Kinderkamer inspiratie en ideeën

Kinderkamer inspiratie en ideeën

Je kind is toe aan een nieuwe kinderkamer. Goed moment om eens wat kinderkamer inspiratie op te doen voor die nieuwe kamer, want er zijn zoveel verschillende stijlen. Je kan kiezen uit zoveel prachtige kleuren en ga je voor rustig of juist voor speels? In dit blog geef ik je wat kinderkamer inspiratie, die ik op mijn beurt weer opgedaan heb via Pinterest of online bij webshops.

 

De smaak van peuters en kleuters is wisselend

Smaak van peuters en kleuters is heel erg onderhevig aan het moment. Is jouw peuter het ene moment nog helemaal into Frozen, Cars of een Disney figuur… het andere moment is die adoratie voorbij en wil het K3, dino’s of vliegtuigen. Mijn advies is dan ook: ga niet voor thema’s. Niet voor je hele kinderkamer in ieder geval. Of doe het wel, maar weet dan gewoon dat je na korte tijd de hele kamer weer kan veranderen. Als behangen, verven en nieuwe meubels kopen je hobby is, ga dan vooral je gang. Is dat het niet, ga dan voor neutrale meubels en wanden en hou het bij een nieuw dekbed.

Dit vind ik een mooi voorbeeld van een fijne peuterkamer, die rust uitstraalt.

Een minimalistische peuterkamer in grijs en wit

En deze, hoe cool ook, zou ik toch wat minder snel kopen. Hoewel je dan wel een stik gelukkige peuter hebt…. Voor zolang hij into Cars is. 

thema kinderkamer met Cars

Gaat je peuter of kleuter een echte grote meisjes kamer of grote jongens kamer krijgen, dan kan je wel meer een statement maken in behang en gordijnen. Over het algemeen doen ze met deze kamer langer.

 

Een nieuwe grote meisjes- of jongenskamer

En dan is het zover. Er komt een groot bed, Frozen kan echt niet meer en je richt je bij de inrichting van de kinderkamer ook direct meer op de toekomst. Is er een bijpassend bureautje bij het bed, leuke nachtkastjes? Bij de complete kinderkamers via Woonenzo.nl vond ik 2 kinderkamers die hieraan voldoen. Neutrale kleuren voor de meubels, zodat je met behang, gordijnen en accessoires een kleur statement kan maken als je dat wilt.

Wil je liever een tijdelijk statement maken? Maak dan gebruik van verwijderbare muurstickers zoals deze van Jenny’s Ambachtswinkel.

Kinderkamer inspiratie muurstickers

 

Omgaan met de ruimte in de kinderkamer

Heb je weinig ruimte in de kinderkamer, dan is een bed dat de hoogte in gaat een goede optie. Daardoor ontstaat onder het bed ruimte voor een bureautje, een zitje of een speelplek. Deze van London Steigerhout in Oosterhout vond ik echt zó tof! En eigenlijk heel schappelijk geprijsd als je nagaat dat het met de hand in elkaar wordt getimmerd.

Steigerhouten bed juniorbed met bureau en zitje eronder

En dit is natuurlijk wel een fantastische manier om een speelplek onder een bed te creëren. Als je nou een heel handige man of vader hebt, dan zou ik het wel weten…

heerlijk slapen in je eigen huisje

En heb je nou redelijk wat ruimte in de kinderkamer, dan vind ik dit zo’n prachtige oplossing voor een zitje! Men neme een Ikea kledingkast en een paar Ikea opbergers met een zacht kussen erop…. En voilà… je hebt een prachtig zitje om lekker een boek te lezen. En al het speelgoed is netjes opgeborgen.

Ikea hack zelfgemaakt zitje met Ikea kasten en opbergkasten

 

Tip: Heb je nou nog een kale muur in huis of in de kinderkamer? Kijk dan eens naar een schilderij van Mynewart.nl

» Lees ook: fotobehang voor de kinderkamer

» Lees ook: de ideale speelkamer

 

De uitgelichte foto van de kinderkamer is van Shutterstock: by Photographee.eu

 

Meer blogs van Esmée:

De hal - het ondergeschoven kindje van ons huis

De hal - het ondergeschoven kindje…

Er zijn een paar ruimtes in ons huis waar ik wel eens de bezem doorheen wil halen. Een daarvan is de hal. De bedoeling was ooit goed, maar…

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.