);

Lekker griezelen met deze boeken (6-12 jr) + WINNEN!

Lekker griezelen met deze boeken (6-12 jr) + WINNEN!

Van 4 oktober - 15 oktober is het Kinderboekenweek en dit keer is het thema Gruwelijk Eng. Lekker griezelen dus bij boekhandels en de bibliotheek in deze periode. Voor ons tijd om aandacht aan heel wat leuke leesboeken met dit thema te schenken. Wie weet zit er wel een griezelig eng en leuk boek bij voor je kind. In dit artikel vind je leesboeken en voorleesboeken vanaf 6 jaar tot een jaar of 12. Mijn collega Judith schreef voor de mama’s met kleinere kindjes een artikel met gruwelijk leuke prenten- en voorleesboeken voor 0 – 6 jaar.

En kijk goed of je een favoriet hebt, want die kun je namelijk winnen!! We mogen van elk boek een exemplaar weggeven! Dat is dus een goed begin van de Kinderboekenweek! Hetzelfde geldt voor de boeken uit Judith's artikel met prentenboeken. 

» Lees ook: uitleg over AVI-niveaus

 

Kinderboekenweek: gruwelijk enge (voor)leesboeken 6 - 12 jaar

 

boek spekkie en sproetSpekkie en Sproet – Een griezelige ontdekking (6 – 9 jaar)

Het is feest bij Sproet in de straat. Als een van de gasten vraagt of hij binnen even mag bellen omdat zijn mobiel is gestolen, willen Spekkie en Sproet hem graag helpen. Maar de volgende dag ontdekken ze dat hij helemaal niet de nieuwe buurman is, zoals hij zei. En als ze het nummer bellen dat de man op een stukje papier gekrabbeld heeft, komen ze iets heel duisters op het spoor…

Dit boek valt zelf te lezen vanaf 8 jaar met grote letters en redelijk korte zinnen. Vanaf 6 jaar kun je het voorlezen. Fijn zijn de illustraties op bijna elke pagina, waardoor het voor veel kinderen meer gaat leven. Het wordt nergens echt eng. Gewoon een beetje spannend, dat wel. Maar dat is tenslotte ook de bedoeling.

112 pagina's | ISBN: 9789021677675 | Prijs: 12,99 | Uitgeverij: Ploegsma | Auteur: Vivian den Hollander

 

Boek opa's griezelige gastenOpa’s griezelige gasten (6 – 9 jaar)

Mila en Tom hebben een oppas opa, maar als ze onverwacht opa opzoeken is hij helemaal niet aardig. Hij lijkt wel anders; hij doet ook anders, maar ziet er hetzelfde uit. Dit mysterie wordt ontrafeld. Opa heeft een tweelingbroer. Een die griezelige gasten in de schuur heeft verstopt, zoals een leguaan en een slang.

Het spannendste deel van dit boek is eigenlijk het feit dat opa opeens zichzelf niet meer lijkt. Het is een leesboek voor lezertjes die toe zijn aan E4 met fijne korte zinnen of je leest het voor vanaf 6 jaar.

32 pagina's | ISBN: 9789000354108 | Prijs: 7,99 | Uitgever: van Holkema & Warendorf | Auteur: Vivian den Hollander

 

 

Cornelia Funke verhalenboekGrote Cornelia Funke Verhalenboek (7 – 10 jaar)

Dit boek staat vol met 26 grappige en soms spannende of zelfs griezelige verhalen van ongeveer 4 pagina’s over draken, reuzen, ridders en monsters. Maar ook de gewone huiskat en hond komen erin voor.

Leuk om er een paar verhalen voor het slapengaan voor te lezen of zelf te lezen natuurlijk als dat al gaat. De verhalen worden nooit té spannend en de humor voert veel vaker de boventoon. Leuk om voor te lezen met ongeveer 7 jaar. Zelf lezen kan vanaf ongeveer 9 jaar.

