);

Kerstkaarten kopen: klein gebaar veel waardering

Kerstkaarten kopen: klein gebaar veel waardering

Verstuur je nog steeds kerstkaarten? Daarmee laat je zien aan je vrienden en familie dat je echt om ze geeft. In dit digitale tijdperk versturen steeds minder mensen kerstkaarten. Nu we elkaar allemaal online kunnen bereiken, doen veel mensen liever niet meer de moeite.

En dat is zonde! Want een kaartje op de mat tovert bij de ontvanger gelijk een glimlach op het gezicht. In dit artikel leggen we je uit waarom je vooral kerstkaarten online moet blijven versturen.

 

Kerstkaarten bestellen: een mooie traditie

Voordat er telefoons en computers met internetverbindingen bestonden, waren het geschreven woord en de postdiensten het belangrijkste medium. Via deze weg verstuurden onze overgrootouders kerstkaarten naar elkaar. De traditie begon in het Victoriaanse Engeland. Sir Henry Cole had een hoge functie binnen de Britse Post.

Door zijn drukke baan had hij geen tijd om kerstkaarten te versturen naar de hele familie. Hij liet een portret tekenen van zijn familie, liet deze afdrukken en verstuurde die naar zijn hele familie. De actie van Cole werd eerst nagedaan in de hogere kringen, waar Cole in verkeerde. Niet veel later konden ook de mensen van andere klassen kerstkaarten bestellen en versturen.

 

Waarom versturen we nog steeds kerstkaarten?

We hebben zo verschillende redenen om kerstkaarten te versturen. We vinden het leuk om iemand iets te geven of om een ander te bedanken. Met een kerstkaart laat je weten dat je iemand waardeert of heel aardig vindt, maar dan wel tegen een laag budget. Dat is weer een ander voordeel. Het is een klein en leuk kerstcadeau dat niet teveel kost.

Het is ook een boodschap voor de mensen die je niet het hele jaar door spreekt. Je laat weten dat het goed gaat, dat je aan de ander denkt en je wenst de persoon een fijne jaarwisseling. Je kan met een kerstkaart zelfs laten zien dat het goed gaat door een persoonlijke foto op de voorkant te zetten. Hoe leuk is dat?

 

De kerstkaart: van karton tot digitaal

De eerste kerstkaart was van dik karton. In de loop van de tijd waren er kerstkaarten van dunner karton verkrijgbaar en dat maakte het makkelijker versturen met de post. In deze tijd zijn er steeds minder mensen die kartonnen kerstkaarten versturen, want kerstkaarten bestellen en versturen gaat nu online. Je kiest zelf een ontwerp, voegt de adressen en persoonlijke boodschappen toe en je kunt ze versturen. Het gaat zelfs een stuk sneller dan de papieren versies. Door deze digitale ontwikkeling blijft de traditie van kerstkaarten versturen altijd bestaan.

 

Afbeelding van Marleen Kuiper 
De 10 leukste cadeaus voor nieuwe mama's

De 10 leukste cadeaus voor nieuwe…

Er is een baby geboren, en dat moet gevierd worden! Of het nu gaat om je beste vriendin, je lieve zus of een verre nicht, jij gaat waarschijnlijk…

Kerstkaarten kopen: klein gebaar veel waardering

Kerstkaarten kopen: klein gebaar…

Verstuur je nog steeds kerstkaarten? Daarmee laat je zien aan je vrienden en familie dat je echt om ze geeft. In dit digitale tijdperk versturen…

De verbouwing van je woning: waar begin je mee?

De verbouwing van je woning: waar…

Voel je je niet meer helemaal thuis in je woning? Bevalt bijvoorbeeld de keuken of badkamer niet meer helemaal? Of vind je de stijl van je…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.