);

Kinderboekenweek: Opa & Oma voor altijd jong!

Kinderboekenweek: Opa & Oma voor altijd jong!

5 Oktober start de Kinderboekenweek met het thema Opa & Oma voor altijd jong. Deze duurt tot 16 oktober. Het is dus 9 dagen feest in de boekhandels en bibliotheken van Nederland. Er is geen boekhandel die de jaarlijkse Kinderboekenweek niet aangrijpt om leuke events te organiseren. Het kinderboek blijft het goed doen. Ondanks dat veel mensen overgestapt zijn op digitaal lezen, blijven we kinderboeken in papieren vorm lezen. En terecht, want het blijft een fijn moment een boek uit te kiezen en samen op bed te lezen en plaatjes te kijken voor het slapengaan.

Let op: dit artikel bevat een winactie!

 

Thema Kinderboekenweek: Opa’s en Oma’s

Dit jaar heeft de Kinderboekenweek het thema Opa’s en Oma’s – voor altijd jong. Kinderen kunnen veel leren van ouderen, hun opa’s en oma’s. Over vroeger en over nu. En hoewel opa’s en oma’s er oud(er) uitzien, zijn ze van binnen vaak nog jong en bruisend. Uiteraard heeft Kinderen voor Kinderen weer een swingend lied gemaakt voor deze Kinderboekenweek. Zie hieronder de originele videoclip.

 

Elk boek winnen!

Er zijn veel boeken die gaan over opa’s en oma’s en wij hebben er 8 voor je op een rij gezet van 4 verschillende uitgevers. En weet je wat leuk is? We mogen van elk boek 1 exemplaar weggeven. Lees daarom goed de omschrijving van onderstaande boeken door om te kijken welke jou aanspreekt en niet te vergeten de actievoorwaarden, want jij maakt kans op je favoriete boek in het Kinderboekenweek thema Opa's en Oma's.

 

Kinderboekenweek: Het huis van OmaHet huis van Oma

Hoe houd je je oma levend als zij er niet meer is? Daarover gaat dit fantasievolle prentenboek met prachtig gedetailleerde illustraties van David Litchfield. Door te doen zoals oma je heeft geleerd, lijkt het alsof ze nog heel dichtbij is. Een prachtig geïllustreerd prentenboek over het levend houden van herinneringen.

Een kleine jongen treedt in de voetsporen van zijn oma en bouwt iets heel bijzonders. Als hij klaar is, kijkt hij in de ogen die hij zelf heeft gemaakt en zegt: “Oma, wakker worden.”

Plotseling is het of de sterren dichterbij komen. Oma is er weer! Een nachtelijk avontuur begint. Voortaan ze zullen voor altijd samen zijn.

Uitgever: De Vier Windstreken, ISBN 9789051165524, Prijs € 14,50

 

Boek: Angelina BallerinaAngelina Ballerina

Oma is jarig en Angelina, Henry en Alice hebben een grote verrassing voor haar: een heus theateroptreden! Help Angelina, Henry en Alice met het kiezen van een decor, de kostuums en met het dansen op het podium. Zorg voor een staande ovatie van het publiek!

- nieuw verhaal - ruim 100 stickers - uitklapbaar podium - 3 aankleedfiguurtjes - 4 verschillende decors - ruim 30 kledingstukken

Uitgever: De Vier Windstreken, ISBN 9789051161328, Prijs € 19,95

 

Boekenweek Boek: Boer boris gaat naar omaBoer Boris gaat naar Oma

Boer Boris gaat naar Oma is het achtste prentenboek in de succesvolle reeks van Ted van Lieshout en Philip Hopman. In dit deel gaat Boris met zijn broertje en zusje naar Oma in Den Haag om wat vers fruit te brengen.