176 pagina's | ISBN: 9789045119595 | Prijs: 16,50 | Uitgever: Querido Kinderboek | Auteur: Cornelia Funke

 

 

 

De geheime poort stripboekDe geheime poort (7 – 10 jaar)

Dit boek in stripvorm is ideaal voor kinderen die dyslexie hebben of een gebrek aan concentratie. Beelden houden nu eenmaal wat langer de concentratie vast dan een pagina vol letters. Het was dan ook het enige boek dat mijn dochter met ADD direct oppakte en uit zichzelf ging lezen. Daar gaan we er dus meer van aanschaffen bij Uitgeverij Zwijsen…

Het verhaal gaat over Maartje. Ze wil niet op vakantie, want vakantie is saai. Mama wil alleen maar liggen op het strand en papa slaapt de hele dag. Ze besluit weg te lopen en verdwaalt. Ze gaat door een geheime poort en ontmoet daar een kroonprins, die overigens nooit een naam krijgt… hij blijft “prins”. Natuurlijk beleven ze spannende avonturen, hoewel het nergens echt griezelig wordt. Dit boek is een leesboek op niveau E5, dus 8/9 jaar. Voorlezen kan natuurlijk ook voor jongere kids.

27 pagina's | ISBN: 9789048731770 | Prijs: 8,99 | Uitgever: Zwijsen | Auteur: Ruben Prins

 

Boek De tovertestDe tovertest (7 – 10 jaar)

De Heksenkeet is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren, waar regelmatig rare dingen gebeuren. Dat is niet zo verwonderlijk, want de vier bewoonsters - Sybil, Lidwien, Stella en Luna - zijn niet alleen heks maar ook nog eens knettergek. In De tovertest krijgen de vier onverwacht bezoek. Flier Zater van de commissie van heksen en tovenaars staat op de stoep van De Heksenkeet, om de heksen eens flink aan de tand te voelen. Hij heeft namelijk gehoord dat er nog wel eens iets misgaat met hun toverkunsten... De volgende ochtend begint een heuse tovertest. En er staat heel wat op het spel: als de opdrachten mislukken, mogen de heksen niet langer in De Heksenkeet blijven wonen. Lukt het Stella, Luna, Sybil en Lidwien om Flier Zater te slim af te zijn? En is de tovenaar eigenlijk wel te vertrouwen?

Wat een leuk boek! Het heeft een leuk verhaal én is werkelijk prachtig geïllustreerd door Marieke Nelissen. Daar werden dochter en ik nou echt blij van. Het geeft ook zoveel meer aan een boek voor deze leeftijd, waarbij het soms moeilijk is ze aan het lezen te krijgen. We hebben hier met veel plezier uit gelezen. De zinnen zijn kort en de letters groot genoeg. Er zijn nog 4 leuke boeken uit deze serie verkrijgbaar.

112 pagina's | ISBN: 9789025767686 | Prijs: 9,99 | Uitgeverij: Gottmer | Auteur: Femke Dekker

 

Boek Villa WilleminaVilla Willemina (7 - 10 jaar)

Als de ouders van Willemina een vreemd bejaardentehuis erven zit er niets anders op dan wéér een nieuw avontuur te beginnen. Met zijn drieën verhuizen ze hals-over-kop naar de doodenge villa bovenop een eiland. Als ze voor de oma`s en opa`s in het huis gaan zorgen, gaat er een wereld voor Willemina open, in elke kamer wacht weer een ander avontuur. Soms lijkt het wel of de Villa van binnen steeds verandert. En hoe komt het toch dat er steeds nieuwe opa`s en oma`s komen wonen en de villa maar niet vol raakt?

Dit fantasievolle en leuk geschreven boek hebben wij al een tijdje in huis en werd meerdere malen “verslonden”. Eerst als voorleesboek en nu lezen dochterlief en ik het samen. Zij een bladzijde, ik een bladzijde. Het is spannend, grappig en vol mysterie en het wordt op een heel, voor kinderen, herkenbare wijze geschreven. Met leuke illustraties. Het wordt nergens echt eng, maar wel een boek met een spannend plot. Wat mij betreft een boek dat in dit rijtje thuishoort. Van Villa Willemina mogen we een gesigneerd exemplaar weggeven!

144 pagina’s | ISBN: 9789047620334 | Prijs: 14,95 | Uitgever: Circus Patz | Auteur: Mariette Ciggaar

 

Boek ben niet bang voor de wilde dierenBen niet bang voor de wilde dieren (7 – 12)

Wauw!, was mijn eerste gedachte toen ik dit boek uitpakte. Het heeft een heel dikke omslag van wel 4 mm dik karton en van de illustratie op de omslag kreeg ik direct de kriebels vanwege de afbeelding van een zwarte weduwe spin. Maar ook de binnenzijde doet je griezelen en bewonderen, want was is de natuur toch prachtig.

