);

Kinderkamer inspiratie en ideeën

Kinderkamer inspiratie en ideeën

Je kind is toe aan een nieuwe kinderkamer. Goed moment om eens wat kinderkamer inspiratie op te doen voor die nieuwe kamer, want er zijn zoveel verschillende stijlen. Je kan kiezen uit zoveel prachtige kleuren en ga je voor rustig of juist voor speels? In dit blog geef ik je wat kinderkamer inspiratie, die ik op mijn beurt weer opgedaan heb via Pinterest of online bij webshops.

 

De smaak van peuters en kleuters is wisselend

Smaak van peuters en kleuters is heel erg onderhevig aan het moment. Is jouw peuter het ene moment nog helemaal into Frozen, Cars of een Disney figuur… het andere moment is die adoratie voorbij en wil het K3, dino’s of vliegtuigen. Mijn advies is dan ook: ga niet voor thema’s. Niet voor je hele kinderkamer in ieder geval. Of doe het wel, maar weet dan gewoon dat je na korte tijd de hele kamer weer kan veranderen. Als behangen, verven en nieuwe meubels kopen je hobby is, ga dan vooral je gang. Is dat het niet, ga dan voor neutrale meubels en wanden en hou het bij een nieuw dekbed.

Dit vind ik een mooi voorbeeld van een fijne peuterkamer, die rust uitstraalt.

Een minimalistische peuterkamer in grijs en wit

En deze, hoe cool ook, zou ik toch wat minder snel kopen. Hoewel je dan wel een stik gelukkige peuter hebt…. Voor zolang hij into Cars is. 

thema kinderkamer met Cars

Gaat je peuter of kleuter een echte grote meisjes kamer of grote jongens kamer krijgen, dan kan je wel meer een statement maken in behang en gordijnen. Over het algemeen doen ze met deze kamer langer.

 

Een nieuwe grote meisjes- of jongenskamer

En dan is het zover. Er komt een groot bed, Frozen kan echt niet meer en je richt je bij de inrichting van de kinderkamer ook direct meer op de toekomst. Is er een bijpassend bureautje bij het bed, leuke nachtkastjes? Bij de complete kinderkamers via Woonenzo.nl vond ik 2 kinderkamers die hieraan voldoen. Neutrale kleuren voor de meubels, zodat je met behang, gordijnen en accessoires een kleur statement kan maken als je dat wilt.

Wil je liever een tijdelijk statement maken? Maak dan gebruik van verwijderbare muurstickers zoals deze van Jenny’s Ambachtswinkel.

Kinderkamer inspiratie muurstickers

 

Omgaan met de ruimte in de kinderkamer

Heb je weinig ruimte in de kinderkamer, dan is een bed dat de hoogte in gaat een goede optie. Daardoor ontstaat onder het bed ruimte voor een bureautje, een zitje of een speelplek. Deze van London Steigerhout in Oosterhout vond ik echt zó tof! En eigenlijk heel schappelijk geprijsd als je nagaat dat het met de hand in elkaar wordt getimmerd.

Steigerhouten bed juniorbed met bureau en zitje eronder

En dit is natuurlijk wel een fantastische manier om een speelplek onder een bed te creëren. Als je nou een heel handige man of vader hebt, dan zou ik het wel weten…

heerlijk slapen in je eigen huisje

En heb je nou redelijk wat ruimte in de kinderkamer, dan vind ik dit zo’n prachtige oplossing voor een zitje! Men neme een Ikea kledingkast en een paar Ikea opbergers met een zacht kussen erop…. En voilà… je hebt een prachtig zitje om lekker een boek te lezen. En al het speelgoed is netjes opgeborgen.

Ikea hack zelfgemaakt zitje met Ikea kasten en opbergkasten

 

Tip: Heb je nou nog een kale muur in huis of in de kinderkamer? Kijk dan eens naar een schilderij van Mynewart.nl

» Lees ook: fotobehang voor de kinderkamer

» Lees ook: de ideale speelkamer

 

De uitgelichte foto van de kinderkamer is van Shutterstock: by Photographee.eu

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.