);

De juiste raamdecoratie voorkomt gluurders

De juiste raamdecoratie voorkomt gluurders

Wij wonen aan een dijk. Ik heb dus geen voortuin en mensen lopen direct langs mijn gevel op weg naar hun eigen huis aan de dijk of de verderop liggende supermarkt. Aangezien mijn woonkamer aan de dijk ligt en ik zo’n beetje in een vissenkom leef met 6 grote ramen, moest daar natuurlijk iets voor.

Raamdecoratie die licht doorlatend is, anders wordt het te donker in de woonkamer die op het noorden ligt. Maar ook raamdecoratie, die pottenkijkers en glurende blikken buiten houdt. Want écht je wilt het niet geloven, maar ze doen alles om maar even een blik naar binnen te kunnen werpen. Wanneer we namelijk het rolgordijn niet helemaal laten zakken, dan bukken ze om naar binnen te kunnen kijken. Letterlijk.

 

Welke raamdecoratie kiezen wij

Vorig jaar hebben we de woonkamer een metamorfose gegeven. Nieuwe vloer, nieuwe muren, alles weer strak in de lak, nieuwe bank en dus ook nieuwe raambekleding. Voor de muren koos ik voor een prachtige dieppaarse kleur en een heel licht paars. De vloer is geleefd grijs en de bank antraciet. Alle kozijnen zijn wit.

Omdat ik niet heel veranderlijk ben in mijn kleurkeuze – ik had tenslotte daarvoor al 20 jaar tegen geel aangekeken – durf ik een raamdecoratie met een uitgesproken kleur wel aan. Niks grijs, wit of zwart voor mij. Ik wilde paars. Een paars die mooi zou matchen met mijn muren. Voor raamdecoratie ideeën heb ik verschillende websites bekeken. Je hebt namelijk zoveel keuze!

 

Keuze in raamdecoratie

Je hebt heel veel verschillende soorten raamdecoratie. Allemaal met hun eigen eigenschappen en prijzen. Zo heb je:

  • Plisségordijnen: die hadden wij voorheen
  • Jaloezieën
  • Shutters
  • Gordijnen
  • Rolgordijnen
  • Vouwgordijnen

Voor ons huis en ons budget viel al direct aan aantal opties af. Gordijnen waren geen optie, want dan hebben we alsnog inkijk. Jaloezieën vind ik leuk, maar dat zijn net stofvangers. En aangezien ik weet waar mijn tekortkomingen liggen, was dat geen goed idee.

» Lees ook: ik ben een slechte huisvrouw

De shutters zijn heel mooi, maar ver boven ons budget. Dus bleven de plisségordijnen, rolgordijnen en vouwgordijnen als optie over.

rolgordijnen in paarse kleur

 

We hebben gekozen voor rolgordijnen

Uiteindelijk kozen we voor rolgordijnen in een grijs-paarse kleur, die mooi matcht met de verschillende tinten paars die we gebruikt hebben voor de muren. De reden voor de keuze was omdat rolgordijnen prijstechnisch gezien interessant zijn en omdat ik houd van de strakke afwerking. De rolgordijnen hebben we, omdat onze kozijnen geen standaard maat hebben, op maat laten maken. Dat kan je heel makkelijk online laten verzorgen. Dat is echt zoveel goedkoper. Je hebt dan wel even een rolmaatje nodig om de juiste maten van je ramen op te meten. Maar het wijst vanzelf. En vaak kan je zelfs een gratis kleurstaal aanvragen, zodat je zeker weet dat je de juiste kleur kiest voor je raambekleding.

Ik ben helemaal tevreden met mijn keuze.

 

Foto rolgordijn is van Lial: by Shutterstock

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.