Allerlei dieren komen voorbij. Dieren die er eng uitzien of met een enge naam. Dieren die eng doen en onschuldige engerds heb je natuurlijk ook. Voor een kind dat zich interesseert in de natuur en dieren een prachtig griezelig eng cadeau!

120 pagina’s | ISBN: 9789025767600 | Prijs: 14,99 | Uitgever: Gottmer | Auteur: Geert-Jan Roebers

 

Boek spuitende aders en overstromende oceanenSpuitende aders + overstromende oceanen (9 – 12 jaar)

Weet jij wat je kunt doen als er een ramp gebeurt? Thuis of in de buurt? Dit is een handleiding bij vierendertig grote en kleine rampen vol grappige, griezelige en geweldige weetjes over alle mogelijke catastrofes. Want weet jij hoeveel botten je kunt breken? Hoe je moet reanimeren? Wat de grootste aardbeving ooit was? Hoe je kunt merken dat er een bosbrand aankomt? En hoeveel bloed er in je lijf zit?

Dit boek met prachtige illustraties zal elk kind aanspreken, dat interesse heeft in het menselijk lichaam en de wereld om zich heen en dus altijd vol zit met vragen hoe dingen werken en waar ze vandaan komen. Bij 9 jaar is het soms nog best pittig om te lezen, maar samen moet zeker wel lukken.

92 pagina's  | ISBN: 9789047709343 | Prijs: 16,95 | Uitgever: Lemniscaat | Auteur: Jesse Goossens

 

Boek Hex & CoHex en Co. (10 – 12 jaar)

Een raadselachtig teken, een geheime organisatie, een serie mysterieuze ontvoeringen, en... het Duister van de Nacht. Op een ochtend wordt Kat wakker met een geheimzinnig teken op haar arm. Ineens verandert alles: de postbode is een centaur en er loopt een elf rond in de supermarkt. Kat ontdekt dat ze een Hex is: iemand die fabelwezens kan zien. Ze wordt ingelijfd bij het BOF, een geheime overheidsorganisatie die ervoor zorgt dat fabelwezens verborgen blijven. Wanneer er drie elfen op geheimzinnige wijze worden ontvoerd, gaat het BOF op onderzoek uit. Maar met ieder spoor wordt het mysterie groter.

Dit dikke boek is lekker spannend en echt een leesboek voor 10+. Is je kind geen makkelijke lezer, dan zou ik er met 10 nog niet aan beginnen. De letters zijn redelijk klein, lange zinnen en weinig illustraties. Echt voor de gevorderde lezers dus.

288 pagina's | ISBN: 9789401444620 | Prijs: 14,99 | Uitgever: Lannoo | Esther van Lieshout

 

Boek de grote verboden zolderDe grote verboden zolder (10 – 12 jaar)

Het huis van Eddie heeft een enorme zolder. Hij mag er niet komen van zijn ouders. En de deur zit op slot. Totdat Linea komt logeren, een geheimzinnig meisje. Midden in de nacht neemt ze Eddie mee naar de Grote Verboden Zolder en dan – dan beginnen de meest wonderlijke avonturen. Ze ontmoeten er grappige en griezelige geesten. Maar bestaan die geesten alleen op de zolder? Of... daarbuiten ook?

Een spannend verhaal over het overwinnen van angst en de grens tussen fantasie en werkelijkheid. Zelf te lezen vanaf 10 jaar. Voorlezen vanaf 8. Er staan geen illustraties in dit boek behalve helemaal aan het einde wat tekeningen van Linea. Dat vind ik eigenlijk wel jammer. Het triggert jeugd van deze leeftijd om het boek eerder op te pakken als er illustraties in staan. Wat wel fijn is, is dat de letters in blauw zijn en de regelspatiëring ruim is opgezet. Daardoor leest het makkelijker weg.

200 pagina's | EAN: 9789045120690 | Prijs: 15,99 | Uitgever: Querido Kinderboeken | Auteur: Edward van de Vendel

 

Boek: de griezelbus van Paul van LoonDe griezelbus (10 – 12 jaar)

Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn klas uit voor een speciale tocht met zijn griezelbus. Tijdens de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Maar naarmate de tocht vordert, blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Of zijn er meer die iets verbergen?

