);

Kiekeboe kabouter knutselen van foam en silk klei

Kiekeboe kabouter knutselen van foam en silk klei

Kleien, het is één van de meest favoriete bezigheid van Sien. Zodra ik met de Foam en Silk klei potten beneden kom, zit zij direct aan tafel en stelt ze standaard de vraag “wat gaan we vandaag maken mam?”. En als ik heel eerlijk ben, zelf vind ik het stiekem ook heel erg leuk om met klei bezig te zijn. Daarom deze keer een knutsel gemaakt van klei, de Kiekeboe kabouter.

 

Foam en Silk klei

Ik krijg vaak de vraag waarom ik juist kies voor Foam en Silk klei. Foam en Silk klei is een zachte klei dat aan de lucht droogt. Juist door de structuur van de klei is het voor – kleine – kinderen heel fijn om mee te werken. De Foam klei bevat ook nog eens bolletjes wat grappig aanvoelt en een leuk effect geeft. Bovendien is de klei heel geschikt om ruwe oppervlaktes zoals hout mee te bekleden.

 

Wat heb je nodig voor de Kiekeboe kabouter?

Naast Foam en Silk klei heb je voor de Kiekeboe kabouter nog een styropor balletje, een klein terracotta potje en wiebelogen nodig.

Zo maak je de kabouter

Bekleed als eerste de buitenkant van het terracotta potje met Silk klei. De klei kan dun aangebracht worden. Zorg dat de klei ook de rand van het potje bedekt. Bekleed vervolgens het styropor balletje met Silk klei in een huidskleur. Het balletje moet op het potje passen zonder er in te vallen.

kabouter knutselen met klei - potjeKabouter kleien - balletjekabouter knutselen silk klei

 

Maak nu een gezichtje met de wiebelogen en een bolletje klei in dezelfde huidskleur. De handjes maak je vervolgens door twee bolletjes klei te nemen en deze iets plat te drukken. Plak de handjes bovenaan het potje aan weerskanten van het neusje één. Tenslotte maak je het mutsje van de Kiekeboe kabouter door eerst met Silk klei een kegelvorm te maken en hier een mooie puntmuts van te maken. Vervolgens gebruik je de Foam klei om een rand rondom te puntmuts te maken. Plaats de muts op het hoofdje.

gezichtje maken op kabouterkabouter knutselen met kleikabouter mutsje maken met foam klei

 

Als de puntmuts op het hoofdje zit dan is jouw Kiekeboe kabouter helemaal af. Laat nu nog de kabouter minimaal 24 uur goed drogen.

» Lees hier meer leuks om te knutselen

» Lees hier: leuke mok maken voor Vaderdag

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie kabouters. Deel je ze met ons via Facebook?

Heel veel knutselplezier!

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 1

  1. Daan

    jun 12, 2018 at 12:29

    Super creatief gedaan! Leuk.This thread has been closed from taking new comments.