);

Ik ben gehackt!

Ik ben gehackt!

Mijn spam inbox puilt uit van de ongewenste mail. Regelmatig ontvang ik notificaties voor bekeuringen van delicten die onmogelijk mij toe kunnen behoren, om de haverklap verschijnt er weer een bericht dat er iets niet goed is gegaan met een pakketje dat ik niet heb besteld, bankpasjes die vervangen dienen te worden, een rijke oom ergens in Kenia die me een miljoenenerfenis achter laat, om maar te zwijgen over al die mailtjes voor de zogenaamde ‘happy pills’ die me om de oren vliegen. Been there, done that! Van dit soort berichten schrik ik niet meer, ze werken me eerder op mijn lachspieren. Hoe verzinnen ze het?! Denken ze nou werkelijk dat ik hierin trap?

 

Ik ben gehackt!

Echter vloog de schrik me gisteren om het hart. Mijn oog viel op een mailtje met als onderwerp: ‘Hello! I am a hacker…’ Alles in mij riep om er niet op te klikken. Maar ik moest weten of dit serieus was. Nooit eerder ontving ik een dergelijk mailtje en mijn nieuwsgierigheid won het van mijn verstand. En dus klikte ik er wél op.

De inhoud liet me huiveren! Een of andere engerd wilde mij doen geloven dat hij me al een paar maanden in de gaten hield. Er werd beweerd dat ik middels een site voor volwassenen, met malware was geïnfecteerd. Grappig, als er iets is wat ik niet bezoek, dan zijn het dergelijke websites. Daarin vond ik dus enige geruststelling. Maar ja, misschien was ik de afgelopen maanden toch ergens per ongeluk op gestuit? En dus sloeg de twijfel toch toe…

Ademloos las ik verder en vervolgens werd er beweerd dat hij de volledige controle over mijn computer en andere apparaten had en volledige toegang had tot al mijn bestanden en systemen, zoals camera’s en microfoons. Daarnaast had hij toegang tot al mijn contacten. En dit alles zonder dat ik er erg in had. Hij verschafte me nog enige uitleg over hoe dit dan in zijn werk ging, om zijn geloofwaardigheid omhoog te krikken.

 

Safe the best for last

De troef waar ik spontaan hyperventilatie en hartkloppingen van kreeg, had hij voor het laatst bewaard. Hij beweerde dat hij een opname van mij had waarin ik mijzelf aan het bevredigen was. Tja, goh…eh…ik zal niet ontkennen dat ik de nodige gezellige momentjes met mezelf had ergens in de afgelopen maanden. Maar daarbij had ik niet mijn mobiel vol in mijn giecheltje nog in de omgeving van mijn kruis. Knap dus als daar opnames van zijn. Zo probeerde ik mezelf te kalmeren, maar ongewild nam een lichte paniek toch een loopje met me. Het zal toch niet?!

Als laatste verzocht hij me $500 bitcoins naar zijn account over te maken en er werd me nog op mijn hart gedrukt deze mail met niemand te delen, want dan zouden de beelden meteen vrij worden gegeven en worden gedeeld met al mijn contacten en mijn sociale netwerken. Juist. Alsof al mijn contacten erop zitten te wachten om mij eigenhandig tot een hoogtepunt te zien komen? Wie wil deze fijne hacker nou een trauma bezorgen? Mij of mijn contacten?! Oh nee, hij wil zijn zakken vullen. Ik zou het bijna vergeten!

Om zijn dreigende toon nog wat extra kracht bij te zetten, stelde hij een ultimatum. Hij zou er melding van krijgen zodra ik de mail had geopend en daarna zou ik nog 50 uur de tijd krijgen om het bedrag over te maken. Zou ik geen gehoor geven, dan zouden de beelden worden verspreid.

 

Nep of niet, ik voelde me bekeken

Al ademde de hele mail uit dat het nep was, toch kreeg ik hier een heel naar gevoel bij! Wat een gemene manier om iemand bang te maken en op te lichten. Ik drukte mijn lief deze mail onder zijn neus met de vraag of ik mij hier zorgen om moest maken. Just in case! Al gniffelend kon hij me geruststellen. De mail rammelde aan alle kanten. Een vlaag van opluchting liet me weer een beetje bij zinnen komen. Maar toch voelde ik me ineens overal bekeken en aangetast in mijn privacy! Ik plakte de camera op mijn laptop toch maar voor de zekerheid af en ik zorgde ervoor dat de camera van mijn mobiel af was gedekt.

