);

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds. Ik moet zeggen, dat ik de laatste jaren wat minder sta te trappelen om op 3 kleine gaspitjes in de caravan te moeten koken, maar eerlijk is eerlijk. De vrijheid die je ervaart op de camping is ongeëvenaard. En het fijne is, dat zelfs de meest introverte kindertjes binnen no-time met vriendjes aan komen zetten. Ze zijn lekker onder de pannen, spelen erop los, gaan hun eigen gang waardoor mama ook even tijd voor zichzelf heeft wink. En ’s avonds liggen ze moe maar voldaan in hun bedjes, zodat jij en je partner nog even met een wijntje en een chipje van de avond kunnen genieten.

 

De Leistert

Een van onze favoriete campings in Nederland is Recreatiepark de Leistert in het Limburgse Roggel. Dit vakantiepark is nog onafhankelijk en dus niet aangesloten bij zo’n grote organisatie. Dat familiegevoel ervaar je al bij het inchecken. Het is gemoedelijk, klantvriendelijk en de mensen die er werken doen dat met veel plezier. Je voelt je dus gelijk welkom.

Wij hebben zowel de camping, een accommodatie op de camping als een villa op Buitenhof De Leistert mogen ervaren.

De camping

De camping ligt prachtig gelegen aan het zwemmeer, wat echt een heerlijke speelplek is bij mooi warm weer. Is het weer wat minder mooi, dan neem je net zo makkelijk een duik in het overdekte zwembad mét glijbanen. De kampeervelden zijn ruim opgezet en er is dus veel plek om te spelen, te ballen en te ravotten.

Je kan er met een eigen tent of caravan terecht, maar je kan er ook iets luxer verblijven in een safaritent die van alle gemakken voorzien is of een 4 of 6 persoons lodge. Een eigen douche, wc en eventueel een vaatwasser is natuurlijk ook wel erg fijn wink.

De kinderen vermaken zich in de vele speeltuinen en met het animatieteam. Onze dochter heeft menig dansje met hen gedaan…

Voor ons is De Leistert dé kindercamping Nederland.

Luxe overnachten

Ga je bijvoorbeeld in de herfst, winter en vroege lente of wil je gewoonweg lekker in alle luxe verblijven op de Leistert, dan is het huren van een huis op Buitenhof de Leistert echt een aanrader. Dit deel van het recreatiepark ligt iets dichter tegen het bos aan en van Buitenhof loop je zo het bos in voor een heerlijke wandeling. Wij verbleven meerdere malen in een huis op Buitenhof: van heel luxe met een sauna tot een huis waar ook de hond welkom was. Het huis was omheind zodat de hond niet weg kon lopen.

Wij kijken nu voor een vakantiehuis oud en nieuw op Buitenhof. Dat lijkt ons lekker rustig voor de hond. Die lijkt steeds meer last te krijgen van de harde knallen van het vuurwerk. Ook daar zullen ze ongetwijfeld een rotje afsteken die nacht, maar niet al dagen van tevoren en waarschijnlijk ook niet zo hevig als bij ons in de straat.

Horeca

Wil je tijdens je vakantie, net zoals ik, zo min mogelijk zelf koken, dan kan je bij de Leistert heel goed uit de voeten. Van een snel frietje met snack tot een meer gangen diner. De Leistert heeft 3 restaurants en een snackbar, dus er is werkelijk voor iedereen iets lekkers te eten.

Tip: het restaurant La Selva grenst aan de indoor speeljungle. Echt een prachtige speelplek in het zand.

Zie hieronder onze video over de Leistert, die we een paar jaar geleden maakten.

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.