Dit boek met grotere letters en kortere zinnen is bij uitstek geschikt voor kinderen met dyslexie. Het is dan ook een zogenaamd “Zoeklicht” boek van Uitgeverij Zwijsen. Het heeft AVI-niveau M4, maar daarop moet je je dus niet verkijken. Het is niet geschikt een kind dat in goep 4 of 5 zit. Zelfs voor een groep 6-er zoals mijn dochter was het echt te eng. Verder dan het eerste verhaal van schrijver Onnoval kwamen we niet. We bewaren het boek daarom nog even een jaartje wink  Met recht dus gruwelijk eng en heel passend bij het thema van de Kinderboekenweek.

105 pagina's | ISBN: 9789048717590 | Prijs: 16,95 | Uitgever: Zwijsen | Auteur: Paul van Loon

 

Dit waren ze. 11 boeken met het thema van deze Kinderboekenweek: Gruwelijk eng. Of ze echt allemaal gruwelijk eng waren.. dat valt te betwisten. Hooguit spannend. Maar het thema is dan eigenlijk ook een beetje vreemd voor (kleine) kinderen. Je wilt ook graag dat ze lekker gaan slapen als je ze net voorgelezen hebt. Alleen de Griezelbus was écht griezelig eng. Voor de echte die-hards met stalen zenuwen dus wink Wie durft?

Heel veel dank aan alle uitgeverijen die de boeken beschikbaar hebben gesteld.

 

Een gruwelijk eng kinderboek winnen?

Van elk boek mogen wij 1 exemplaar weggeven. Heb je al je favoriete Kinderboekenweek-leesboek gekozen voor je zoon of dochter? Dit zijn de voorwaarden om kans te maken:

 • Laat in een reactie hieronder weten welk boek dat is.

Let op! Je geeft maar 1 titel op. Wanneer je een reactie achterlaat, wordt je automatisch in ons mailbestand opgenomen. Je ontvangt dan af en toe onze nieuwsbrief: News4Mama. Hiervan kun je je overigens ook weer uitschrijven.

Voor een extra win-kans:

 • geef het actiebericht op Facebook een hartje of duimpje en plaats als reactie ook hier de titel van je favoriete boek.
 • Dit artikel delen op een social media kanaal geeft je nog een extra win-kans. Je moet ons daarbij dan wel een tag geven, anders weten we niet dat je die moeite gedaan hebt. Delen kan met onderstaande social media knoppen.

 

Op dinsdag 10 oktober maken we de winnaars hier op de blog bekend. Aankondiging geschiedt via Facebook en Twitter.

Deze actie is uitsluitend voor onze lezers en volgers om hen te danken voor hun loyaliteit. Leer je ons via deze actie kennen en wil je ons graag blijven volgen, doe dan zeker mee. Altijd leuk om nieuwe lezers en volgers te verwelkomen.

Op dinsdag 10 oktober maken we zogezegd de winnaars bekend, zodat als je niet gewonnen hebt toch nog een paar dagen hebt om naar de boekwinkels te rennen om je favoriete boek te kopen en daarmee ook het Kinderboekenweekgeschenk te ontvangen. Bestellen via bol.com via bovenstaande links kan natuurlijk ook. De commissie die we dan ontvangen, helpt ons een heel klein beetje deze website in de lucht te houden.

DE WINNAARS ZIJN:

 • Mayke Jacobi — Spekkie en Sproet
 • Anna Karlijn — Opa's Griezelige gasten
 • Myrna Pennings — Grote Cornelia Funke Verhalen
 • Geesje Remmits — Geheime Poort
 • Stephanie Verhulst — de Tovertest
 • Christa Lindhout — Villa Willemina
 • Corinne de Graaf — Ben niet bang voor wilde dieren
 • Marange Krouwel — De grote verboden zolder
 • Sabine Houseman — Griezelbus
 • Het boek Spuitende aders + overstromende oceanen is gewonnen door: Monica Vermunt
 • Het boek Hex en Co is gewonnen door: Astrid van den Berg

Stuur even een mail naar info@website4mama.nl met je adresgegevens.

DEZE ACTIE IS AFGEROND

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 42

 1. Anna

  okt 02, 2017 at 08:09

  Ik doe mee voor de griezelbus woooeehoooee ken ik zelf nog van vroeger...