Naar Oma in Den Haag
Boer Boris heeft met zijn zusje Sam en broertje Berend een hele hoop appels, peren en pruimen geplukt. Lekker hoor, maar wat moeten ze met zoveel fruit? ‘We gaan ermee,’ zegt Boris Boer, ‘naar Oma in Den Haag Die bakt van appels taarten en van peren maakt ze sap, en van pruimen maakt ze jam voor op beschuit en in de pap.’ En dus gaan ze op pad, met de trein naar Den Haag. Als ze eenmaal aangekomen zijn, blijkt Oma niet het lieve oude vrouwtje dat de lezer had verwacht!

Prentenboek van het Jaar 2015
De Boer Boris-serie van Ted van Lieshout en Philip Hopman is al vaak in de prijzen gevallen. Zo werd Boer Boris in de sneeuw bekroond met een Vlag & Wimpel en werd Boer Boris gaat naar zee gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2015!

Uitgever: Gottmer Uitgeversgroep b.v., ISBN 9789025765828, Prijs € 12,95

 

Kinderboekenweek boek: De oma van de oma van mijn omaDe oma van de oma van mijn oma

Hoe leefde jouw oma? En je oma’s oma? En daar de oma van? De oma van de oma van mijn oma is een vrolijk kinderboek dat je via tientallen opa’s en oma’s mee de geschiedenis in neemt.

Geschiedenisboek voor kinderen
Jouw oma doet boodschappen bij de supermarkt. De oma van jouw oma ging naar de kruidenier. De oma van de oma van jouw oma kocht alles op de markt. Aan de hand van honderden oma's en opa's duikt Marc ter Horst de geschiedenis in. Van theekransje tot Facebook, van paard tot elektrische fiets en van ganzenveer tot smartphone. Een vrolijk geschiedenisboek voor nieuwsgierige kinderen.

Uitgever: Gottmer Uitgeversgroep b.v., ISBN 9789025765811, Prijs: € 14,95

 

Kinderboek: de rode zwaanDe rode zwaan

Een meesterwerk dat nog steeds betovert. 

Jakob gaat zijn grootvader in de herfstvakantie helpen met het opknappen van zijn huis. 's Avonds vertelt opa hem spannende verhalen. Tot hij op een ochtend een ongeluk krijgt: hij glijdt van het dak en haalt zijn hand en zijn been open. Met veel pijn en koorts belandt hij in bed.

Van een oude vrouw hoort Jakob dat zijn grootvader alleen kan genezen wanneer de rode houten zwaan die hij als jongen kwijtraakte, wordt teruggevonden. 

Jakob gaat op zoek in het bos waarover zijn opa hem vertelde en belandt in een fantastische wereld van bloedstollend avontuur. Al opa's verhalen blijken waar te zijn.

Uitgeverij: Lemniscaat, ISBN 9789047706878, Prijs: € 14,95

 

 

 

Kinderboekenweek boek lemniscaatMijn oma is een ooievaar

Voor alle heel normale kinderen met knettergekke grootouders

Mijn opa is een tijger,

mijn oma is een olifant,

mijn tante is een olijger

en mijn mama is een tjjgofant.

Ontmoet een bonte familie van dieren. Tante, oom, vader, moeder, broer en zus, en de hoofdpersoon zelf natuurlijk, hebben allerlei vrolijke, kleurige eigenschappen, hobby’s, karaktertrekken en uiterlijke kenmerken van de vier opa’s en oma’s – en van elkaar. Op meesterlijk wijze worden de dieren geïntroduceerd: groot en vrolijk afgebeeld naast allerlei gedetailleerde tekeningetjes waaruit je van alles over ze te weten komt. Hoe vaak je het boek ook leest, elke keer ontdek je weer iets nieuws. Want heb je van ieder dier al door welke eigenschap van welk familielid komt? Kun je het familielid op elke bladzijde vinden? En kun je – gezien het feit dat de hoofdpersoon verliefd is op een aapje – misschien zelfs bedenken hoe het boek verdergaat?

