);

Dé ideale vakantie met kinderen: kamperen!

Dé ideale vakantie met kinderen: kamperen!

Ik ben een echt kampeerkind. Eigenlijk heb ik mijn hele leven niks anders gedaan dan op een camping de zomervakanties doorbrengen. Als kind met mijn ouders in een tent door Frankrijk trekkend, vissend en zwemmend in snelstromende riviertjes waar je ook de forellen zag zwemmen. Ik weet het nog goed. We vermaakten ons met een schommel op de camping en een emmer en schepje op het strand. Veel hadden we niet nodig. Vriendjes en vriendinnetjes in overvloed. Én natuurlijk was het in mijn herinneringen altijd mooi weer in Frankrijk tijdens die leuke vakanties.

» Lees ook: kindvriendelijke campings in Frankrijk

 

Ook met kinderen kamperen

Toen ik mijn man leerde kennen en zijn 2 kinderen van toen nog 5 en 3 hadden we nog geen kampeeruitrusting dus boekten we een tent op een camping of een stacaravan. Voor mij was dit een luxe vakantie. We hadden beiden een fulltime salaris dus een stacaravan in het hoogseizoen was voor ons geen issue. Wel relaxed eigenlijk. Heerlijke vakanties hebben we met z’n vieren gehad.

Maar toch kwam er uiteindelijk een eigen tent en daarna een luxere veel betere tent, die niet lekte en waar je wat meer je kont kon keren. Maar met kinderen merkte ik dat ik de chaos van een tent niet trok. 3 weken uit een koffer leven, steeds de zonnebrand kwijt zijn, luiers op de grond te moeten verschonen toen we zelf een dochter kregen en een voedzame maaltijd zien te koken op 2 gaspitjes werd voor mij steeds minder een vakantie. Ik raakte al gestrest bij de gedachte aan de kampeervakantie.

 

De tent ging weg en daar kwam de caravan

De tent moest er dus aan geloven, ik wilde een huisje op wielen. Eerst leek het ons leuk om een campertje te kopen. Toch lieten we dit romantische idee snel varen toen bleek dat je voor een tweedehands camper met behoorlijk wat gebruikssporen en doorgezakte banken al heel veel geld moest neertellen. Voor dat geld had je een veel mooiere en nieuwere caravan. En het praktische van een caravan is, dat je die kunt laten staan op de camping als je boodschappen moet doen. Dus het werd een tweedehands caravan. Een prachtige Knaus Sport met rondzit die om te bouwen is tot 2 persoonsbed, een 1 persoonsbed aan de voorkant, een grote kast voor de kampeerspullen en daarboven nog een 1 persoonsbed. En het fijnste van alles…. een eigen wc! En niet te vergeten een keukentje met 3 gaspitten, een koelkast met vriesvakje voor de ijsjes en heel veel kastjes zodat ik gewoon de zonnebrand kan vinden als ik die nodig heb wink.

 

Het fijne van een camping

Toch zal ik altijd een kampeerkind blijven, alleen nu in een iets luxere behuizing. Ik hou van de vrijheid, de gezelligheid, dat onze dochter binnen 5 minuten nieuwe vriendjes heeft en het zo naar haar zin heeft. Dat ik op mezelf kan zijn als ik dat wil maar ook buren heb als ik zin heb in een praatje. En zo zijn er nog legio redenen waarom ik kamperen zo leuk vind en blijf vinden.

Hoe vier jij je zomervakanties? In een appartement of huisje met eigen zwembad? Op een camping in een tent, een stacaravan of een eigen caravan? Of misschien heb je wel een eigen challet of stacaravan op een Nederlandse camping en ga je daar heel vaak heen? Ik ben benieuwd!

Ik krijg in ieder geval al weer zin in de zomer! Wij gaan zeker weer kamperen!

» Lees ook: leuke campings in Nederland

 

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.