);

Een ijsje als ontbijt... moet kunnen toch?

Een ijsje als ontbijt... moet kunnen toch?

Terwijl ik met een slaperig hoofd aan de ontbijttafel zit met mijn thee en glutenvrije crackertje met kaas zitten tegenover mij drie kinderen met glimogen. Ze vroegen of ze mochten ontbijten met een ijsje, en ik zei ja! Wil jij deze zomer ook wat vaker ja zeggen? Lees snel verder en je ziet hoe je je kids verantwoord een ijsje als ontbijt kan laten eten.

 

Ontbijten met ijs

Ontbijten met ijs klinkt best loedermoederig. Stel je voor dat al het brood, crackers en wat nog enigszins meer als ontbijt door kan gaan op is, de winkels zijn nog lang niet open en het enige wat je nog in huis hebt is, juist, ijs. Ontbijten met een bak Ben &Jerry’s een Magnum of Callipo is wellicht een minder goed idee maar de Japanse wetenschapper Yoshihiko Koga vindt ontbijten met ijs een bijzonder goed idee! De beste man deed een onderzoek waarbij hij twee groepen een verschillend ontbijt gaf. De ene groep begon de dag met hun standaard ontbijtje (in Japan vast geen bammetje met kaas maar dat terzijde) en de andere groep kreeg ijs voorgeschoteld. En wat bleek? De ijsontbijt groep was alerter en hun mentale prestaties waren een stuk beter ten opzichte van de andere groep. Ook hadden ze een sneller reactievermogen en konden ze informatie beter verwerken. Goed, om een lang verhaal kort te maken, achteraf gezien blijkt dit hele onderzoek nogal dubieus maar het idee is leuk wink

 

Verantwoord loedermoederen

Toch mochten mijn kids zonder enig schuldgevoel mijner zijde ontbijten met ijs. We gaan even terug in de tijd, naar de dag ervoor. Zelf ijsjes maken is een van de favoriete zomerse bezigheden in onze casa. Vorig jaar scoorden we hele gave auto ijsvormpjes van MINI. Deze gebruiken we in dit recept maar je kan natuurlijk alle vormpjes gebruiken die je wil. Het kan zijn dat je de hoeveelheden iets moet aanpassen, maar verdubbel dan het recept zodat de verhoudingen wel blijven kloppen.

Het recept wat ik hier met jullie deel noemen we Pretty Purple.

ingrediënten ijsontbijt

 

Benodigdheden voor een ijsontbijt
voor 4 ijsjes

  • 60 gr bosbessenjam
  • 15 ml honing, naar smaak
  • 160 ml vanilleyoghurt
  • 15 ml limoensap, naar smaak
  • 35 ml room

 

Bereiding:

  • Doe de vanilleyoghurt, room, honing en limoensap in een kom en roer het goed door elkaar. Even proeven en voeg eventueel extra honing of limoensap toe.
  • Schep om en om steeds wat van de jam en het yoghurtmengsel in de vormpjes.
  • Laat de ijsjes vervolgens minstens 4-6 uur invriezen.

 

Dit vraagt enige soort van geduld….en daar komt de reden naar boven waarom mijn kids met ijs mochten ontbijten. Want het was toch echt heel erg moeilijk om die vriezer dicht te laten. Geduld, wat is dat?!?

ijsontbijt maken


Het hielp om te zeggen dat het sneller bevriest als je de deur niet steeds open doet én vroeg naar bed gaat (vooral de combinatie van beide). angel Gevolg was dat iedereen vroeg in bed lag, wij een onverwacht lange avond met z’n twee hadden maar ook dat mijn drietal om half 8 ’s ochtends zat te smullen van hun custom made MINI. Tja, of je nou een schaaltje yoghurt neemt of bevroren yoghurt op een stokje. In de vakantie moet je vooral niet moeilijk doen! Toch?

ijsjes als ontbijt

Lein

 

» Kijk hier voor: blogs met recepten

 

 

Een eigen paard of pony- wat heb je allemaal nodig?

Een eigen paard of pony- wat heb…

De 5 leukste iPhone apps voor kinderen

De 5 leukste iPhone apps voor kinderen

Soms zijn er van die momenten dat het enorm fijn is als de kids zichzelf even bezighouden. Als je aan het koken bent, in een restaurant op…

Tips om het nieuwe schooljaar relaxt te starten

Tips om het nieuwe schooljaar relaxt…

Voor sommigen is de laatste week van de schoolvakantie alweer aangebroken. Wil jij een relaxte start van de het nieuwe schooljaar? Lees de…

Hoi, ik ben Lein! Een geboren en getogen Amsterdamse uit ’82 en woonachtig op de prachtige Veluwe. Ondernemer, drievoudig moeder en vrouw van. Ik word dolgelukkig van to-do-lijstjes, koken, thee met melk en glutenvrije gebakjes.

Je mag me ’s nachts wakker maken voor een roadtrip met een lekkere bolide. Auto’s en autorijden zijn mijn grote passie. Ik zie ons leven dan ook, heel toepasselijk, als een roadtrip. Opvoeden, je relatie, het gezinsleven, het is een reis vol ontdekkingen. De ene keer vol gas op de linkerbaan maar regelmatig verlaten we de snelweg om al cruisend over smalle binnenwegen de mooiste plekken te ontdekken. Onder andere door chronische ziekte binnen het gezin zijn we tot de ontdekking gekomen dat Offroad wegen ook in ons routeboek staan. Gewapend met geduld, liefde, humor, een krik en een paar reservewielen komen we er wel doorheen.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.