);

Kamperen: mijn 10 ergernissen

Kamperen: mijn 10 ergernissen

Laat ik vooropstellen dat ik kamperen echt heel leuk vind. Niet zozeer voor mezelf, hoewel ik er erg van kan genieten, als wel voor onze dochter. Ze is enig kind en op een camping heeft ze zoveel sneller contact met andere kinderen. En dat is goed voor haar en voor mij, aangezien ik dan niet de hele dag met een hangende pre-puber opgescheept zit tijdens de vakantie en we allebei lekker even onze eigen gang kunnen gaan.

Maar er zijn momenten dat ik kamperen gewoonweg haat. Momenten dat ik me groen en geel erger. Zie hier.

 

Mijn ergernissen tijdens het kamperen

 1. Luidruchtige buren: hete hartstocht van de buren, een snurkende buurman, een feestje dat maar doorgaat terwijl jij en/of je kinderen willen slapen… het is een van mijn ergernissen op een camping. 
 2. Handdoekje leggen: in het zwembad komen en alle bedjes bezet zien terwijl er niemand in het zwembad zwemt. Deze staat zeker in mijn top 3 van ergernissen. Asociaal volk die kampeerders, maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen, dat dit gedrag zich ook in hotels en om het zwembad bij appartementen afspeelt. Maar dan heb je aan mij een verkeerde. Het is niet voor het eerst dat ik handdoekjes netjes op de grond neerleg als ik zie dat er al een uur niemand op heeft gelegen.
 3. Gebrek aan privacy: als je hutje mutje op elkaar staat dan kan het niet anders dan dat je de gesprekken van je buren soms letterlijk kunt volgen. L, kom je weer terug eten? Oh, je wilt eerst even een radslag maken? Als je daarna maar weer komt eten. L, kom je dan nu eten? NEE, zegt L en radslagt nog even door zonder verdere consequenties en dus eet L niet meer. En dat is slechts 1 voorbeeld van inconsequent ouderschap dat ik mee mocht maken. Dat samen met jengelende, huilende en zelfs krijsende kinderen die hun zin niet krijgen, staat ook hoog op mijn ergernissenlijstje. Want geloof me, het kan de hele dag doorgaan. devil
 4. Geen wc papier: moet je nodig check dan vooral eerst of er nog wc papier is in de wc. Niets zo vervelend als je vervolgens moet gaan roepen voor een velletje. Vieze overlopende wc’s bevinden zich ook in deze ergernis.
 5. Koude douche: helemaal uitgekleed in je douchehokje met de doucheschuim en je scheermesje in de aanslag en er dan achter komen dat déze douche geen warm water heeft. Stoom uit m’n oren angry
 6. Koken op 2 pitjes: het liefst ga ik zoveel mogelijk uit eten tijdens een kampeervakantie. Want dat koken op 2 dicht op elkaar staande pitjes vind ik echt een drama.
 7. ’s Nachts eruit: wij hebben sinds een paar jaar een caravan met eigen toilet… wat een heerlijkheid! Ik moet er namelijk altijd minstens 1x per nacht uit om te plassen. En een van mijn grote ergernissen is dat ik dan naar buiten moet naar het toiletgebouw. En met flinke pas, anders haal ik de wc niet. (Dat heb je als je een kind hebt gekregen wink)
 8. Kamperen en slecht weer: zo’n armoede vind ik dat. Om met slecht weer in je tentje te zitten. Ik kan mij herinneren dat we vele jaren geleden in de Ardeche met 2 pubers aan ons picknicktafeltje zaten terwijl de modderstroom door onze tent heen kwam. Het was de laatste vakantie met deze te kleine tent.
 9. Nat inpakken: alles nat moeten inpakken omdat het de avond ervoor nog geregend heeft. Dan moet je thuis WEER die tent opzetten. En tegen de tijd dat je klaar bent voor vertrek moet je eerst douchen om het zweet weg te spoelen. Ook een van de redenen dat we een caravan hebben aangeschaft. Pootjes weer in en gaan.
 10. Slechte WIFI: vooral een grote ergernis wanneer je gecheckt hebt of die aanwezig is en bij aankomst blijkt dat die alleen goed werkt rondom de receptie. Daar ga je dan met je voornemens om tijdens je vakantie nog wat werk te verrichten. Nou ja, misschien maar beter…

 

Toch vind ik kamperen heerlijk. Je leeft de hele dag buiten, ervaart alle vrijheid van de wereld en de kinderen vinden het fantastisch. De onze heeft binnen het uur al een paar vrienden en vriendinnen gemaakt en wil nooit meer weg. Nog fijner vind ik een luxe tent of stacaravan die er al staat. Geen gedoe. Alle nadelen van het algemene sanitair kan ik dan zo afstrepen en je bent ook een stuk sneller ingepakt.

» Lees ook: glamping in Midi-Pyrenees

» Lees ook: kindvriendelijke campings in Frankrijk

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 1

 1. Ik ken mensen die zouden moeite hebben om er 10 te verzinnen... nou ik niet hoor, kan nog wel 40 ergernissen erbij bedenken! ;)This thread has been closed from taking new comments.