);

Je interieur baby en dreumes proof

Je interieur baby en dreumes proof

Voordat je kinderen kreeg richtte je je huis vooral in met meubels die je mooi vond. Je had misschien net als ik een glazen salontafel, een chaise longue als bank en leuke fauteuiltjes waar je eigenlijk niet lekker in zat maar die zo leuk stonden. Natuurlijk hield je geen rekening met het feit dat je leven zou veranderen op het moment dat je kinderen kreeg. Maar toen je dat eerste kind eenmaal had, ging je toch met een andere blik naar je interieur kijken. Is het allemaal niet een beetje te besmettelijk? En die glazen tafel, daar zitten wel nare scherpe hoeken aan om maar niet te spreken van al die kleine vieze handjes die je er zo snel op ziet. En dan blijf je poetsen.

We kunnen wel stellen dat het krijgen van kinderen niet alleen je leven drastisch verandert, maar ook je interieur. Dag schattige stoeltjes, dag glazen salontafel, dag mooi beeldjes en kaarsjes op de vensterbank! Vanaf nu is het alleen nog maar onverwoestbaar en robuust meubilair wat de klok gaat slaan. Liefst leren fauteuils en bank voor het geval er een slootje sap of melk overheen gaat, want echt … kinderen zijn funest voor je mooie interieur!

 

Je interieur baby en dreumesproof maken

Bij ons ging als eerste die salontafel de deur uit en werd vervangen door een vierkante houten tafel. Waar ze overigens nog steeds haar kin op heeft gestoten en een tand door haar lip had. Hout blijft tenslotte gewoon hard wink én je kunt er ook leuk op kleuren zo bleek later. De kunstwerken staan nog op de onderkant. Maar goed, last van vettige vingertjes hadden we niet.

De chaise longue werd vervangen door een robuuste bank en de schattige kuipstoeltjes door een flinke loveseat. Het kastje met de CD’s werd dichtgeplakt met tape, want mevrouw vond het leuk om op haar buik alles open te trekken waar ze maar bij kon, de kaarsen werden van tafel gehaald en het beeldje ging op de kast. Ver buiten haar grijpgrage vingertjes.

En zo werd onze huiskamer baby/dreumesproof.

Heb jij je interieur veranderd toen je je eerste kind kreeg?

>> Lees ook: leukste opbergers voor kinderkamer

>> Lees ook: kindvriendelijke tuin

 

De interieur afbeelding is van Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.