);

3 Kinderen, 3 verjaardagen en teveel speelgoed!

3 Kinderen, 3 verjaardagen en teveel speelgoed!

Mijn middelste dochter bereikte onlangs de memorabele leeftijd van vier jaar! Dat ze de middelste is, verraadt dat ze nog twee zusjes heeft. Drie meiden! Dus ook bergen met speelgoed in ons stulpje. Verjaardagen zijn leuk, maar vier keer per jaar een nieuwe berg met speelgoed niet. Vier keer per jaar, want onze Goedheiligman is ook altijd erg vrijgevig. Voor de kinderen een groot feest zoals het hoort, maar papa en mama zitten af en toe met hun handen in hun haar! Wij proberen uit alle macht onze huiskamer nog enigszins als een huiskamer te laten ogen, maar met speelgoed dat overal uitpuilt, heeft het vaak meer weg van een overdekt speelparadijs.

Hedendaags proberen wij het leuke met het praktische te verenigen, wanstaltige en tien in een dozijn speelgoedstukken, dat zetten wij niet meer op de verlanglijstjes van de meiden. Maar wat is dan praktisch en toch leuk? Hoe zorgen wij ervoor dat we niet verzwelgen in het speelgoed, maar dat onze meiden nog wel worden verwend? Ik zet deze dingen eens op een rijtje:

1) Bruisballen, showergels die tot de verbeelding spreken (denk aan prinsessen/ actiefiguren) en washandjes versierd met hun favoriete figuren. Ik tikte een geweldige regenboog-klei-zeep op de kop! Items die echt een groot succes zijn en waar de meiden de grootste lol mee hebben. Ja, inderdaad; meervoud, dit soort cadeaus is leuk voor alle drie en ze tolereren het ook nog eens. In bad gaan of onder de douche gaan wordt een feestje en ze ruiken ook nog eens heerlijk naar roosjes.

praktische cadeaus

2) Een dekbedovertrek, ondergoed, sokken of pyjama’s van hun favoriete figuren. Dingen die je altijd nodig hebt, maar die voor onze meiden echt speciaal zijn wanneer dit van hun favoriete figuren of helden is. Naar bed gaan was nog nooit zo leuk!

3) Kleding is ook altijd een groot succes, mits je de juiste snaar raakt. Mijn middelste dame is een echt meisje-meisje en als zij een jurkje of een rokje cadeau krijgt die aandoet als een suikerspin of met haar favoriete prinses erop, dan is ze het gelukkigste meisje van het land.

4) Knutselspullen zijn ook altijd welkom. In dat verlengde zijn leuke bakpakketjes ook altijd erg leuk. Mijn meiden vinden het heerlijk om lekker te knutselen en samen met mama de lekkerste dingen te bakken. Met dit soort dingen hebben alle drie de dames er plezier van en voorkom je driftbuien en opstootjes doordat ze het verkregen cadeau alle drie leuk vinden.

5) Haarspeldjes/ elastiekjes of een leuke diadeem voor de dames. Voor de heren is een stoere pot gel een leuk idee. Er bestaan verschillende keuzes in gel voor kinderen.

6) Een cadeaukaart. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien wat inspiratieloos, maar hoe leuk is het voor je ukkie om samen met papa en/ of mama zelf iets leuks uit te zoeken?

 

Genoeg ideeën voor leuke en praktische cadeautjes!

Dit zijn in ieder geval dingen waar de speelgoedopslagplaats niet verder van uit gaat puilen en waar onze kinderen minstens zoveel plezier van hebben! Puzzels, spelletjes, wanstaltig speelgoed met toeters en bellen en heel veel geluid, en allerlei andere prularia, daar kunnen we onderhand een speelgoedwinkel mee vullen. Toch blijven dit stiekem ook altijd leuke cadeautjes om te krijgen voor de meiden, iedere verjaardag zit er ook wel iets van deze gade tussen en we zullen hen dit ook nooit onthouden. Maar een beetje inperken kan nooit kwaad!

» Lees ook: leuke kinderfeestjes voor meiden

 

De bovenste foto met teveel speelgoed is van Shutterstock.

Meer blogs van Judith:

Over volwassen worden enzo...

Over volwassen worden enzo...

Terwijl de ene 90’s hit na de andere de boxen uit knalt, zit onze oudste dame ongeïnteresseerd en onderuitgezakt op de achterbank in onze…

Het moederschap is niet een grote roze wolk

Het moederschap is niet een grote…

Moeder zijn is natuurlijk het grootste voorrecht in het leven. Niets mooiers dan je kroost op zien groeien tot mooie, evenwichtige mensen.…

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.