);

Kamperen in het laagseizoen

Kamperen in het laagseizoen

Als je geen kinderen hebt van 5 jaar of ouder, dan wil je zoveel als mogelijk kamperen in het laagseizoen en het hoogseizoen vermijden om vakantie te vieren. Wij wel in ieder geval. Niet alleen betaal je het dubbele tot soms zelfs vierdubbele voor een kampeerplek of stacaravan, je moet ook nog eens vechten voor een bedje bij het zwembad en de animatie staat in het hoogseizoen tot laat in de avond volop te tetteren. Inmiddels zijn we eraan gewend, maar als je diep in mijn hart kijkt, dan verlang ik terug naar die relaxte vakanties in het laagseizoen.

 

Kamperen in het voor- of naseizoen

De eerste 4 jaar na Marisa’s geboorte hebben we nog heerlijk gebruik gemaakt van de fijne kampeerprijzen in het laagseizoen. Het is vaak al vanaf mei prachtig weer in Frankrijk en die garantie heb je vaak tot ver in september. Een korte broek in oktober is geen uitzondering. 2 jaar achter elkaar hebben we genoten van de Middellandse Zee bij Port Grimaud, nabij Saint Tropez. Heerlijk dat je in het laagseizoen niet hoeft te vechten voor een plekje op het strand of bij het zwembad. En ik zie ons nog zo gaan over het fietspad dat daar loopt van Port Grimaud naar St. Tropez op onze tandem met Marisa voorop zwaaiend naar de stilstaande auto’s in de file die daar ook in het laagseizoen elke dag staat. Hoe gek moet het daar in het hoogseizoen zijn? Ik ben niet van plan daar ooit achter te komen.

Kamperen laagseizoen zwembad
Lekker veel ruimte in het zwembad

 

De Dordogne hebben we in die eerste 4 jaar zowel in het voor- als in het naseizoen meegemaakt. Het is eigenlijk niet verrassend dat de campings dan bevolkt worden door ouderen en door gezinnen met kleine kinderen. Heerlijk de ruimte om te rennen, te spelen in de zandbak en te zwemmen in het zwembad zonder dat je door grotere jongens of meisjes met een bommetje onder gespetterd wordt of in je bewegingsvrijheid wordt beperkt. Zwemmen is op die leeftijd al spannend genoeg. Ik vond het ideaal! Dat waren voor mijn gevoel de mooiste vakanties. Met pijn in mijn hart moesten we na haar 5e jaar wel het hoogseizoen opzoeken.

Dordogne kanoën laagseizoen
Kanoën op de Dordogne

 

Die prijzen hè

Want ja, die prijzen hè. Ik denk met weemoed terug aan die tijd dat ik na de vakantie nog geld over had wink Het is echt de moeite waard om eens te kijken naar de CampingCard ACSI. Deze kaart geeft je tot wel 50% korting op de al lage laagseizoenprijzen van heel veel campings. Alleen al in Frankrijk zijn er 1437 campings waar je extra goedkoop kunt kamperen. Via de website Eurocampings kun je heel makkelijk die ene te gekke camping vinden. Zoals bijvoorbeeld in de regio Côte d’Azur en de regio Limousin waar wij in het laagseizoen verbleven.

Ga jij komende september lekker in het naseizoen op vakantie of plannen voor mei of juni volgend jaar? Bofkont! Geniet ervan zolang het kan!

Het toppunt van laagseizoen kamperen: wel eens gedacht aan kamperen in de winter? Judith van Pinkpress heeft hier een leuk blog over geschreven.

 

Meer blogs van Esmée:

 

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.