  Facebook: An Na 2. Heidie van der Steeg

  okt 02, 2017 at 08:17

  Ik doe mee voor het Grote Cornelia Funke Verhalenboek, humor en griezelen bijeen, dat klinkt goed. Nu kan ik het nog voorlezen aan mijn zoon en volgend jaar kan hij de verhalen dan denk ik zelf lezen.
  De griezelbus was vandaag op het schoolplein bij de kinderen, mijn zoon vond het supergaaf maar hij is nog iets te jong voor die boeken! 3. AnnaB

  okt 02, 2017 at 08:18

  Opa’s griezelige gasten lijkt mij erg leuk voor mijn zoon 4. judith

  okt 02, 2017 at 08:18

  Bang voor de wilde dieren! Lijkt me geweldig! 5. Erika van Koert

  okt 02, 2017 at 08:20

  Ik doe graag mee voor het boek Villa Willemina 6. Natalie van de Vries

  okt 02, 2017 at 08:23

  Griezelbus! Een echt jeugd sentiment wat ik graag overbreng aan mijn dochter van bijna 9 :) 7. mireille muls

  okt 02, 2017 at 08:37

  Het Grote Cornelia Funke Verhalenboek lijkt me super voor Maarten 7 jaar 8. Geesje

  okt 02, 2017 at 08:48

  Ik zou graag gaan voor de geheime poort. Dit boek klinkt fantastisch.
  Kayleigh vindt lezen niet leuk en is snel afgeleid. Hopelijk gaat ze door het lezen van dit boekoplaza beseffen dat lezen leuk is. 9. Marian Zw

  okt 02, 2017 at 08:52

  Ik loot heel graag mee voor Villa Wilhelmina, een super leuk boek voor mijn meisje vol fantasie 10. Ann

  okt 02, 2017 at 09:00

  Mijn zoon is grote fan van griezelboeken, vooral van Paul Van Loon maar de grote verboden zolder lijkt me ook een supettof boek! 11. Christa lindhout

  okt 02, 2017 at 09:08

  Willemina dat boek zou ik leuk vinden. Ik werk zelf met opa s en oma s. Ben dol op voorlezen. Elke avond een hoofdstuk voorlezen. Heerlijk heb er nu al zin in! 12. Marange

  okt 02, 2017 at 09:21

  De grote verboden zolder....klinkt al mysterieus!! Ik doe graag mee voot mijn kinderen. We houden van lezen en boeken???? 13. Anuschka

  okt 02, 2017 at 09:47

  Ben niet bang voor de wilde dieren! Voor mijn zoon die van informatieve boeken houdt! 14. Tamara Stoc

  okt 02, 2017 at 10:12

  Spekkie en Sproet – Een griezelige ontdekking, want Spekkie en Sproet zijn altijd vet aldus Emma 15. julia van empel-stamate

  okt 02, 2017 at 10:30

  Geheime poort 16. Ik vind het een heerlijk thema en we zijn tegenwoordig wel van het griezelen thuis, Dolfje, de Heksenkeet; we hebben e.e.a. al verslonden maar Villa Willemina klinkt ook heel goed en maakt ons nieuwsgierig naar meer. Esmée is wel toe aan een geheel nieuw avontuur ! 17. Marianna

  okt 03, 2017 at 12:56

  Spekkie en Sproet
  Een griezelige ontdekking van Vivian Hollander! Mijn jongste dochter is dol op die 2 ! 18. Sharon de Ridder

  okt 03, 2017 at 02:16

  Mijn dochter is dol op Spekkie & Sproet: daar maak ik dan ook graag kans op :) 19. Natascha Rienks

  okt 03, 2017 at 03:18

  De tovertest lijkt mij erg leuk voor mijn dochter. Zij houdt van verhalen over heksen. 20. Jip

  okt 03, 2017 at 05:06

  Het grote Cornelia Funke verhalenboek! 21. Liesbeth

  okt 04, 2017 at 09:13

  Leuk, leuk, leuk! Ik doe graag mee voor het boek de geheime poort! Ik draag zorg voor de kids met dyslexie bij ons op school en dit boek lijkt mij geweldig voor hen! En zo leuk in het thema! 22. Marjolein

  okt 04, 2017 at 09:53

  Wauw!! Heel graag doen wij een poging mee voor het boek Spekkie en Sproet - Een griezelige ontdekking.
  Een superspannend boek om onze kinderen uit voor te lezen, maar óók leuk dat onze oudste nu groot genoeg is om ook zelf uit dit boek te lezen. Wij gaan heel hard duimen ???? 23. Eline

