);

Je weet dat je ouder wordt als je...

Je weet dat je ouder wordt als je...

Ik bekijk een foto van 10 jaar geleden en denk: “shit, wat zag ik er toen goed uit… bijna nog geen rimpel te zien”. Dat is wat tijd met je doet. Het slaat deuken in je dijen, rimpels in je hoofd, geeft je grijze haren en trekt aan je middel alsof het een touwtrekwedstrijd is.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik me realiseerde: IK WORD OUD! En gaandeweg komen er steeds meer dingen bij waaraan ik ook daadwerkelijk merk dat ik ouder word.

Maar hoe je nou weet dat je oud wordt? Ik weet er alles van. Lees maar wink

 

Je weet dat je ouder wordt als je…

  1. Door een oudere dame wordt aangesproken met U. Ik bedoel maar. Aangesproken worden met U door een 70 jarige. Dat je met 30 door een kassière met U wordt aangesproken, is tot daar aan toe. Maar als ouderen het gaan doen, weet je pas echt… IK WORD OUD.
  2. De haren onder je oksels niet meer ziet bij het scheren. Jawel! Ik kan zelfs nog een boek lezen zonder leesbril, maar m’n oksels scheren doe ik op de gok. Ik zie geen steek. Ook als m’n dochter iets aan me wil laten zien en het onder mijn neus steekt, zodat ik er even een heel gedetailleerde blik op kan werpen, moet ik eerst een stap achteruit doen. Dus check even je oksels. Zie je nog stoppels? Dan valt het nog mee. Zie je ze niet? DAN WORD JE OUD!
  3. Kind je gaat wijzen op je hangende billen, je onderkin en de rimpels in je gezicht. Nee, dat zijn geen lachrimpeltjes. Het kind heeft gelijk. JE WORD OUD!
  4. Om bij dat kind te blijven. Echt gebeurd! “Mam, jij bent al oud hè. Wanneer ga jij dan dood?” Ehhhh…. Nou eens, maar nu nog niet (hoop ik). En zo oud ben ik nou ook weer niet hoor. In haar ogen wel. In haar ogen ben je STOKOUD!
  5. Je bed niet meer uitkomt zonder eerst je rugwervels weer op z’n plek te duwen.
  6. Zonder aanwijsbare reden (bij mij bij het afdrogen na de douche) het in je rug schiet en geen kant meer op kan. Dan voel je je OUD!
  7. Plotseling obsessief gaat sporten om nog even dat lijf van vroeger terug te krijgen. Never gonna happen.
  8. Je zin begint met: vroeger toen… (ja toen was alles beter, we weten het wel… je klinkt ook nog eens OUD)
  9. Je moeder of nog erger je oma hoort doorklinken in je eigen woorden. Dan word je pas écht OUD!
  10. Om het hardst roept dat je zo jong bent als je jezelf voelt (who are u kidding?)

 

Nou hoef je echt geen herkenning te vinden in alle punten om OUD te zijn. Eentje is genoeg wink Maar who cares. Oud worden we hopelijk allemaal. En een voordeel van ouder worden… je trekt je minder aan van wat anderen van je denken. Hoe ouder hoe gekker, maar ook hoe ouder hoe relaxter. Dat is hoe ik het ervaar.

Fijne dag!

 

PS: die foto met rimpelig voorhoofd is niet van mij, maar van Shutterstock. Mijn hoofd is veel erger!

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.