinnen kinderkleding shoppen van Tom-Du

Als ik aan thuis party’s denk, dan is het eerste woord dat in mij opkomt: truttigheid. Maar dat komt vooral door het imago dat eraan kleeft door merken als tupperware. Recent was ik te gast bij het kledingmerk Tom-Du om samen met andere bloggers te ervaren hoe een thuisparty van Tom-Du er een beetje aan toe kan gaan en om het kinderkleding merk te leren kennen. Je kent het niet? Nee, ik ook niet. Ik had nog nooit van Tom-Du gehoord en dat terwijl het kinderkledingmerk al 25 jaar bestaat. Maar gezien mijn vooroordeel met betrekking tot thuisparty’s is het niet zo vreemd dat ik het niet kende. Het is namelijk uitsluitend via die weg en consulentes bij jou in de buurt te koop.

Zoals ik zei bestaat het kinderkledingmerk Tom-Du al 25 jaar. Eigenaresse Ingrid Lagendijk startte de onderneming toen haar marktkraam met babykleding op de Albert Cuyp een enorme vlucht nam en ze de vraag niet meer aankon. Ze nam een fabriekje in Turkije over en ze omringde zichzelf met familie en vrienden om Tom-Du, dat overigens staat voor haar 2 zoons Thomas en Dustin, op de kaart te zetten. Haar zus heeft de creatieve leiding en weet elk seizoen voor zowel jongens als meisjes een geweldig leuke en mooie collectie neer te zetten.

Ingrid startte 25 jaar geleden met 10 consulenten die in Nederland (en later België) de thuisparty’s verzorgden. Nu zijn dat er 150! Er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.

 

Wat vind ik van Tom-Du kinderkleding?

Ik was kritisch toen ik ernaar toe ging en kwam heel enthousiast terug. De collectie van dit voorjaar/zomer 2017 is écht geweldig. De collectie is heel goed op elkaar afgestemd en de diverse kledingstukken vallen daardoor op veel manieren met elkaar te combineren. Je ziet dat er een visie achter zit. Kleuren en thema’s komen steeds terug en de collectie vormt een prachtig geheel. Een merk dat zich qua design en kwaliteit mag meten met de beste in ons land. En door het wegvallen van de tussenhandel voor een heel mooie prijs. Tom-Du kleding is verkrijgbaar vanaf maat 80 t/m 182.

Tom-Du kinderkleding zomer 2017

Hoe werkt een Tom-Du thuisparty?

Een Tom-Du party moet gewoon een feestje zijn. Een gezellige avond met vriendinnen, waar wijn, thee, een toastje of taartje én leuke kinderkleding kijken en misschien kopen hand in hand gaan. Ik zeg met nadruk “misschien kopen”, want hier kleven wat betreft de consulenten van Tom-Du echt geen verwachtingen aan. Natuurlijk is het leuk als je enthousiast bent en die avond een nieuwe outfit voor je kind(eren) koopt, maar is dat om wat voor reden dan ook niet het geval, dan is dat prima. Geen druk dus om te presteren of te kopen en dat maakt een eventuele drempel om zoiets dergelijks te organiseren een stuk lager.

Wil je een party organiseren dan geef je jezelf op via de website www.tom-du.nl. Een consulente bij jou in de buurt neemt contact met je op om een datum en tijd af te spreken. Je nodigt 7-10 vriendinnen uit (ga ervan uit dat er altijd wel iemand afzegt op het allerlaatste moment). Van tevoren kunnen jij en je vriendinnen de kleding en de maten doorgeven die ze leuk vinden, zonder aankoopverplichting. Die kan de consulente dan sowieso alvast meenemen. In principe neemt zij de volledige meisjes- en jongenscollectie van dat seizoen mee, maar het kan zijn dat daar niet jouw maat bij zit. Bestellingen worden afgerekend bij de consulente en worden binnen 2 weken bij je geleverd. Retour sturen is altijd mogelijk. Afhankelijk van de omzet van die avond ontvangt de gastvrouw een korting van gemiddeld 40/50 euro, maar kan oplopen tot zelfs 75 euro. Maar jij hebt dan ook je huis opengesteld hiervoor en je vriendinnen een gezellige avond gegeven met een hapje en een drankje. Niet meer dan terecht dat je daar dan iets leuks aan overhoudt.

Hieronder een YouTube filmpje dat je een beeld geeft van een thuisparty door Tom-Du

Tom-Du kent geen verkoop via de website. Wel kun je de kleding zonder party kopen via de consulente bij jou in de buurt.

Omdat Tom-Du een eigen fabriek heeft en makkelijk snel de hardlopers kan bij-produceren indien nodig, zitten ze niet snel met overproductie en restanten. Heel milieubewust dus. Consulenten nemen nu bijvoorbeeld nog wat restanten mee van de wintercollectie die je dan met een flinke korting kunt kopen. Wat er uiteindelijk overblijft gaat naar weeshuizen in Roemenië of andere goede doelen zoals de kleding/voedselbank. Een prachtig initiatief.

 

Dus…

Ik ben om. En dat komt allereerst door de fijne mensen achter Tom-Du. Mensen met hart voor hun merk, hun bedrijf, de mensen die er werken én voor hun klanten. Geen berg is voor hen te hoog en elk probleem valt op te lossen. En natuurlijk ook vanwege de prachtige kwaliteitskinderkleding, die je zeker zal aanspreken. Kijk maar eens op Tom-Du voor meer informatie en voor de nieuwe collectie van komend voorjaar en de zomer.

 

Borstvoeding of flesvoeding: je geeft het met liefde

Borstvoeding of flesvoeding: je…

Ik ben al een lange tijd uit de luiers en de babytijd ligt ver achter me, maar ik kan nog altijd met weemoed denken aan dat eerste jaar. Niet…

5 redenen waarom een printer onmisbaar is

5 redenen waarom een printer onmisbaar…

Wij hebben vorig jaar een nieuwe printer gekocht omdat de oude of steeds vastliep, met 4 blaadjes tegelijk door de feed kwam of de toner continu…

Zou jij wat veranderen aan jezelf?

Zou jij wat veranderen aan jezelf?

Ik ben net 50 jaar geworden en dat vind ik echt een dingetje. De mensen die zeggen dat leeftijd maar een getal is, zien mij ’s ochtends niet…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.