);

Het beste van 2018 en de plannen voor 2019

Het beste van 2018 en de plannen voor 2019

Het jaar is bijna ten einde en dan zie je bij veel bloggers een jaaroverzicht voorbij komen. Ik ben hierop geen uitzondering. Ik vind het leuk om even het afgelopen jaar de revue te laten passeren. Al is het alleen maar voor mezelf om mijn successen en dingen die niet zo goed gingen op een rij te zetten. Ik leer ervan. En ik hoop dat anderen het ook leuk vinden om te lezen.

Want wat werd nou erg goed gelezen op website4mama.nl? Welke leuke mensen heb ik leren kennen en welke beslissingen heb ik genomen voor de toekomst? Je leest het in mijn jaaroverzicht van 2018, een jaar dat heel goed begon maar nog beter eindigde.

 

Best gelezen in 2018

Wat de best gelezen blogs waren? Met stip op nummer 1 was dat mijn blog dat ik begin december van dit jaar schreef. Dit blog ging viraal op Facebook. In het begin werd m’n blog door trouwe lezers en collega’s gedeeld, maar al snel namen Facebookpagina’s als kledingmerk Mim-pi het ook over. En zo werd het blog dat ik uit mijn verdriet voor onze dochter schreef, mijn meest gelezen blog van 2018 met 44.000 lezers. Wat een vreemde, maar ook heerlijke gewaarwording. Vooral ook omdat op een enkele uitzondering na zoveel mensen er herkenning in vonden en werkelijk hartverwarmend reageerden. Blijkbaar zijn er zoveel kinderen die zelden uitgenodigd worden voor een kinderfeestje en die zich af en toe eenzaam, onbegrepen en ongezien voelen in een klas vol kinderen.

» Lees hier blog 1: Je wordt bedankt

Op 2 staat het blog dat ik in het begin van 2018 schreef en ook veel reacties kreeg en gedeeld werd. Dit blog schreef ik naar aanleiding van een scène uit de serie: De Luizenmoeder waarbij de ex van Hannah op het tien minuten gesprek van school verschijnt mét zijn nieuwe vriendin. Dit blog werd het afgelopen jaar 22.000x gelezen. En ik vond als stiefmoeder dat ik recht van spreken had om hier een uitgesproken mening over te hebben. Dat het helemaal geen kwaad om ook aan de ex van je partner te denken. Je even in een ander in te leven. Heel veel commentaar kreeg ik op dit blog. Positief en negatief. Zoveel mensen die het op zichzelf betrekken en de 1000 en 1 uitzonderingen willen toelichten. Mag, maar ik sprak in dit blog over mijn eigen situatie als stiefmoeder van 2 kinderen met een betrokken vader én moeder. Ik had het niet over stiefvaders, over stiefkinderen zonder moeder of met een moeder die niet in beeld is. Maar ach, blijkbaar maakte het veel los en dat is voor de leescijfers altijd goed wink. Sta overigens nog steeds 100% achter dit blog met stip op nummer 2.

Scene van de Luizenmoeder met stiefmoeder

» Lees hier blog 2: Dit doe je gewoon niet als stiefmoeder

Op nummer 3 staat een gouwe ouwe. Eentje die via Google dagelijks redelijk wat traffic brengt. Ik schreef het blog over Prematuriteit en Ontwikkeling in 2015 toen website4mama nog maar een half jaar bestond. Nu trekt het jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers via Google.

» Lees hier blog 3: Prematuur en Ontwikkeling

 

 

Samenwerkingen in 2018

Van bloggen je werk maken en je brood mee verdienen, betekent hard werken. Werkweken van 40 á 50 uren zijn eerder regel dan uitzondering. Overigens denk ik dat dit niet heel veel verschilt met een andere ZZP-er hoor. Als het voor jezelf is, dan steek je er over het algemeen meer tijd in dan dat je voor een werkgever zou doen. Bij mij is dat dus niet anders. 

Dit jaar mochten we voor het eerst langere vakanties met het gezin weg op aanvraag van diverse bestemmingen. In een weekend in april hebben we samen met het gezin van Lisetteschrijft.nl Noord-Limburg onveilig gemaakt. Wat was het leuk! Je leert elkaar dan ook op een andere manier kennen en de klik was er niet alleen als vrouwen, maar onze kinderen hadden het onderling ook goed naar hun zin. En de mannen overigens ook!

» Lees hier: vakantie in Noord-Limburg

Vakantie in Stubai Oostenrijk

Daarna stonden we in de meivakantie op de latten in de sneeuw op de Stubaier Gletsjer. Voor onze dochter Marisa was dat de eerste keer skiën en wat deed ze het goed! Doordat het in het dal prachtig warm weer was, konden we ook daar leuke activiteiten ondernemen. Heel graag komen we er nog een keer terug.

» Lees hier: vakantie in Stubai Oostenrijk

Direct aansluitend aan de Oostenrijk vakantie waren we voor 3 dagen uitgenodigd bij Europa-Park in Duitsland. Daar trokken we weer op met Lisette van Lisetteschrijft.nl en haar 2 zoons en Merel van Lotuswritings.nl met haar lieve dochter. Wat een fijne collega’s, die ik ook echt als vriendinnen ben gaan beschouwen. 

