);

Kinderfeestje? Wat zet je op de uitnodiging?

Kinderfeestje? Wat zet je op de uitnodiging?

Een maand voordat mijn dochter jarig is raak ik in de stress. Of eigenlijk al 2 maanden van tevoren. Allereerst draaien mijn hersenen overuren om te bedenken wat ik haar voor haar verjaardag zal geven. Als ze een nieuwe fiets nodig heeft, dan is de beslissing snel genomen: het wordt een fiets. Maar als ze nog prima past op die van vorig jaar, wat geven we haar dan? Het is elk jaar weer een vraagstuk.

Dan komt de vraag om de hoek kijken: wat gaan we doen tijdens haar kinderfeestje? Bowlen, klimmen, indoor spelen, zwemmen, we hebben het allemaal al een keer gedaan. Doen we thuis iets of kiezen we toch weer voor buitenshuis een leuke activiteit. Ik ben geen mama voor “gezellige” knutsel kinderfeestjes, dus ik kies 9 van de 10x voor een activiteit buitenshuis. Dat trek ik dan nog net wink

En als dan ook dat ei gelegd is, dan rijst de vraag: wie nodigen we uit. Bij de invulling van alle 3 de vragen staat dochter en haar wensen natuurlijk centraal. Ze is heel loyaal en wil het liefst iedereen uitnodigen die ze aardig vindt. Aangezien we een feestje buitenshuis houden, kunnen we elke keer maar 6 kids uitnodigen. Meer passen er niet in de 2 auto’s. Dus dat betekent keuzes maken. Ze wordt (helaas) zelf zelden uitgenodigd voor een kinderfeestje (dat doet mama overigens meer pijn dan dochter geloof ik, maar daar schrijf ik wel een andere keer over) dus elke keer staat de vraag weer open. Een kind uitnodigen omdat ze zelf ook uitgenodigd is, is dus niet aan de orde. Elk nadeel heeft z’n voordeel…toch?

Op het moment dat we weten welke 6 kinderen een uitnodiging voor het kinderfeestje krijgen, dan komt de zoektocht naar het geschikte kaartje. We hebben ze wel eens zelfgemaakt, maar vaker kopen we gewoon een paar leuke kaarten. Via Kaartenhuis bijvoorbeeld maak je vanaf 0,35 cent al een uitnodiging voor je kinderfeestje. Helemaal gepersonaliseerd en echt superleuk! En voor een oplage als het onze betaal je 0,79 cent per kaartje. Ja, daar ga ik dus echt niet om tobben een volgende keer.

Ga je een uitnodigingskaartje maken, hou dan onderstaande handige checklist aan.

 

Kinderfeestje? Handige checklist voor de uitnodigingen

  • Personaliseer het kaartje met beste … of lieve … je bent uitgenodigd voor mijn feestje!
  • Geef duidelijk aan op welke dag met welke datum het feestje gepland is
  • Geef duidelijk aan het tijdstip waarop het feest begint: Je wordt verwacht om…uur
  • Geef aan welke tijd het feest is afgelopen: Het feest eindigt om …uur.
  • Geef aan of je de kinderen thuis brengt of dat dat ze opgehaald moeten worden
  • Ook prettig is te vermelden of de kinderen dan gegeten hebben. Dan weet moeders of ze wel of geen rekening moet houden met een hongerig kind
  • Zijn er kledingvoorschriften? (zwemmen, klimmen, speurtocht door het bos) Geef het dan door. Niets zo vervelend als een vriendinnetje in haar feestelijke jurkje komt, terwijl ze in de touwen moet gaan hangen bij het klimmen bijvoorbeeld.
  • Vermeld op het kaartje altijd een emailadres en telefoonnummer, zodat er contact kan worden opgenomen
  • Vraag om de komst via mail of app te bevestigen. Kan een kindje niet komen, dan kun je last-minute nog iemand anders vragen.

 

Fijne verjaardag!

» Lees ook: leuk kinderfeestje voor meisjes

Jezelf verwennen met een sieraad

Jezelf verwennen met een sieraad

We doen het eigenlijk te weinig: onszelf verwennen. Vaak kan een lekker geurende doucheschuim en bodylotion er nog net vanaf, maar blijven…

Zo vind je jouw ideale bank

Zo vind je jouw ideale bank

De bank: hét meubelstuk dat de woonkamer domineert en waar het hele gezin lekker onderuit bij elkaar moet kunnen zitten. Tenminste… dat is…

Casual en zakelijk: stijlvolle kledingmerken voor mama's

Casual en zakelijk: stijlvolle…

Het afgelopen jaar ben ik nauwelijks buiten geweest. Of beter gezegd: ik heb nauwelijks buitenshuis gewerkt. Collega’s en klanten zien en…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.