);

Kant en klare traktaties: leuk én makkelijk!

Kant en klare traktaties: leuk én makkelijk!

Kinderverjaardagen: leuk hoor, maar ook heel veel werk. Vind ik dan hè. Ik zie er altijd als een berg tegenop. Het plannen van het kinderfeestje, wanneer de visite komt en dan natuurlijk nog het trakteren. Op school, op ballet en andere sportclubjes. Het zweet breekt me uit als ik eraan denk dat ik al die traktaties zelf moet gaan knutselen

Nou kan ik ook een grote uitdeelzak chips kopen en klaar ben je, maar dat is ook zo afgezaagd. Prima voor een sportclubje maar voor de klas wil je iets bijzonders. Niets hoogdravends of zo, maar het kind is maar 1x per jaar jarig en dan mag je daar best wat moeite voor doen. wink

Dus wat doe ik? Ik laat de traktaties maken door iemand anders. Lijkt net alsof ik en dochterlief zelf heel crea zijn geweest terwijl in werkelijkheid een ander heeft geknipt en geplakt. Ideaal! En voor de prijs van een traktatiepakket naar keuze (€ 24,95) ga ik zelf niet moeilijk doen. Deze moeder is namelijk niet goed in knutselen. Of misschien ben ik er wél goed in, maar ik vind het niet leuk. Nóg belangrijker…

 

Een traktatiepakket bij Zelf Traktaties Maken

Ik ben fan van Zelf Traktaties Maken. Ik kom minstens 1x per jaar langs om de verjaardag traktaties uit te kiezen voor dochterlief. En tussendoor om juffencadeautjes te kopen aan het einde van het schooljaar en als ik een andere gelegenheid heb voor traktaties.

Zo hebben we al een keer Pokémon traktaties gehad, balletschoentjes en juffencadeautjes. En dit keer viel de keuze op biggetjes voor school en cupcakes met een My Little Pony wikkel en prikker voor ballet.

» Lees ook: leuke kinderfeestjes voor meiden

traktatiepakket kant en klaarTraktatie cupcake wikkels

 

Kant en klaar trakteren

Zo’n kant en klaar traktatiepakket komt netjes verpakt in een grote doos. Je hebt keuze uit tientallen figuurtjes. Van Pokémon tot eenhoorns en van pandabeertjes tot race-autootjes. Voor meisjes, voor jongens, het maakt niet uit. Manuela, het creatieve brein achter Zelf Traktaties Maken bedenkt, knipt en plakt alsof het een lieve lust is en het ziet er altijd verzorgd en goed uit. Neem nou ons traktatiepakket met biggetjes. Je geeft het aantal op dat je wilt hebben en wanneer je ze wilt hebben en er arriveert ruim voor die tijd een grote doos met alle benodigdheden. Precies afgepast. Dus in ons geval een beklede ondergrond van piepschuim, 25 stokjes met biggetjes, een zakje met 25 doorschijnende zakjes voor de traktatie, roze en wit lint en een prikker om gaatjes te maken in het piepschuim zodat je de biggetjes erin kunt steken. Aan alles is gedacht.

Het enige wat je zelf moet verzinnen is de traktatie in het zakje. Ook dat kun je krijgen bij Zelf Traktaties Maken, maar ik koos dit keer voor tumtums van de AH en een biggetje. Lintje eromheen en vastbinden aan het stokje en klaar is de traktatie.

Het was weer een groot succes in de klas.

kant en klare traktatiepakketten

 

Cupcake wikkels en prikkers – ook een groot succes!

Voor ballet kozen we ervoor om zelf muffins te bakken en deze met een wikkel van My Little Pony, een spekbol en een prikker met een MLP figuurtje te versieren. Je hebt verschillende soorten wikkels van bijvoorbeeld: pandabeertjes, unicorns, frozen, Pokémon, Pikachu, en nog veel meer! Je koopt ze voor 0,55 cent per stuk. De prikkers met leuke figuurtjes erop zijn 0,19 cent per stuk. We maakten de traktatie af met een roze en gele spekbol, die je ook in allerlei kleuren bij Zelf Traktaties Maken kunt kopen.

cupcakes trakteren

 

Ik vond dit een heel leuke traktatie voor wat kleinere oplages. En beide waren een groot succes. We hadden 25 biggetjes en dat gaat makkelijk in 1 piepschuimen ondergrond. Dus lekker compact om mee naar school te nemen. En we hadden voor ballet 15 muffins gebakken en versierd met wikkel, spekbol en prikker en die pasten net op een dienblad.

Bedankt Manuela van Zelf Traktaties Maken voor weer een bijzonder traktatiemoment! 

 

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.