Weer strak in je vel na je zwangerschap

Weer strak in je vel na je zwangerschap

Moeite om na je zwangerschap weer op gewicht te komen? Om de extra kilo’s kwijt te raken en het vel en lijf weer wat strakker te laten aanvoelen? Ik ken geen moeder die niet met hetzelfde “worstelt”. Zelf heb ik nog nooit een dieet gevolgd, behalve misschien eens een paar dagen wat minderen of een saladedagje tussendoor en veel water drinken. Mijn eigen zwangerschap eindigde prematuur bij 32 weken. Ik had weliswaar een buik, maar niet groot en door mijn HELLP syndroom en flinke bloedarmoede was ik binnen anderhalve week na mijn bevalling nog lichter dan voor mijn zwangerschap. Dus ik ben eens bij de vrouwen om me heen te rade gegaan. Hoe hebben zij dat gedaan? Hoe zijn zij weer in shape gekomen na hun zwangerschap?

 

Back in shape na je zwangerschap, hoe?

Sporten

Kies bij voorkeur een sport die je leuk vindt, want dat wat je leuk vindt hou je veel langer vol. Zelf doe ik 2x in de week aan krachttraining en 1x in de week aan jazz ballet. Het eerste omdat ik er resultaat van zie en het tweede omdat ik het gewoon leuk vind en mijn hartslag flink omhoog gaat. En zo heeft iedereen zijn favoriete sport. De een doet een teamsport, de ander bootcamp, veel cardio of loopt hard. Wanneer je sport om af te vallen, dan moet je dit wel minimaal 3x in de week doen. Van 1x in de week op een fiets zitten of aan de gewichten hangen, ga je niet afvallen. En reken er ook op dat spieren zwaarder wegen dan vet, dus dat een sport waarbij je kracht gebruikt niet altijd tot gewichtsafname zal leiden, maar eerder in eerste instantie tot toename van je gewicht. Je zult er echter wel strakker uitzien.

 

Maaltijdshakes

Verschillende vrouwen in mijn omgeving zijn aan de maaltijdshakes gegaan. Een snelle manier van afvallen, die prima werkt als je niet al jaren een verkeerde eet- en leefgewoonte op nahoudt. Heb je namelijk al jaren overgewicht door verkeerde eetgewoontes dan verval je 9 van de 10x na het volgen van een dieet op basis van maaltijdshakes gewoon weer in je oude gewoontes en kom je weer aan + een paar kilo extra. Maar af en toe een maaltijd vervangen door een groente- of vruchtenshake is helemaal niet verkeerd om je zwangerschapskilo's weer kwijt te raken.

 

Dieet

Veel vrouwen volgen een dieet. Het is maar net wat er op dat moment “hot” is. Ik kan mij herinneren dat mijn moeder vroeger het “brooddieet” volgde. Dat was in dezelfde tijd dat het sherrydieet nogal in trek was. Daar moet je nu natuurlijk niet meer aan denken. De hele dag (droog) brood of je lam zuipen aan de sherry. Momenteel zijn de volgende diëten of voedingsgewoontes erg populair: het koolhydraat arme dieet, het ketodieet, raw voedsel, crash dieet, cambridge dieet en het oerdieet. In veel van die diëten worden zoveel mogelijk de koolhydraten vermeden. Dus geen brood, aardappels en pasta meer. Een crash dieet is een dieet waarbij je maar een minimum aantal calorieën tot je neemt op een dag. Je valt veel kilo's af in korte tijd, maar over het algemeen doe je je lichaam er geen plezier mee. 

 

Borstvoeding geven

Net bevallen en je wilt afvallen? Borstvoeding geven, gaat je daarbij helpen. Met borstvoeding geven verbrand je dagelijks 500 calorieën meer dan wanneer je dat niet doet. Je moet dan overigens wel goed en regelmatig blijven eten. Een dieet volgen terwijl je borstvoeding geeft, is funest voor je productie en kan zelfs gevaarlijk zijn. Afhankelijk van het soort dieet, kunnen afvalstoffen in de borstvoeding terecht komen.

Hoe ben jij na je zwangerschap(pen) weer back in shape gekomen? Of ben je nog niet in shape (dat kan natuurlijk ook…).

 

De afbeelding is van Shutterstock

Meer blogs van Esmée:

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

De zwartste dag uit mijn leven

De zwartste dag uit mijn leven

Het is morgen 30 jaar geleden: 16 juni 1989. 30 jaar geleden dat ik ’s ochtends nog vol verwachting en onschuld wakker werd, uitkijkend naar…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.