Al was deze hack zo fake als maar kon, ik voelde me wel even heel nietig en kwetsbaar in deze digitale wereld. Een hack is in veel gevallen zo gedaan en dergelijke verhalen hierover passeerden al veelvuldig de revue in de media. Het zou je toch gebeuren dat het meest intieme, ongewild zo met de rest van de wereld wordt gedeeld. Ja, daar werd ik echt even lichtelijk onpasselijk van.

 

Ik mocht het aan niemand laten lezen…

Ik liet het mailtje aan verschillende collega’s lezen. Ook zij schrokken van de toon en de dreigementen. Gekscherend waarschuwde ik hen dat er de mogelijkheid bestaat dat ze een dezer dagen een erotisch getint filmpje ontvangen waarin ik de hoofdrol sier. Misschien was het wel wijsheid om alvast een vertrouwenspersoon in te schakelen voor de mogelijke schadelijke gevolgen na het zien van deze beelden. Achteloos riep ik er nog achteraan dat ik de eventuele opnames van al die scheldkanonnades, de momenten dat ik eens lekker ongegeneerd mijn neus leeg heb geschept of schaamteloos met de radio meezong, vele malen gênanter zou vinden!

Maar goed, alle gekheid op een stokje, het zou je maar gebeuren. Ik werd echt naar van de gedachte dat een vreemde door mijn bestanden heen zou kunnen neuzen, mijn foto’s en filmpjes kon bekijken en me kon filmen met mijn eigen mobiel en/ of laptop. En dat allemaal zonder dat ik het wist! Andere oplichters mailtjes doen me nooit wat, maar deze maakt me echt kwaad! Dit is zo laag bij de grond en speelt zo in op je kwetsbaarheid dat het gewoon écht eng is, al is het loos alarm. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die hier zo van schrikken, dat ze zich werkelijk bedreigd voelen. Hoe eng het ook is, trap er niet in! Laat het vooral wél aan anderen lezen en ga desnoods naar de politie…. Of nog beter: verwijder dergelijke berichten en klik er vooral niet op! Dat doe ik vanaf nu ook. Maar dan echt.
 

Dit was het mailtje dat ik ontving.

Hello!

I am a hacker who has access to your operating system.
I also have full access to your account.

I've been watching you for a few months now.
The fact is that you were infected with malware through an adult site that you visited.

If you are not familiar with this, I will explain.
Trojan Virus gives me full access and control over a computer or other device.
This means that I can see everything on your screen, turn on the camera and microphone, but you do not know about it.

I also have access to all your contacts and all your correspondence.

Why your antivirus did not detect malware?
Answer: My malware uses the driver, I update its signatures every 4 hours so that your antivirus is silent.

I made a video showing how you satisfy yourself in the left half of the screen, and in the right half you see the video that you watched.
With one click of the mouse, I can send this video to all your emails and contacts on social networks.
I can also post access to all your e-mail correspondence and messengers that you use.

If you want to prevent this,
transfer the amount of $500 to my bitcoin address (if you do not know how to do this, write to Google: "Buy Bitcoin").

My bitcoin address (BTC Wallet) is:  3AAgRz8BQku5DbaGbLwfb4W5ZBxK4e5k1u

After receiving the payment, I will delete the video and you will never hear me again.
I give you 50 hours (more than 2 days) to pay.
I have a notice reading this letter, and the timer will work when you see this letter.

Filing a complaint somewhere does not make sense because this email cannot be tracked like my bitcoin address.
I do not make any mistakes.

If I find that you have shared this message with someone else, the video will be immediately distributed.

Best regards!

 

Heb jij ook wel eens zulke hacker mailtjes ontvangen?

Meer blogs van Judith:

Bijna een tiener en lichamelijke veranderingen

Bijna een tiener en lichamelijke…

Lichamelijke veranderingen zijn de laatste tijd regelmatig onderwerp van gesprek bij ons aan de keukentafel. Onze oudste dame is reeds 9 jaar…

3 kinderen en hun onderlinge strijd om aandacht

3 kinderen en hun onderlinge strijd…

Nadat onze bengels plechtig hadden beloofd bij elkaar te blijven en goed op te letten bij het oversteken, durfde ik hen schoorvoetend los…

Review Osmo Genius kit educatieve spellen voor iPad

Review Osmo Genius kit educatieve…

Toen ik werd gevraagd of wij de Genius Starter Kit van Osmo voor de iPad wilden testen, wist ik eigenlijk niet precies wat…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.