);

Juli: vakantie!!!

Juli: vakantie!!!

Eindelijk vakantie! Maar net voordat we op vrijdag op vakantie zouden gaan, schoot ik volledig in de rugpijn op dinsdagochtend. Ik voelde al een paar dagen een pijnlijke plek bij mijn rechterschouder en bij het afdrogen na het douchen schoot het erin. Mijn afspraken voor dinsdagmiddag en woensdagochtend moest ik afzeggen. Ik kon geen kant op. Fijn zo net voor de vakantie. sad

 

Camping Parc La Clusure

Gelukkig was het vrijdag al een stuk verbeterd en kon ik de reis van huis naar de Belgische Ardennen redelijk doorstaan. Helaas zat het verkeer niet mee in België en deden we er uren langer over dan had gehoeven als het een beetje door had gehobbeld. Rond een uur of 8 ’s avonds arriveerden we dan eindelijk bij camping Parc la Clusure. Onze eerste stop van 4 voor deze zomervakantie. We zouden hier 3 nachten blijven. Bliksembezoekje dus. 

» Lees hier: review camping Parc la Clusure

En hieronder zie je het filmpje dat we maakten van de camping.

 

 

Door naar Camping Petite Suisse

Maandag reden van Parc la Clusure in 45 minuten naar de volgende camping Petite Suisse dat vlakbij La Roche en Ardenne ligt. Hoewel het nog geen uurtje rijden was, is dit deel van de Ardennen wat ruiger dan waar we hiervoor zaten. Op deze camping verbleven we van maandag tot zaterdag. De camping was lekker ongedwongen en gezellig met een goede animatie en we hebben het hier prima naar ons zin gehad. Heerlijk gegeten ook in het restaurant van de camping waar het eten echt goed was. Maar dat de camping nog figuurlijk en letterlijk wel wat gaten te dichten heeft, werd duidelijk toen het enorm begon te plenzen en wij een pizza aten in het restaurant. Daar kwam de regen namelijk ook naar beneden. Maar naar wat we begrepen hebben, wordt er hard gewerkt aan diverse verbeteringen. Binnenkort een uitgebreidere review over deze camping. Maar we hebben wel alvast een filmpje voor jullie.

 

 

De Ardennen is een leuk deel van België om op vakantie te gaan. Je hebt er grotten als de grotten van Han, leuke stadjes om te bezoeken, kastelen om te bewonderen, rivieren om af te kajakken en wil je een pretpark, dan is Plopsa niet ver weg. We gaan vast nog wel eens terug.

 

1100 km naar Camping Lac de Thoux

Zaterdagochtend waren we al heel vroeg op weg naar de volgende camping aan het Lac de Thoux. We hadden 1100 kilometer voor de boeg. Uiteraard was het dringen rondom Parijs maar de rest van de reis ging erg voorspoedig. Toch kom je dan uitgewrongen en moe aan op je bestemming en als je dan een borg van 100 euro cash moet afrekenen en ze je nog even doorsturen naar de dichtstbijzijnde pinautomaat 5 km verderop, dan sta ik bijna op het punt om diezelfde 1100 km weer naar terug huis te rijden. Oh ja, met een cheque kon ook. CHEQUE??? Die hebben we in Nederland al zo’n 25 jaar niet meer mevrouw. Dat is hopeloos ouderwets. Ik heb wel een creditcard voor u. Nee hoor, cash moest het zijn. Gelukkig kwamen we er buiten achter dat we beiden geld hadden gepind voordat we vertrokken, waardoor we nog net die 100 euro bij elkaar konden schrapen.

Toen dat eenmaal uit de weg was, konden we naar onze accommodatie van Vacanceselect. En daar werden wij toch wel erg blij van hoor. Jeetje wat een geweldig onderkomen voor de komende week. En met die camping is het uiteindelijk ook goed gekomen. Check het filmpje maar. We hadden het er heerlijk.

 

 

Dit was echt een weekje Glamping met een hoofdletter G. We hebben gekajakt op het meer dat voor onze tent lag en ik heb tig boeken gelezen op mijn e-reader. Verder was er namelijk ook niet heel veel te doen in de buurt, dus gewoon verstand op 0 en heerlijk relaxen. Marisa vermaakte zich heerlijk met vriendinnetjes in het zwembad en heeft haar hengel nog een paar keer uitgegooid.

 

Thuiskomen in de Dordogne

De laatste 5 dagen van onze vakantie hebben we heerlijk doorgebracht bij mijn tante in de Dordogne in Le Peuch vlakbij Les Eyzies. Wat een prachtige plek is het toch en voor ons is de Dordogne bijna thuiskomen. We komen er nu al zo'n 8 jaar. De prachtige natuur, de heuvels, de rivieren. We hebben de Vézère weer bedwongen met onze kajak en lekker gezwommen in het zwembad.

» Kijk hier voor leuke kampeer- en logeeradressen in de Dordogne

Zie hieronder hoe prachtig het hier is. (Ze hebben nog plek eind augustus wink)

 

Maar aan alles komt een einde en dus ook aan onze vakantie. In augustus hebben we nog 2,5 week vakantie voordat Marisa weer naar school moet. Of we in augustus nog wat leuks gedaan hebben, lees je volgende maand.

 

XXX Esmée

 

Meer blogs van Esmée:

Leuke kraamcadeautjes die elke mama graag ontvangt

Leuke kraamcadeautjes die elke…

Je beste vriendinnetje, nichtje, lieve collegaatje of buurvrouw bevalt, maar wat geef je dan als kraamcadeautje? Rompertjes en andere kleding…

Wat heb je nodig voor het zelf bakken van een taart?

Wat heb je nodig voor het zelf…

Tegenwoordig is het helemaal hip om zelf je taarten te maken voor een verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid. Alleen de mensen met…

Agenda's en planners voor ambitieuze mama's 2022

Agenda's en planners voor ambitieuze…

Heb jij je nieuwe planner of agenda al in huis voor 2022? Hoewel steeds meer mensen gaan voor digitaal blijf ik vasthouden aan papier: ik…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.