Uitgeverij: Lemniscaat, ISBN 9789047707912, Prijs: € 16,95

 

Oma mag ik bij je logeren boek kinderboekenweekOma, mag ik bij je logeren?

Er gebeurt heel veel als je vier bent. Voor de eerste keer naar school, leren fietsen... En wat als je haren zo erg in de klit zitten dat je ze er niet meer uit krijgt? 

Lily gaat graag bij haar oma logeren. Oma is best hip en erg handig, zoals heel veel oma's. Ze heeft overal wel een oplossing voor. Maar soms gaat het mis. En dan moet oma ook een pleister.

Bij elk verhaaltje vind je een doe-idee en vragen om een praatje te maken. Gezellig met z'n tweetjes of met een groep peuters of kleuters. 

- Met code om het breipatroon voor popje Lily met kleertjes gratis te downloaden.
- Met doe-ideeën en vragen om een praatje te maken.

Uitgeverij: Veltman, ISBN 9789048312771, Prijs: € 12,50

 

 

Boek kinderboekenweek mag ik je opa lenen?Mag ik je opa lenen?

Het is niet leuk als iemand zomaar je zandspeeltjes pakt. Maar als je ze allemaal vasthoudt kun je niet scheppen en ook geen zandtaartjes bakken. In de speeltuin ontmoeten Lily en oma Joris en zijn opa. Opa jaagt een wesp weg en hij trakteert op ijsjes. Lily wil ook een opa, maar ze heeft er geen en Joris heeft er twee. Zou Lily de opa van Joris mogen lenen?

Als ze nog eens afspreken om iets leuks te doen beleven ze allerlei avonturen. Lily en Joris volgen het spoor van een monster; ze oefenen in netjes eten; de ambulance komt eraan én ze zeuren net zo lang totdat opa en oma eindelijk met hun een keertje in de achtbaan gaan...

Bij ieder verhaaltje staan vragen die zich er goed voor lenen om gesprekjes te laten ontstaan zodat je als ouder of opvoeder wordt meegenomen in de belevingswereld van kinderen. Daarnaast bevat het boekje doe-ideeën die de creativiteit van kinderen stimuleren doordat ze worden uitgedaagd iets te bedenken wat er nog niet is.

Uitgeverij: Veltman, ISBN: 9789048313761, Prijs: € 12,50

Een boek kopen over oma en/of opa? Kijk eens op deze pagina bij Bol.com! Daar heb ik alle boeken met dit thema voor je verzameld.

 

Een boek winnen?

Wil jij een van deze acht boeken winnen? Dit is wat je moet doen.

 1. Ga naar het actiebericht op Facebook, geef dit bericht een duimpje en laat weten welk boek je zou willen winnen.
 2. Extra winkans als je hieronder ook een reactie achterlaat met het gewenste boek. Let op: je schrijft je dan ook direct in voor de nieuwsbrief. Daar kun je je overigens ook altijd weer van uitschrijven.

Je mag maar 1x meedoen met 1 boek. Dus niet 8 x reageren met 8 verschillende boeken om maar zoveel mogelijk kans te maken. Zie ik je naam meerdere malen staan, dan word je automatisch uitgesloten van deelname.

Succes!!! Op vrijdag 14 oktober worden de 8 winnaars bekend gemaakt.

Dit artikel bevat een affiliatelink. Koop je iets via die link, dan ontvang ik daar een kleine commissie van. Jaarlijks is dit net voldoende om mijn kosten van de hosting van Website 4Mama te bekostigen. Jij betaalt niets extra en ik ben heel blij. Dus bij voorbaat mijn dank!

