Je interieur baby en dreumes proof

Je interieur baby en dreumes proof

Voordat je kinderen kreeg richtte je je huis vooral in met meubels die je mooi vond. Je had misschien net als ik een glazen salontafel, een chaise longue als bank en leuke fauteuiltjes waar je eigenlijk niet lekker in zat maar die zo leuk stonden. Natuurlijk hield je geen rekening met het feit dat je leven zou veranderen op het moment dat je kinderen kreeg. Maar toen je dat eerste kind eenmaal had, ging je toch met een andere blik naar je interieur kijken. Is het allemaal niet een beetje te besmettelijk? En die glazen tafel, daar zitten wel nare scherpe hoeken aan om maar niet te spreken van al die kleine vieze handjes die je er zo snel op ziet. En dan blijf je poetsen.

We kunnen wel stellen dat het krijgen van kinderen niet alleen je leven drastisch verandert, maar ook je interieur. Dag schattige stoeltjes, dag glazen salontafel, dag mooi beeldjes en kaarsjes op de vensterbank! Vanaf nu is het alleen nog maar onverwoestbaar en robuust meubilair wat de klok gaat slaan. Liefst leren fauteuils en bank voor het geval er een slootje sap of melk overheen gaat, want echt … kinderen zijn funest voor je mooie interieur!

 

Je interieur baby en dreumesproof maken

Bij ons ging als eerste die salontafel de deur uit en werd vervangen door een vierkante houten tafel. Waar ze overigens nog steeds haar kin op heeft gestoten en een tand door haar lip had. Hout blijft tenslotte gewoon hard wink én je kunt er ook leuk op kleuren zo bleek later. De kunstwerken staan nog op de onderkant. Maar goed, last van vettige vingertjes hadden we niet.

De chaise longue werd vervangen door een robuuste bank en de schattige kuipstoeltjes door een flinke loveseat. Het kastje met de CD’s werd dichtgeplakt met tape, want mevrouw vond het leuk om op haar buik alles open te trekken waar ze maar bij kon, de kaarsen werden van tafel gehaald en het beeldje ging op de kast. Ver buiten haar grijpgrage vingertjes.

En zo werd onze huiskamer baby/dreumesproof.

Heb jij je interieur veranderd toen je je eerste kind kreeg?

>> Lees ook: leukste opbergers voor kinderkamer

>> Lees ook: kindvriendelijke tuin

 

De interieur afbeelding is van Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.