» Lees hier: review Europa-Park

Ook voor de zomervakantie waren we uitgenodigd. Eerst door Parc la Clusure in de Belgische Ardennen en daarna door Petite Suisse een paar tientallen kilometers verderop. Het leuke van dit soort uitnodigingen is, dat je op plekken komt waar je anders niet zo snel zou komen of niet aan zou denken. We hadden genoten die week in de Belgische Ardennen. Veel gezien en gedaan ook.

De 2e week van de zomervakantie verbleven we op Camping Lac de Thoux onder de Dordogne net in dept. Midi Pirenees. Daar verbleven we in een prachtige glamping tent van Vacanceselect. Met eigen caravan op vakantie is leuk, maar zo'n luxe tent met prachtige douche en goede bedden smaakt wel naar meer.

» Lees hier: glamping in Frankrijk

Le Peuch Dordogne

De laatste 4 dagen verbleven we bij mijn lieve tante in de Dordogne. Heerlijk even niks in Le Peuch. Luierend bij het zwembad, kajakken op de Vézère, lekker eten en gezellig kletsen. De Dordogne is echt onze provincie in Frankrijk waar we het liefste heen gaan. Volgend jaar gaan we zeker weer naar de Dordogne.

» Lees hier: kamperen en logeren in de Dordogne

2 weken later mochten we een nachtje logeren bij Guesthouse in Kaatsheuvel en gingen we een dag naar de Efteling. Die combinatie was erg leuk, maar niet meer in de zomervakantie. Wat een drukte! De rest van de vakantie hebben we het rustig aan gedaan en ben ik voornamelijk weer aan het werk gegaan.

» Lees hier: overnachten bij de Efteling in Guesthouse Kaatsheuvel

In oktober hebben we nog een familiedag gehad in bungalowpark van De Leistert in Limburg, wat ons favoriete bungalowpark is in Nederland. Omdat we in april al op de camping hadden gestaan, hadden we nu een heel goed beeld van de Leistert. Uiteraard schreef ik hier weer een blog over.

» Lees hier: kamperen en luxe logeren bij de Leistert

Echt ik realiseer me dat dit geweldige momenten zijn om te koesteren. Ik ervaar het als een privilége, maar ook als werk. Ik ga anders op vakantie als ik niet op uitnodiging ben. Er moet tenslotte wel over geschreven worden, er moeten foto’s en filmpjes gemaakt worden en naderhand worden de filmpjes tot een video ge-edit. Het is soms rennen en vliegen om zoveel mogelijk te zien en te doen in een paar dagen tijd terwijl je daar normaal gesproken veel meer de tijd voor zou nemen. Ik geniet op een andere manier.

 

Wat staat er op stapel voor 2019?

2019 Wordt een spannend jaar. Ik ben de afgelopen maanden heel druk geweest met mijn nieuwe online magazine voor vrouwen van 40-plus: Ongeveertig.nl. In januari wil ik het online magazine lanceren. Het zal gaan over alles wat vrouwen van boven de 40 zal interesseren. Natuurlijk zijn ook vrouwen onder die magische grens van harte welkom wink. Als je op de hoogte wilt blijven van de lancering, volg Ongeveertig dan op social media via Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Omdat 2 blogs wel een hele kluif is, en ik al meer dan 40 uur in de week werk, ga ik met website4mama.nl een klein stapje terug doen. Vanaf januari worden nog 4 blogs in de week online gezet in plaats van 5 á 6. Ik zorg er wel voor dat jullie elke dag iets te lezen hebben en zal af en toe een “oud” blog op social media plaatsen. Dat deed ik overigens al, want goede blogs blijven goed. Ook na 2 jaar.

 

Bedankt aan…

Ik wil even stilstaan bij de mensen die ik voor het afgelopen jaar wil bedanken. Allereerst mijn team met lieve en loyale bloggers: Judith R, Edith, Lein, Lonneke, Judith D, Melek, Nathalie, Shirley, Sandy en Yvonne. Ontzettend bedankt voor jullie schrijfsels het afgelopen jaar.

Bloggers van website4mama

Ook dank ik de partijen waar ik afgelopen jaar mee mocht samenwerken zoals: Camping de Leistert, Vancanceselect, VVV van Stubai in Tirol, PR-bureaus, marketingbureaus en opdrachtgevers. Ook de adverteerders op website4mama.nl wil ik danken voor hun vertrouwen. Webshops die met hart en ziel gerund worden door bevlogen kleine ondernemers zoals ikzelf. Ik vind het leuk om die prachtige shops met hun leuke producten in het zonnetje te zetten op dit platform en op Facebook. En gezien jullie reacties waarderen jullie de producten die ik uitzoek ook vaak. Daar ga ik dan ook in 2019 graag mee door.

En niet in de laatste plaats dank ik natuurlijk de lezers van website4mama.nl. Een heel groot aantal lezers zijn heel loyaal en lezen trouw alles wat we online zetten. Zo geweldig om de band met je lezers te zien groeien. Mijn dochter ontving zelfs een lieve kerstkaart van een lezer en haar dochter nadat ik mijn virale blog: Je wordt bedankt online zette. Dat deed haar, maar ook mij echt goed.

Bedankt voor jullie vertrouwen in 2018 en ik wens jullie een mooi jaar met veel liefde, geluk en gezondheid.

 

Liefs,

Esmée

De bovenste afbeelding met wegwijzers 2018/2019 is van Shutterstock: by kckate 16

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.