 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 54

 1. Berendina Jaasma

  okt 04, 2016 at 11:42

  Boer Boris gaat naar Oma lijkt me erg leuk om aan mijn kleinzoons voor te lezen 2. Anna

  okt 04, 2016 at 11:42

  Ik ga voor Oma mag ik bij jou logeren?
  Facebook: An Na 3. Manon

  okt 04, 2016 at 11:53

  Het lijkt me super om het boek, de oma van de oma van mijn oma te winnen omdat ik eeen dochter heb die altijd van dit soort vragen stelt!???? 4. Wilma Meulendijks

  okt 04, 2016 at 12:05

  Mijn oma is een ooievaar zou ik heel graag winnen. Deze kan ik voorlezen aan mijn zoontje, maar ook in de klas waar ik stage loop. Dus dubbel voorleesplezier! 5. corinne de graaf

  okt 04, 2016 at 12:12

  Voor mijn kinderen het boek de oma van de oma van mijn oma.Leuk al die weetjes van vroeger. 6. Tamara

  okt 04, 2016 at 12:15

  Mijn oma is een ooievaar lijkt me fantastisch! Elke keer nieuwe dingen ontdekken in hetzelfde boek, dat wil toch ieder kind? Lijkt me echt heerlijk om voor te lezen! De opa van m'n kids (mijn vader) fantaseert graag met de kinderen over van alles, dus ik vrees dat dit boekje dan door opa en de kids uitgebeeld gaat worden. Ik kan me er nu al op verheugen :D 7. Esther de Lange

  okt 04, 2016 at 12:17

  Mijn oma is een ooievaar lijkt mij erg leuk! 8. Irene

  okt 04, 2016 at 12:20

  Leuke actie! Het boek de oma van de oma van mijn oma lijkt mij een super leuk en leerzaam boek. Dat is voor mij een goede combinatie in een voorleesboek. Met twee nieuwsgierige peuter/kleuters en de ongelooflijke drang om te ontdekken waar iets vandaan komt of door ontstaat, lijkt dit een fantastisch boek. Daarnaast kan oma (mijn moeder) ontzettend leuk voorlezen. Een Covey win-win situatie :D 9. Tamara heeren

  okt 04, 2016 at 12:23

  Natuurlijk het boek van Angelina Ballerina!!!!! 10. Mariska giulianojazzlyna

  okt 04, 2016 at 12:24

  Ik doe graag mee voor het boek angelina ballerina. Erg leuk!! 11. Erika van Koert

  okt 04, 2016 at 12:25

  Ik doe graag mee voor mijn oma is een ooievaar 12. Sonja Hubregtse

  okt 04, 2016 at 12:27

  M'n zoontje zou Boer Boris gaat naar Oma helemaal top vinden ! De andere vond hij ook super...en hij ging er altijd prima mee naar bed ;) 13. monique

  okt 04, 2016 at 12:30

  Boer Boris gaat naar oma lijkt me leuk voor mijn zoon, Noah. Hij is echt heel erg gek op treinen en op voorgelezen worden! 14. Linda vergouwen-vermaire

  okt 04, 2016 at 12:35

  Mijn oma is een ooievaar zou mijn keuze zijn! Ik doe graag mee voor alle vrijwilligers van stichting Pretletters. Zij lezen voor bij het gehandicapte kind..in de kinderboekenweek is het bij ons daarom altijd feest! 15. Kelly Aarts

  okt 04, 2016 at 12:37

  Ik doe heel graag mee voor het boek van Boer Boris! De andere verhalen van Boer Boris vallen erg in de smaak bij mijn dochter, dus weet zeker dat ze deze ook weer super gaat vinden! 16. Ingeborg rens

  okt 04, 2016 at 12:38

  Mijn oma is een ooievaar.
  Leuk voor mijn zoon van 4.5.
  Hij is zo dol op zijn opa.s en oma.s. 17. Chantal Aday-Hassefras

  okt 04, 2016 at 12:39

  Ik denk dat ze het boek de oma van de oma van mijn oma helemaal geweldig zullen vinden hier! 18. Marjo

