In Italië wandelen met kinderen

In Italië wandelen met kinderen

Vakanties zijn niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen bijzondere momenten. In het latere leven kunnen kinderen zich een bijzondere vakantie vaak nog goed herinneren.

Zijn jullie nu echte buitenmensen, of willen jullie juist een keer een echt leuke buitenvakantie? Kies dan niet voor de zoveelste mega camping met recreatieteam, maar ga eens wandelen in Italië. In Italië wandelen zorgt namelijk voor de leukste en bijzonderste momenten die je als familie op vakantie mee kan maken. Toch hebben veel mensen vragen als het gaat om wandelvakanties waar de kinderen ook meegaan. Wij hebben daarom een lijstje gemaakt met handige informatie waar je rekening mee kan houden.

 

Met kinderen in Italië wandelen, waar moet je op letten?

Als je al eens op wandelvakantie bent geweest dan zal je ongetwijfeld weten dat een dit soort vakanties iets anders werken dan het traditionele concept van een vakantie. Sommige mensen kiezen voor een trektocht van verblijf naar verblijf, terwijl anderen liever vanuit één uitvalsbasis rond gaan lopen.

Wat bij jullie past is natuurlijk iets persoonlijks, maar over het algemeen vinden kinderen het fijner om vanuit één vertrouwd huis vakantie te vieren. Voordat je in Italië wandelen gaat, is het slim om eerst met je kind(eren) te overleggen wat zij nou leuker vinden. Ook speelt hierin mee wat de kids al gewend zijn. Denk hierbij aan de leeftijd, de wandelervaring en het enthousiasme dat ze vertonen bij actieve vakanties.

Heeft jouw kind al wat ervaring met wandelen en vindt het een wandelvakantie ook leuk? Dan kan je prima van verblijf naar verblijf lopen. Heeft hij dit wat minder? Dan is het aan te raden om bijvoorbeeld een hotel, camping of huisje met voorzieningen te regelen in een gebied waar je ook leuk kan wandelen. Op die manier kan je sommige dagen wandelen, terwijl je andere dagen het rustig aan doet en ook andere leuke dingen kan doen.

 

Wat kan je nog meer doen op wandelvakantie in Italië?

Italië heeft een groot aanbod aan diverse activiteiten. Afhankelijk van waar je zit in Italië is het mogelijk om te abseilen, aan het strand te ontspannen of de culturele hotspots te bezoeken. Om er voor te zorgen dat zowel jij als jouw kinderen een leuke vakantie hebben is het belangrijk dat je rekening met hun individuele karakters houdt. Willen ze soms even een ontspannen dag hebben waar ze een boek kunnen lezen of even willen gamen? Blijf gezellig een dagje bij je huisje, caravan of tent, ga 's avonds gezellig uit eten en doe de dingen waar je anders geen energie voor zou hebben gehad. Af en toe een rustdagje is echt niet erg.

De locatie waar je gaat wandelen in Italië is voor sommige activiteiten niet belangrijk. Kinderen vinden het meestal al leuk als je 's avonds naar een echte pizzeria gaat om een authentieke pizza te eten. Voor de beste tips en leuke activiteiten is het slim om op je verblijfplaats of bij de VVV om informatie te vragen naar alle mogelijkheden. 

Wandelen in Italië met kinderen

 

Welke gebieden zijn geschikt voor een wandelvakantie met kinderen?

Niet ieder kind heeft evenveel ervaring met wandelen. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je een locatie kiest. Zo zijn de Italiaanse Alpen een mooie wandelplek, maar veel delen van dit gebied zijn niet vriendelijk voor beginners. Het grote voordeel is dat kinderen vaak wat meer energie hebben dan wij ouders. Dit helpt ze echter niet bij lange bergtochten.

Als beginnend wandelgezin is een wat gematigde omgeving dan meestal een goede locatie voor een wandelvakantie. Misschien wel één van de beste omgevingen om te starten is de Florence omgeving. Deze regio staat bekend om zijn schoonheid en biedt eigenlijk voor iedere wandelaar wel wat. Het is zeker geen vlakke regio, maar de omgeving en de faciliteiten hier zijn vaak beter ingesteld op kinderen en families. Hierdoor zijn er ook veel andere activiteiten te beleven naast het wandelen.

 

Ben jij nu ook helemaal enthousiast?

In Italië wandelen is echt één van de leukste vakanties die ik met mijn kinderen heb gedaan. Het is aan te raden om zelf goed onderzoek te doen naar een locatie die past bij jouw gezin. Wij kunnen niet wachten tot we weer op vakantie gaan naar Italië.

» Lees ook: leuke kindvriendelijke campings in Italië

 

(Dit is een ingezonden blog)

De foto's zijn van Shutterstock

Shoppen in de sale: producten voor elk seizoen

Shoppen in de sale: producten voor…

Er gaat niets boven shoppen. En een van de voordelen van moeder zijn is dat er altijd wel wat te shoppen valt. Is het niet voor jezelf dan…

Maak jij je druk om een schoolachterstand?

Maak jij je druk om een schoolachterstand?

Maak jij je druk om een schoolachterstand van je kind? Na zo'n 8 weken thuisscholing mochten de kindjes weer naar school. Vol spanning en…

5 Ultieme Vaderdag cadeaus

5 Ultieme Vaderdag cadeaus

Nog een paar weken en dan is het weer vaderdag en uit ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om een leuk vaderdagcadeau voor papa te verzinnen.…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.