);

Kamperen in de Ardennen: camping Petite Suisse

Kamperen in de Ardennen: camping Petite Suisse

In het ruige heuvelachtige gedeelte van de Ardennen, vlakbij La Roche-en-Ardenne ligt Panorama camping Petite Suisse in Dochamps. Wij verbleven bijna een week op deze camping middenin de natuur. We waren heel benieuwd.

 

Over camping Petite Suisse

De camping ligt in Dochamps en bevindt zich op 500 meter hoogte. Het koelt daardoor lekker af in de avonden en er staat ook altijd wel wat wind. Petite Suisse is een zogenaamde terrassen camping, gebouwd tegen de heuvel op. Zit je in een huuraccommodatie helemaal bovenin, dan is dat best even een tippel naar beneden en naar boven goed voor de kuiten en bovenbeenspieren. Maar dan heb je ook een fantastisch uitzicht over de vallei. Ga je met eigen tent of caravan, dan zit je op de lagere terrassen van de camping en dus ook dichterbij het centrale deel van de camping waar het zwembad, de receptie en het restaurant is en de animatie zich bevindt. Het sanitaire bebouw op de camping ziet er schoon en modern uit.

Eigenlijk alles speelt zich rondom het hoofdgebouw af, zoals de campingwinkel, het zwembad, de animatie, de speeltuin en het speelveld

 

De animatie

Het animatieteam van camping Petite Suisse is enorm enthousiast. Leuk om te zien hoe ze de kinderen meenemen in een verhaal, een dans of een liedje. Met de Ardennen Rangers kunnen de kinderen op ontdekking in de natuur samen met dappere ranger Dodon. De eerste keer meedoen is gratis. Daarna kan je voor 5 euro een Rangers paspoort aanschaffen met rangerspet. De 5 euro gaat vervolgens naar een goed doel.

Een extern buitensport bedrijf regelt de activiteiten buiten de camping als: boogschieten, kanoën, mountainbiken, paintballen, etc. en ze hebben een eigen “hutje” nabij het hoofdgebouw. Maar enige pro-activiteit mist men hier nog. De activiteiten worden niet gepromoot. Mijn man wilde graag georganiseerd de omgeving verkennen op zijn mountainbike en we hadden ons ingeschreven voor andere activiteiten, maar geen van die activiteiten zijn door gegaan. Hopelijk dat dit met een wat drukkere camping wel het geval is, want het is een mooie toevoeging voor de camping en de campinggasten.

 

Het restaurant

Een absolute aanrader is het restaurant van de camping. De pizza’s zijn niet per sé heel bijzonder, maar de hoofdgerechten des temeer. Wij hebben hier absoluut heerlijk gegeten. Uiteraard wordt er ook aan de kleine etertjes gedacht. Wil je wel eens wat anders dan friet met kipnuggets, vraag dan gewoon om een kinderportie pasta bijvoorbeeld. Je kunt er redelijk alle kanten op in dit restaurant.

 

Het zwembad

Het zwembad van camping Petite Suisse is niet groot en de vraag is of het groot genoeg is als de camping volgeboekt is en iedereen vanwege het weer aan het zwembad wil liggen. Er zijn in ieder geval dan niet voldoende ligbedden beschikbaar. Het zwembad heeft een peuterbadje dat apart afgesloten is van het grote bad. Het water van het peuterbadje wordt elke avond verwijderd en de volgende ochtend weer gevuld voor de hygiëne. Het water is verwarmd en onze dochter heeft heerlijke momenten in het zwembad doorgebracht.

 

WIFI

Gratis WIFI is er alleen in en rondom het hoofdgebouw. Als je geluk hebt, want het signaal is erg zwak. Ik heb in die 5 dagen 1 keer gebruik kunnen maken van de WIFI. Eigenlijk niet meer van deze tijd en wat mij betreft een punt van aandacht.

Een indruk krijgen van de camping en de omgeving? Check ons filmpje.

 

Activiteiten in de buurt

Ben je in de Ardennen, dan nodigt dat wel uit tot een actievere vakantie dan bijvoorbeeld aan de zee. Je kunt er fantastisch mountainbiken, wandelen uiteraard en kanoën, maar er is ook heel veel te zien en te doen. Zoals het klim- en speelbos Parc Chlorophylle op een paar kilometer afstand van de camping. Let op: in de folder van Parc Chlorophylle staat dat er een broomkroonpad is, maar dat is nog in aanleg. Het zag er ook niet naar uit, dat dit wandelpad door de toppen van de bomen deze zomer in 2018 al gereed zal zijn. Wij vonden dat nogal een domper, hoewel de speeltuinen wel veel goed maakten. Je kunt er ook lekker een broodje eten.

speelpark chlorophylle Ardennen België

 

Het dichtbij gelegen stadje La Roche-en-Ardenne heeft een leuk kasteel om te bezoeken. Een paar keer per dag wordt hier ook een roofvogelshow gehouden. Het is wel leuk om die nog even mee te pikken. Je kunt er bijvoorbeeld ook picknicken en een drankje doen in het centrale deel buiten.

Kasteel la Roche en Ardenne

Uiteraard zijn er ook grotten te bekijken, zoals de grotten van Han. Die liggen op ongeveer 45 minuten rijden van de camping. Wij vonden dit uitje zeer de moeite waard. De wandeling door de grot duurt ongeveer 1,5 uur en is op momenten best pittig qua trappen lopen. De temperatuur van de grot is een constante 13 graden. Hoe warm het buiten ook is, de grot is lekker koel. Dus houd rekening met schoeisel (i.v.m. de wandeling) en kleding i.v.m. de koelte van de grot. Neem iets van een vestje mee.

Grotten van Han

Je kunt vooraf of daarna een wandeling of safari rondrit maken door het wildlife park. Ook erg leuk om te doen. Omdat wij eerst de grot gedaan hebben en al redelijk moe waren, hebben we het wildpark met de open safari-bus gedaan en het wandelen aan anderen over gelaten. Als ik keek naar de drukte die dag, is een andere volgorde (eerst wildpark en daarna grot) aan te raden. Dan ben je ook op het heetst van de dag lekker in de koele grot.

 

Wildpark Han een beer

 

Na de grot kunnen de kids nog even lekker spelen in de speeltuin waar je doorheen loopt op weg terug naar het dorp. Ook kan je hier nog even het museum bezoeken.

 

Genoeg te doen dus op en rondom camping Petite Suisse. Wil je meer informatie over deze camping en de omgeving? Klik dan HIER.

 

Meer blogs van Esmée:

Wat te doen als je kind niet wil eten: 10 tips

Wat te doen als je kind niet wil…

Wanneer je kind niet wil eten, kan dat als ouder erg vervelend zijn. Je wilt namelijk dat je kind gezond eet en voldoende voedingsstoffen…

Een nieuwe slaapkamer voor onze puber

Een nieuwe slaapkamer voor onze…

Onze dochter groeide bijna letterlijk uit haar oude slaapkamertje. Ze is inmiddels 14 en 1.78 dus het werd tijd voor een nieuwe slaapkamer…

Nieuwe laptop nodig voor school? Zo kan je geld besparen!

Nieuwe laptop nodig voor school?…

Als je kind naar de middelbare school gaat, dan heeft het vanaf de eerste schooldag een laptop nodig of een Chromebook. Ze doen daar heel…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.