);

Kinderacupunctuur bij slaapproblemen

Kinderacupunctuur bij slaapproblemen

'Neeeheeeheeee, wil niet slapen!' 'Ikke wakkerrrrrr' roept de middelste in het holst van de nacht. 'Niet reageren' zegt mijn lijf tegen me. Misschien valt hij zo weer in slaap. Het is tenslotte midden in de nacht, sust mijn geweten me. 'IKKE. WAKKER!' wordt er gekrijst. Dit valt niet te negeren. Diepe zucht. Nee, niet wéér een slapeloze nacht…

 

Langer dan een jaar geen nacht doorgeslapen

Het breekt ons op. Het is sinds een jaar bijna elke dag raak. Slaaptraining hebben we al gedaan op aanraden van het consultatiebureau. Dat leek even te werken, maar nadat het nieuwe ervan af was, begonnen we van voren af aan met wakker zijn en blijven. Na de zoveelste nacht met duizend-en-één onderbrekingen, wakker worden, dorst hebben, melk willen en veel gehuil, struin ik midden in de nacht het wereldwijze web af op zoek naar verlichting. Wie brengt mij de broodnodige slaap? Ik vind kinderacupunctuur. Zou dit werken voor ons? Ik twijfel. Naalden vind ik doodeng en manlief vindt acupunctuur sowieso iets voor kwakzalvers. Niet echt bevorderlijk als je er gebruik van wilt maken... Na een paar maanden twijfelen en nóg meer slapeloze nachten, maak ik uiteindelijk een afspraak. 

 

Acupunctuur voor kinderen

Shonishin acupunctuur blijkt geweldig! De acupuncturist gebruikt bij jonge kinderen tot 6 jaar geen naalden, maar speciale instrumentjes om de huid en meridianen te stimuleren.

Het klinkt zweverig, maar het werkt bij ons. Tijdens de eerste behandeling zegt mijn zoontje uit het niets dat hij moe is en naar bed wil. Asjemenou??? Is dit mijn zoon die al 2 jaar stennis schopt wanneer hij naar bed moet? Hij weet niet waarom we er zijn, laat staan dat ik hoop dat hij eindelijk eens fatsoenlijk gaat slapen! 

acupunctuur voor kinderen

 

De tweede behandeling krijgen we huiswerk mee. Met de bolle kant van een lepel strijk ik thuis lichtjes over bepaalde meridianen. Zelfs manlief kan niet ontkennen dat onze relschopper beter slaapt! Dit doe ik elke dag en het kost nog geen 2 minuten. Doe ik het niet, dan gaat het de eerste dag nog goed, maar de tweede dag... Vergeet het maar; we zijn weer terug bij af. Rellen geblazen in Huize Dogan!

Meer weten over Shonishin? Op o.a. acupunctuur.nl vind je beroepsorganisaties en verschillende acupunctuur therapieën bij je in de buurt. 

Shonishin is misschien niet voor alle slechte slapers een oplossing, maar ik ben ontzettend blij dat ik het geprobeerd heb. Hier werkt het uitstekend. Na de tweede behandeling sliep de boef een stuk beter en inmiddels zijn we bijna vergeten hoe erg bedtijd een paar maanden geleden ook al weer was. Zo kan het dus ook.

Slaap lekker allemaal!
 

Na een verbouwing de kinderkamer inrichten

Na een verbouwing de kinderkamer…

Er is weer eens verbouwd in Huize D. 2 van de kinderkamers hebben nieuwe ramen gekregen. Pfff, wat een werk zeg. Maar wat een heerlijk vooruitzicht…

Eropuit naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Eropuit naar het Scheepvaartmuseum…

Oooo, dit is de állermooiste kelder die ik ooooooit heb gezien!’ roepen de kinderen in koor uit. We zijn nog geen 5 minuten in het Scheepvaartmuseum…

Gaan we wel of gaan we niet op vakantie?

Gaan we wel of gaan we niet op…

‘Zullen we dan toch…?’ Al weken kijk ik naar vakantiereizen. Gaan we wel of niet weg, dat is de vraag. Met bijna volledige vaccinatie lijkt…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 3

  1. Daar ga ik achteraan, ze slaapt hier al 3.5 jaar slecht!!  2. Wauw...dit ga ik proberen (poging 2 miljoen ofzo). Onze oudste van 6 slaapt nog steeds niet door????????  3. Melek

    sep 03, 2017 at 08:44

    Ik hoop van harte dat het bij jullie ook werkt. Geen slaap echt hels, terwijl je gewoon moet blijven functioneren overdag. Gun het jullie echt van harte! Ben zelf in Purmerend geweest voor Shonishin. 2 vriendinnen van me hadden enorm veel baat bij ostheopathie. Ook in de categorie 'zweverig'. Als Shonishin niet had gewerkt, wilde ik daar naar toe, maar dat hoefde gelukkig niet. Alternatieve geneeswijzen worden door de meeste verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Maar na 1 jaar al niet kunnen doorslapen of nog langer, maak je je eigenlijk geen zorgen meer over geld is mijn ervaring. Veel succes!This thread has been closed from taking new comments.