);

Kerst DIY: maak een Rudolf kussentje

Kerst DIY: maak een Rudolf kussentje

Nog op zoek naar een leuk cadeautje voor kerst? Nu kun je natuurlijk nog wat lastminute inkopen gaan doen, maar waarom maak je niet gewoon zelf een leuk cadeau? Maak in een handomdraai een schattige Rudolf. Ook als je niet zo heel creatief bent kun je dit kussen met gemak maken en iedereen versteld doen staan.

 

Dit heb je nodig

Om het Rudolf kussen te maken heb je 2 lapjes bruine vilt op A4 formaat en een stukje beige, rood en zwart vilt nodig. Verder heb je ook katoen garen (beige), een naald met scherpe punt, een schaar, vulling, zwarte (strijk)kralen, een zwarte stift en lijm nodig.

 

Zo maak ook jij snel een Rudolf kussen

Leg de twee bruine lapjes vilt op elkaar en teken met de stift een driehoek op het bovenste lapje. Knip de driehoek uit beide lapjes. Knip uit de restjes bruin de oren. Knip uit het zwarte vilt de twee delen van het gewei, uit beige twee binnen oren en uit rood de neus. Naai de twee zwarte kralen op bovenste driehoek, zorg ervoor dat de kant met stift naar onderen ligt. Naai met een rijgsteek nu de driehoeken aan elkaar. Laat aan de onderkant een stuk open. Dit gat heb je nodig om de vulling in te stoppen.

kerst diy rudolf kussentje stap 1kerst diy kussentje knutselenkerst kussentje maken

Vul het kussentje met de vulling. Zorg dat je ook goed de hoeken opvult. Naai nu het kussentje verder dicht. Vul, voordat je de laatste twee steken naait, het kussentje nog wat aan. Hecht het draad af. Gebruik nu de lijm om de oren, het gewei en de neus op te plakken. Laat de lijm goed drogen en Rudolf is klaar om cadeau te geven (of zelf te houden natuurlijk) wink

Rudolf Kerst kussentje knutslenDIY voor kerst Rudolf rendier

 

wat is een rijgsteek?

Help, wat is een rijgsteek?

De rijgsteek maak je door je naald in het vilt te steken, een stukje verder weer terug en dit vervolgens een paar keer herhalen. Daarna trek je in één keer je naald er door. Herhaal dit zodat je een onderbroken lijn krijgt.

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 1

  1. Echt super leuk gedaan!This thread has been closed from taking new comments.