);

Juni: met gierende hartkleppen op vakantie

Juni: met gierende hartkleppen op vakantie

Hoe juni is geweest? Nou, vooral heel DRUK! Het is de laatste maand school voor de zomervakantie die bij ons 6 juli begint en natuurlijk moet er nog van alles via CITO getoetst worden, had dochter een schoolreisje, juffendag, muziekdag en moest er nog even een topotoets geleerd worden van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe, een eindtoets van Engels, een presentatie worden gemaakt + een bezoek aan de tandarts. Dat alles moet zorgvuldig genoteerd en ingepland worden, want anders raak ik het spoor bijster en aangezien dochterlief ADD heeft en al helemaal geen overzicht heeft of kan houden, ben ik de aangewezen persoon om dit te doen. Ik kan me dit ook van andere jaren herinneren. Het is vooral gewoon heel druk in de maand juni. Ik ga dan zo meteen ook met gierende hartkleppen op vakantie.

Even een overzichtje van de dingen die we gedaan en meegemaakt hebben. Lees je mee?

 

Eindelijk het Blogger by Nature event!

Op 2 juni was het eindelijk zover. Dat waar ik ruim een half jaar lang hard voor gewerkt had, stond weer te gebeuren. Met collega’s Joyce en Marguerita toog ik op 1 juni naar Stayokay Soest en daar hebben we eerst 65 goodiebags ingepakt. We hadden zo’n goedgevulde goodiebag dit jaar. Erg leuk.

Na een goede nacht slapen in een heel comfortabel bed kon de spannende dag beginnen. Alle 3 toch minder nerveus dan vorig jaar, omdat we wisten wat we konden verwachten. En toch hebben we ook dit jaar weer leerpunten voor volgend jaar.

Met 60 ingeschreven deelnemende bloggers was het weer een groot succes. Iedereen ging vol nieuwe inspiratie en een to-do lijst van hier tot Tokyo naar huis.

Ondanks dat ik er ook meer van genoten had dan vorig jaar, had ik de dag erna migraine.

» Lees ook: de hel die migraine heet

Overleg met het team
Overleg in de zon met Joyce en Marguerita

En inmiddels zijn we al weer in volle gang met de derde editie van dit even voor bloggers. Deze gaat op 6 april 2019 plaatsvinden en je kunt HIER al extra goedkoop Die Hard Fan tickets aanschaffen. Deze prijs is geldig tot 17 juli. 

 

Schooldingen nog even last-minute

Waarom moet dat toch allemaal nog even in de maand juni? Je wordt bedolven onder de mailtjes en briefjes met dagen, kledingvoorschriften, wel/geen fruit/drinken/lunch meenemen en last-minute toetsen. Het is elk jaar hetzelfde. En elke keer weer krijg ik het op mijn heupen van al die stress. Ik schrijf het allemaal zo goed mogelijk op, maar gelukkig is daar nog de groepsapp voor het geval ik de details van een of andere feestdag ben vergeten.

Deze maand hadden we in chronologische volgorde: muziekdag (don’t ask), schoolreisje naar de Efteling, juffendag, 2 studiedagen,  schoolfoto maken (de vorige was mislukt), bosdag, Engelse toets, Topotoets en tussendoor Cito Toetsen. En volgende week nog een presentatie over Karate die nogal wat voorbereiding behoeft. Ik kijk reikhalzend uit naar het moment dat ze donderdag 5 juli de schooldeur achter haar dicht kan trekken.

 

Karate-examen en verlaat verjaardagscadeau

Dochter mocht op voor haar oranje band in karate. Daar zaten we dan als trotse ouders en zagen hoe ontzettend vooruit ze was gegaan. Hoe ze daar stond met haar voetjes ferm in de grond en een keiharde Kiay roepend. Je zou bijna bang van haar worden. Een trotsere moeder en vader bestond er op dat moment niet. Alles kost haar net even wat meer moeite dan een ander. Of dat nou geldt voor school, jazz-ballet waar ze op zit, het gymen wat ze doet of in dit geval karate. Maar ze geeft zichzelf altijd met hart en ziel en laat zich niet tegenhouden door een lijf dat niet meewerkt of een gebrek aan coördinatie. Zo knap! En je ziet haar daardoor ook vooruitgang boeken. Die komt er wel, die dochter van ons.

Omdat ze nog een verlaat verjaardagscadeau moest krijgen, ze deze felbegeerde oranje band haalde én omdat ze over is naar groep 7 (en we, niet te vergeten, een belasting meevallertje hadden) hebben we een o zo gewenste Nintendo Switch voor haar gekocht. Ik heb haar ogen in lange tijd niet zo zien stralen toen we het haar vertelden. Wat was dat kind gelukkig!

En wat een leuk stuk speelgoed is die Nintendo Switch zeg! Prachtig beeld. Ik heb zelf niets met computerspelletjes. Echt helemaal niets. Maar ik zie dat ze dit wel heel erg leuk vindt.

 

Afspraak bij De Eetlijn

Je kon in mijn blog: “Bijna 50, maar daar zie je niets van” al lezen dat ik na de vakantie ga starten met De Eetlijn. Ondanks 4x in de week sporten blijft mijn vetpercentage onveranderd hoog, namelijk 40%. Dat is voornamelijk vet dat opgeslagen ligt rondom mijn organen. Gevaarlijk vet dus en ook moeilijk kwijt te raken. Het zal ongetwijfeld komen door wat ik in mijn mond stop. Ik moet dus wat doen aan mijn eetgewoontes. Ik had een afspraak met Nettie Bom van de Eetlijn om te bespreken hoe we dat na mijn vakantie aan gaan pakken. Ik ben vertrokken met veel zin en een startpakket met informatie en supplementen. Hiermee hoop ik ook grip te krijgen op mijn migraine aanvallen. Hopelijk heeft mijn gezondere levensstijl invloed op die vervelende aanvallen die ik inmiddels al ruim 18 jaar om de 5 weken heb.

Maar eerst vakantie!! We gaan naar 2 campings in de Belgische Ardennen, daarna naar een camping in de Midi Pyrenees en tot slot nog heerlijk naar Le Peuch in de Dordogne. Genieten. Dat ga ik doen. En zo min mogelijk online zijn ook, behalve op Instagram. Dus als je onze vakantie wilt volgen, ga dan naar ons Instagram account. Dus je zal wat minder van mij/ons horen in de maand juli.

Jij ook een fijne vakantie!

 

Liefs,

Esmée

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.