  okt 04, 2016 at 12:43

  Moeilijk kiezen mar wij gaan voor boer Boris 19. Corina

  okt 04, 2016 at 01:01

  Mijn oma is een ooievaar; sinds kort ben ik ook oma van een jongetje. Het boek is voor alle kleintjes leuk 20. Sandra

  okt 04, 2016 at 01:17

  Ik zie dat ik aardig wat concurrentie heb en dat de titel "De oma van de oma van mijn oma" erg populair is. Ik denk dat het boek hier ook in de smaak valt bij de kleuter die steeds maar nieuwsgierig is naar de ouders van zijn ouders, en of die dan ook weer een papa en een mama hadden. De ouderwetse spullen die we nu opzoeken voor mee naar school vindt hij ook heel erg interessant! Dus ik doe graag mee, en ik ga maar vast duimen! :) 21. W Reurings

  okt 04, 2016 at 01:19

  Ik doe heel graag mee voor het boek ''het huis van oma''. Onze dochter heeft het vaak over haar oma die er helaas niet meer is, dit boek is perfect om de herinneringen levend te houden. 22. Marian Zw

  okt 04, 2016 at 01:21

  Ik loot graag mee voor het boek Angelina Ballerina. Dat vind mijn dochter vast heel erg leuk! Zelfs met stickers erbij! Het lijkt me echt een leuk doeboek 23. Chelly van Wijk

  okt 04, 2016 at 01:26

  de oma van de oma van mijn oma.
  Erg leuk voor mijn nieuwsgierige meisje!  1. Claudia Diependaal

   okt 10, 2016 at 10:49

   Angelina Ballerina

   De grote verjaardags voorstelling .

   Lijkt ons een heel leuk boek. 24. Danielle

  okt 04, 2016 at 01:33

  Wat leuk!
  Wij zijn gek op (voor) lezen.
  Ik denk dat onze dochter "mijn oma is een ooievaar" heel leuk zal vinden. 25. Heleen

  okt 04, 2016 at 01:44

  Voor een extra winkans, reageer ik hier ook. Wat een feest, zo veel boeken! Heel veel leuke boeken, maar ik zou gaan voor "Boer Boris gaat naar Oma". Boer Boris is sowieso een succes en dan in combinatie met oma en een trein, vinden mijn jongens dat vast geweldig! 26. Janita

  okt 04, 2016 at 02:47

  Ik zou graag 'De Rode Zwan' winnen! :) 27. Chantal koster

  okt 04, 2016 at 02:48

  De rode zwaan 28. Barbara

  okt 04, 2016 at 03:34

  Ik gok dat mijn beide Kids de rode zwaan geweldig zullen vinden. Een boek met spannende avonturen, hebben we weer een leuk cadeau gevonden. ???? nu maar duimen. 29. K.R.

  okt 04, 2016 at 03:52

  De oma van mijn oma van mijn oma zouden mijn kinderen erg leuk vinden. 30. Jos

  okt 04, 2016 at 04:50

  Voor mijn kleindochters uit Belgie zou ik het boek van Angelina Ballerina geweldig vinden! 31. Esther

  okt 04, 2016 at 06:54

  Boer Boris gaat naar oma. Super leuk boek!! 32. Heidie van der Steeg

  okt 04, 2016 at 09:13

  Mijn dochtertje zou superblij zijn met het boek over Angelina Ballerina. Ze keek altijd zo graag naar Angelina op tv, ze houdt zelf ook zo van dansen! Zo'n boek met een podium, aankleedfiguurtjes en verschillend decors.... ze zal het GEWELDIG vinden. Dat boek staat heel zeker garant voor vele uren lees- en speelplezier! 33. Ingrid

  okt 04, 2016 at 10:05

  Boer Boris gaat naar oma! Niet alleen fantastisch voor mijn eigen dochters, maar ook voor de kinderen uit mijn klas die gek zijn op dit boertje! 34. Marjolein

