);

De babykamer van Joyce

De babykamer van Joyce

Is het niet één van de eerste dingen waar je over na gaat denken als je net weet dat je zwanger bent? De babykamer? Bij mij was dat zeker het geval. Eerst bepalen welke kamer je gaat ombouwen tot paleisje voor je kleintje en dan, de inrichting! Zo leuk om te gaan shoppen voor het ledikantje, de commode, de knuffels en een kleedje. Waar heb ik op gelet bij het samenstellen van de babykamer, hoe hebben wij het aangepakt en, hoe ziet hij er dan uiteindelijk uit? Je ziet het in dit blog.

 

Kleuren van de babykamer

De logeerkamer zou bij ons de kinderkamer worden. Toen wij in dit huis gingen wonen en de kamers gingen inrichten, had ik niet in mijn achterhoofd dat het wellicht ooit nog eens een kinderkamer zou worden. Dus de muren hebben we zwart en grijs behangen. Maar in 2019 moesten we er toch echt over gaan nadenken dat die zwarte muren misschien toch niet zo aantrekkelijk waren voor dat kleine wezentje in mijn buik. Gelukkig hadden wij behang wat eenvoudig te vervangen was. Wij kozen in plaats van zwart voor wit grijs gestreept. Persoonlijk vind ik het makkelijk om de muren en vloer neutraal te houden en er vervolgens kleur in te brengen door middel van accessoires. Op deze manier leek het me dat de kinderkamer met je kindje kan meegroeien, zonder dat per se alle behang en vloerbedekking eruit moet.

 

Meubeltjes voor de babykamer

De volgende vraag was voor ons: gaan we nieuwe meubeltjes kopen of gaan we voor een tweedehands kamertje? Meer ter inspiratie zochten wij wat plaatjes op via Marktplaats, maar binnen een half uur had ik de meubeltjes gevonden die we eigenlijk wel echt heel erg mooi vonden. De meubels zagen er nog zo goed uit. De deal was dan ook snel gemaakt. De witte meubeltjes met grijseikenhouten panelen werden door ons al met elf weken zwangerschap in huis gehaald en in elkaar gezet. Alleen de schommelstoel voor naast haar ledikantje heb ik nieuw gekocht. Van de schommelstoel heb ik trouwens echt geen spijt gehad. Als ze verdrietig wakker wordt, troost ik haar al schommelend in die stoel. Maar ook voor het knusse samen een boekje lezen is deze stoel heel geschikt.

Babykamer inspiratie meisje

Aankleding van de kinderkamer

Met zo'n lekkere lichte en neutrale kinderkamer kan je met de aankleding alle kanten op! Ik was het eigenlijk niet van plan, maar koos toch voor roze. Een roze rolgordijn, wat roze knuffels voor in bed en aan de muur en een roze trein met haar geboortegegevens. Wij wonen in een boerendorpje en hebben wel wat beestjes in en om het huis lopen. Wij hebben geprobeerd dat een beetje door te trekken naar de kinderkamer en een beetje een diertjesthema gekozen. Van een alpaca als skippybal in de hoek, tot een elandkop aan de muur.

 

Vloerkleed

Tot slot gingen we, als finishing touch, nog op zoek naar een mooi vloerkleed om voor het ledikantje te leggen. Vloerkleden geven mij een soort knus gevoel, een sfeermaker. Om het kamertje niet helemaal alleen maar zuurstokroze te maken, kochten wij een leuk rond vloerkleed in de vorm van een schapenkop. Toen de kleine meid net begon met omrollen, legden we haar lekker zacht op dat kleedje. Een kleed heeft een lekker hoog knuffelgehalte voor je kindje. Mijn dochtertje was er in ieder geval altijd erg door gebiologeerd.

Maar, als ze straks wat ouder is en "al die kinderachtige dingen helemaal beu is" (ik hoor het haar bijna al zeggen, ook al is ze nog maar net één jaar oud), kunnen er ook zomaar andere, nieuwe, bij de leeftijd passende accessoires in.

 

Wat was jouw inspiratie bij het inrichten van babykamer?

 

Meer blogs van Joyce:

Vloeren die fijn zijn voor een gezin met kinderen

Vloeren die fijn zijn voor een…

In een huishouden met (jonge) kinderen moet de vloer wel tegen een stootje kunnen. Een omgevallen glas met aanmaaklimonade, de vloer als tekenbord,…

Geld besparen? Zo doe je dat!

Geld besparen? Zo doe je dat!

Jarenlang hebben mijn man en ik allebei fulltime gewerkt. We hadden geen kinderen en konden dus onze salarissen lekker aan onszelf uitgeven.…

De babykamer van Joyce

De babykamer van Joyce

Is het niet één van de eerste dingen waar je over na gaat denken als je net weet dat je zwanger bent? De babykamer? Bij mij was dat zeker…

Hallo! Joyce is de naam. Geboren in ‘84 en sinds ‘03 samen met mijn man John. Wij wilden graag een kindje, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. Na twaalf jaar lukte het ein-de-lijk om via IVF zwanger te zijn en te blijven. In september ‘19 mochten wij papa en mama worden van onze dochter Indy. Wij wonen in Oud-Alblas met gezinslid nummer 4, hond Kayla. Ik werk op een notariskantoor en in het weekend mag ik graag genieten van uiteraard ons gezinnetje, maar ook van een glaasje wijn, lekker eten en gezelligheid. Mijn blogs zijn zoals ik het ervaar, niet altijd even serieus en soms met een vleugje sarcasme. Lees je gezellig mee?

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.