  okt 04, 2017 at 11:07

  Super leuke griezelige actie! Mijn zoontje Olivier (7 jaar) zal heel blij zijn met het boek Spekkie en Sproet – Een griezelige ontdekking. Wij gaan duimen :-). 24. Merle Ypma

  okt 05, 2017 at 11:50

  Mijn dochter zou heel graag deel 5 van de heksenkeet: de tovertest willen winnen. Ze zit nu in groep 3 en is echt dol op lezen!!! Elke avond moet er weer een stukje voorgelezen en meegelezen worden.???????? We hopen dus dat we een van de gelukkige winnaars zijn!!! 25. Maurits

  okt 05, 2017 at 11:56

  Ik ben Maurits, 7 jaar en dol op Freek Vonk en alles wat met dieren te maken heeft. Daarom wil ik heel graag het boek BEN NIET BANG voor wilde dieren winnen. Dat lijkt mij echt heel GAAF!!! 26. Marian B

  okt 05, 2017 at 02:26

  "De grote verboden zolder" zou ik het liefst willen winnen voor mijn klas. Het klinkt erg spannend en maakt de kinderen volgens mij erg nieuwsgierig. Maar met een van de andere boeken t/m 12 jaar zou ik ook blij zijn hoor ;-) 27. Heidie van der Steeg

  okt 06, 2017 at 11:31

  Wat een leuke, griezelige boeken allemaal. Het Grote Cornelia Funke Verhalenboek lijkt me erg leuk om samen met mijn zoon uit (voor) te lezen. 28. Ingeborg

  okt 06, 2017 at 12:03

  Ben niet bang voor de wilde dieren. Lijkt me super voor onze zoon! 29. Jolanda Tempel

  okt 06, 2017 at 01:05

  Hoi,

  Heel graag het boek Spekkie en Sproet voor ons leesMONSTER :-) 30. Queenie Schut

  okt 06, 2017 at 04:24

  Willemina (7 - 10 jaar) daar maak ik graag kans op voor mijn dochtertje Madelief ???? 31. Lyn

  okt 07, 2017 at 12:56

  Ik doe graag mee voor De Griezelbus! 32. corinne de graaf

  okt 07, 2017 at 05:51

  Ik ga voor het boek ben niet bang voor wilde dieren voor mijn zoon. 33. Jantine Schoon

  okt 08, 2017 at 07:58

  De grote verboden zolder; dit boek zou ik heel graag willen winnen voor onze 2 jongens! 34. Letje

  okt 08, 2017 at 09:22

  De geheime poort lijkt me ideaal voor mijn beginnende lezer. 35. Karin Wassink

  okt 09, 2017 at 12:38

  De Tovertest lijkt me echt een geweldig leuk boek. 36. Karin Wassink

  okt 09, 2017 at 12:38

  De Tovertest lijkt me echt een geweldig leuk boek.  1. Myrna

   okt 09, 2017 at 12:55

   Ik doe gráág mee voor Het Grote Cornelia Funke Verhalenboek, omdat mijn dochter nadat ze lange tijd niet meer voorgelezen wilde worden voor het slapen gaan, ze dit nu ineens wel weer wil (jubel!). Dit lijkt me zelf een erg leuk boek om voor te lezen, en ik denk dat zij het fantastisch gaat vinden. 37. Linda Janssen

  okt 09, 2017 at 01:13

  Leuke actie! Heel graag doen wij een poging mee voor het boek Spekkie en Sproet. Voor onze twee zonen. De een om zelf te lezen en voor de andere om voor te lezen. Duimen maar!! 38. Wendy g

  okt 09, 2017 at 11:44

  Spekkie en sproet een griezelige ontdekking zal mijn zoon geweldig vinden! Hij leest met zijn 5 ook al aardig goed en kan dus al wat mee lezen zelf! 39. Linda

  okt 10, 2017 at 06:08

  Spekkie en sproet lijkt ons een fantastisch boek om te lezen! 40. Sabine

  okt 10, 2017 at 07:00

  Graag de griezelbus, mijn zoon van 9 is dol op boeken van Paul van Loon.

  Leuke actie zeg! 41. Iris Alexia

  okt 24, 2017 at 09:45

  Gauw doe ik nog mee voor de tovertest! Als griezelliefhebbers lijkt deze me super voor mijn angstaanjagende kinderen haha ????This thread has been closed from taking new comments.