  okt 05, 2016 at 12:36

  Ik ga voor boer Boris gaat naar oma. Lijkt me echt een gezellig boek om voor te lezen! 35. Miekske Dingens

  okt 05, 2016 at 09:34

  Hi! Heel graag een kansje op het boekje De Rode Zwaan, lijkt me echt meer dan mooi! 36. Tess

  okt 05, 2016 at 10:10

  De oma van de oma van mijn oma, die lijkt ons supercool! 37. Tamara

  okt 05, 2016 at 10:18

  Angelina Ballerina, daar is ons zoontje gek op! 38. Wendy v

  okt 05, 2016 at 08:33

  Wat een gave actie. Ik doe graag mee voor het boek 'mijn oma is een ooievaar'. 39. Jolein koolske

  okt 05, 2016 at 08:56

  Oh het boek van oma is een ooievaar lijkt me zoooo leuk voor mijn dochters !!! 40. Marion

  okt 05, 2016 at 09:01

  Wat een leuke acties. Ik denk dat ik mijn dochter heel blij maak met: de oma van mijn oma van mijn oma (heb ik het goed onthouden?)
  Ze is heel erg geïnteresseerd in de geschiedenis. 41. Inger

  okt 05, 2016 at 09:17

  Ik zou heel graag De Rode Zwaan willen winnen. Al veel mooie dingen gelezen over dit boek en ben erg nieuwsgierig naar het verhaal. 42. Marian

  okt 05, 2016 at 09:28

  Mijn zoontje vindt de boeken van boer Boris erg leuk. Zijn opa en oom zijn ook boer, daarom misschien? Dit boek zouden we dan ook graag samen lezen. Dat wordt duimen! 43. Liesbeth

  okt 06, 2016 at 08:19

  Wat een gave actie! Wij lezen nu op school extra veel boeken met de kinderboekenweek en hebben een spectaculaire opening gedaan! Ik zou graag 'mijn oma is een ooievaar'. Voorlezen in de klas! 44. Suus D

  okt 09, 2016 at 07:36

  Ik zou heel graag mee willen loten voor De Rode Zwaan voor mijn dochter.. ze is dol op spannende boeken..! ???? 45. Fleur

  okt 11, 2016 at 09:43

  Ik doe graag mee voor het boek De oma van de oma van mijn oma. Erg leuk om zo naar de geschiedenis te kijken 46. Anita te Gussinklo

  okt 11, 2016 at 11:14

  Voor een kleine ballerina loot ik graag mee naar het boek van Angelina Ballerina 47. elisabeth maria martina

  okt 13, 2016 at 01:07

  het huis van oma lijkt me top 48. Sophie

  okt 13, 2016 at 02:28

  De oma van de oma van mijn oma lijkt me een erg leuk boek! Ik had het boek in de winkel gezien en toen wekte het al mijn interesse! Niet alleen leuk om voor te lezen aan mijn zoon, maar ook aan mijn groep kinderen op school. 49. betti

  okt 13, 2016 at 05:23

  Oma mag ik bij je logeren lijkt me erg leuk voor mijn meiden 50. Bianca Fenna

  okt 13, 2016 at 08:57

  Ik doe heel graag mee voor het boek: de oma van de oma van mijn oma. Mijn moeder (oma van mijn dochters) vertelt altijd veel over vroeger. Mijn dochters en ik vinden dat altijd enorm interessant. Met dit boek zal ik ze echt blij maken 51. Lotte

  okt 13, 2016 at 09:56

  Wij gaan voor De rode zwaan! Fantastische schrijver! 52. Mark

  okt 13, 2016 at 10:04

  Elke avond lezen we met de kids, geweldig vinden ze dat! En ik geniet er ook enorm van! ???? Mag ik je opa lenen? zou ik graag winnen ???? 53. Marieke de Jonge

  okt 14, 2016 at 01:51

  Ik doe heel graag mee voor het boek Mijn oma is een ooievaar!This thread has been closed from taking new comments.