);

Inrichting van de babykamer: waar kan je mee beginnen?

Inrichting van de babykamer: waar kan je mee beginnen?

Ben je in verwachting? Wat een geweldig nieuws! Grote kans dat je niet kunt wachten om de babykamer te gaan inrichten. Het is ook hartstikke leuk om daarmee aan de slag te gaan. Ook als het nog wel even duurt totdat de baby er is, kun je alvast een begin maken met de inrichting. Waar je aan kunt denken? Lees verder voor onze tips!

 

De kamer verven

Ga je de babykamer helemaal opnieuw inrichten? Zorg dan dat je de kamer helemaal leeg haalt: zo kun je de basis aanpakken. Daarbij denken we meteen aan een nieuwe laag verf. Kies voor een gezellige kleur of ga gewoon voor witte verf: het is er allemaal te vinden. Je kunt kwalitatieve Sikkens verf bestellen om mee aan de slag te gaan. Schilder niet alleen de muren, maar ook de kozijnen en de deuren. Zo voorzie je de hele babykamer van een fris jasje! Als grondverf voor de deur en kozijnen kun je Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer gebruiken, met een hoge dekkracht en uitstekende hechting. Na het verven is de babykamer straks helemaal klaar voor gebruik!

 

De meubels uitkiezen

De belangrijkste spullen om in de babykamer te plaatsen? Dat zijn toch wel de meubels! Ga daarom het liefst tijdig op zoek naar de meubels die je het mooist vindt passen in het kamertje. Let natuurlijk ook op de kwaliteit van de meubels: je wilt dat ze stevig zijn en een tijd mee kunnen gaan. Verder kun je nadenken over de gewenste looks. Van een strakke en moderne babykamer tot juist een meer huiselijke babykamer – ga na wat je het best vindt staan. De meubels zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Welke meubels je nodig hebt? Een wiegje of een ledikantje om je kindje in te laten slapen, een commode voor het verschonen en een kast voor kleding en speelgoed zijn onmisbaar. Als er nog wat ruimte over is, is het comfortabel om een lekkere stoel in de babykamer te zetten. Daar kun je in gaan zitten om de baby te voeden, ’s nachts bijvoorbeeld.

 

Ideale kleur voor de babykamer

De tijd dat meisjes standaard een roze kamer kregen en jongens een blauwe kamer, is inmiddels wel voorbij. Je kunt hier natuurlijk nog steeds voor kiezen! Maar als je liever een andere kleur wilt in de babykamer, is dat ook hartstikke leuk. Denk bijvoorbeeld aan geel of groen: kleuren die heel vrolijk staan. Of ga voor een combinatie van verschillende kleuren. Vervolgens kun je op zoek gaan naar meubels en accessoires in de uitgekozen kleur(en) – maak er een fraai geheel van. Stukje bij beetje kun je de babykamer zo verder gaan inrichten. Met deze eerste stappen maak je alvast een goed begin!

 

Huis ingebroken? Wat nu!

Huis ingebroken? Wat nu!

Je hoopt natuurlijk dat het je nooit zal overkomen: een inbraak. Toch komt het geregeld voor, en vooral in de zomermaanden zijn veel inbrekers…

Tips voor de verzorging van kamerplanten

Tips voor de verzorging van kamerplanten

Je weet dat aandacht goed is voor levende organismen, toch? Alleen daarom al is het verzorgen van je

Je huis in de gaten houden met een beveiligingscamera

Je huis in de gaten houden met…

Het is je wellicht bekend dat er in Londen enorm veel beveiligingscamera’s hangen, toch staan ze momenteel op de vierde plek in de top 10.…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.