);

Met Cas de Ranger op ontdekkingstocht door de natuur

Met Cas de Ranger op ontdekkingstocht door de natuur

In de meivakantie was ik met mijn gezin uitgenodigd om tijdens de première kennis te komen maken met Cas de Ranger, een nieuwe bewoner van pretpark Julianatoren. We hadden al via Cas de Ranger TV op Youtube kennisgemaakt met hem, maar waren erg benieuwd hoe Cas in het echt zou zijn. Ook stond een bezoek aan het pretpark zelf hoog op onze verlanglijst.

 

Wie is Cas de Ranger

Cas de Ranger is een avontuurlijke onderzoeker of wel een “echte ranger”!! Hij houdt van avontuur, lekker in de bossen rennen en vogels en dieren spotten waaronder de big 5 zoals Cas vossen, dassen, herten en wolven noemt, maar ook kleine dieren zoals insecten.

Hij neemt graag kinderen en hun ouders mee op ontdekkingsreis door de natuur en vertelt hen alles over dieren, planten en bomen. In zijn eigen Youtube serie behandelt hij bijzondere vragen van kinderen over de natuur. Daarnaast zal hij vanaf de meivakantie op de showheuvel in Julianatoren een basis les ranger geven en iedereen klaarstomen voor de Experience. De experience is een spannend bospad waar je veel kunt ontdekken over dieren en planten op de Veluwe.

Julianatoren Cas de Ranger

 

De première van Cas de Ranger in Julianatoren

Bij aankomst werden wij op een groene loper onthaald als VIP gasten. We kregen een armbandje en de kinderen kregen alle drie een mooie groene rugzak met spullen die goed van pas komen als je op onderzoek in de natuur wilt gaan. Na de rugzakken bekeken te hebben zijn we meteen helemaal naar het achterste deel van het park gelopen. Hier bevindt zich de showheuvel waar de shows van Cas de Ranger Live plaatsvinden. De showheuvel is een eenvoudig theater, gemaakt van natuurlijke materialen. Zo vormen boomstammetjes de stoeltjes van de kinderen. Dit past helemaal in het thema.

Na even te hebben gewacht kwam Meneer Kaasgaaf op het podium. Samen met hem hebben we Cas de Ranger geroepen totdat hij enthousiast het podium opgerend kwam. Cas vertelde dat hij ons een basis les ranger ging geven, om ons voor te bereiden op ons bezoek aan de Experience.

Bij de interactieve show werden niet alleen kinderen maar ook hun ouders betrokken. Cas wilde graag 2 sterke vaders op het podium. Nu staken meteen een hele groep enthousiaste kinderen hun vingers op, maar in het publiek zag je de vaders wat minder enthousiast worden. Ze zouden zich toch gevleid moeten voelen dat hun kinderen ze als sterk betitelt wink. Twee sterke vaders werden uitgekozen en mochten laten zien hoe lang ze in een touw konden hangen. Vervolgens was het de beurt aan de kinderen. Twee kinderen werden het podium opgehaald en mochten voelen wat er in een boomstam verstopt zat. De rangers in spé wisten dit snel te raden. Twee andere kinderen mochten via een parcours eieren van de ene kant naar de andere kant brengen. De show werd afgesloten met een hele leuke dans waarin de kinderen op avontuur gingen.

Nu de show afgelopen was, konden we gaan starten met de Experience. Eline, Fenne en Vivine kregen alle drie een eigen plattegrond met 10 vragen. De antwoorden hierop konden tijdens de boswandeling op informatieborden langs de wandelroute gevonden worden. Had je het goede antwoord gevonden dan kreeg je een letter. De 10 letters samen zouden uiteindelijk een woord vormen. De eerste vraag luidde bijvoorbeeld “Hoe noem je bij wilde zwijnen het mannetje?”.

Cas de Ranger natuur experience

Op de route leerden we van alles over dieren, planten en bomen en zagen een echt insectenhotel, een mierenfabriek en een dassenburcht. Naast de informatieborden stonden vaak mooie houtsnijwerken van de beesten waar de vraag over ging. Voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen, wordt hierdoor de tocht ook leerzaam en interessant. Ook waren er een soort paddenstoelen waar je aan kon draaien en die dan muziek gingen maken.

Aan het einde van de Experience kan je het gevonden woord invullen op een iPad. Is het antwoord juist dan krijg je via de mail een Ranger diploma en een persoonlijk bericht van Cas de Ranger.

 

Ons verdere bezoek aan Julianatoren

Na Cas de Ranger zijn we heerlijk gaan lunchen bij Dino’s en Diana’s met wafels en poffertjes. Omdat het behoorlijk regende zijn we via de griezeltunnel naar het theater van Jul en Julia gegaan voor de voorstelling van de kroon van de baron. In deze show moeten Mevrouw suikerspin en Jul & Julia op de kroon van de baron passen, maar deze blijkt gestolen te zijn. Als ze deze niet op tijd terug vinden, worden de boeven de baas van de Julianatoren. Samen met de kinderen uit de zaal gaan Mevrouw suikerspin en Jul & Julia tijdens een swingende show opzoek naar de kroon.

Na de show was het gelukkig wat minder aan het regenen en hebben we de rest van het park verkend. We zijn terug in de tijd gegaan om dino’s te spotten, zijn gaan rondrijden in een prehistorische auto van de Flinstones, hebben een rondje gemaakt in het reuzenrad, brandjes geblust, gebotst, paard gereden in het Wilde Westen, een helikopter vlucht gemaakt, ballon gevaren, rondjes gedraaid in de carrousel, zeiknat geworden in de muizenschommel, op safari gegaan en natuurlijk hard gegild in Jul’s Rollerskates. Tussendoor natuurlijk ondanks de regen nog een lekker ijsje gegeten en afgesloten met Jul en Julia’s swing en uitzwaai feest.

Julianatoren pretpark

 

Wat vonden wij van Cas de Ranger en de Julianatoren

Cas de Ranger

Cas de Ranger is een zeer enthousiast figuur die een leuke en interactieve show geeft. De Experience vonden wij leerzaam en leuk qua opzet. De plattegrond met vragen nodigt je zeker uit om de informatieborden goed te lezen en zo wat over dieren, planten en bomen te leren. De houtsnijwerken van de dieren langs het bospad hadden een zeer grote aantrekkingskracht op onze jongste dochters. Het insectenhotel was indrukwekkend om te zien net als de dassenburcht.

Ik ben zeer enthousiast over de toevoeging van een educatief element aan een pretpark. Dit is een laagdrempelige manier om kinderen spelenderwijs iets moois te leren.

Julianatoren

Onze eerst indruk was dat het park niet zo groot is, echter als je beter gaat kijken kom je erachter hoe enorm veel attracties op een relatief kleine oppervlakte aanwezig zijn. Dit is heel plezierig, want nu hoef je geen grote afstanden af te leggen om van de ene naar de andere attractie te gaan. De attracties zijn gevarieerd en vooral heel erg leuk voor kinderen tot een jaar of 10/11. De combinaties van attracties met theatershow vind ik erg positief, omdat kinderen dan heel eenvoudig ook kennis kunnen maken met theater.

Kortom wij vonden het een zeer geslaagde dag en zullen het iedereen zeker willen aanraden.

 

Meer blogs van Shirley:

Een persoonlijk bericht van Sint voor jong en oud

Een persoonlijk bericht van Sint…

Bijna is het weer zo ver dat Sinterklaas vanuit Spanje naar Nederland komt gevaren. Mijn kinderen zijn er al druk mee bezig. De speelgoedboekjes…

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Angela Schijf gaat op stap met…

Al de hele herfstvakantie keken zowel de kinderen als ik uit naar ons geplande theaterbezoek in theater Agnietenhof in Tiel. We zouden gaan…

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Een t-shirt bedrukken met je eigen…

Houden jij of je zoon of dochter van glitter? Hoe leuk is het dan om een t-shirt te bedrukken met een eigen ontworpen glitter afbeelding?…

Mijn naam is Shirley en ik ben moeder van 3 prachtige dochters Eline (2009), Fenne (2012) en Vivine (2014). Naast dat ik het heerlijk vind om moeder te zijn, ben ik 2015 gestart met mijn eigen bedrijf Ontspannen uk. Ik wilde namelijk andere ouders ook laten ervaren wat de positieve effecten van (baby)massage en yoga op kinderen zijn. Daarnaast ben ik druk met mijn webshop met leuke kraamcadeautjes.

In mijn blogs zal ik, net als ik tijdens mijn lessen babymassage, de lezers aan het denken willen zetten, herkenning willen oproepen of van tips willen voorzien. De onderwerpen waarover ik schrijf zullen gaan over de belevenissen met mijn dochters, weetjes over baby’s en alles wat ontspanning kan geven. Leuk als je reageert op mijn blogs!

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.