);

De ideale tuin voor je kinderen en voor jezelf

De ideale tuin voor je kinderen en voor jezelf

Een tuin is voor veel mensen een plek om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag werken. Maar als je kinderen hebt, kan het soms een uitdaging zijn om je tuin zo in te richten dat het zowel voor jou als voor je kinderen een fijne plek is. In dit artikel geven we je tips over hoe je een tuin zo inricht dat de kinderen er leuk kunnen spelen en jij als ouder er heerlijk kan relaxen.

 

Indeling van de tuin

De indeling van de tuin is erg belangrijk als je een plek wilt creëren waar zowel de kinderen als jijzelf en je partner op je gemak voelen. Het is belangrijk om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten en verschillende zones te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van plantenbakken, heggen of schuttingen. Het is belangrijk om de tuin zo in te delen dat er voldoende ruimte is om te spelen, maar ook voldoende ruimte om te ontspannen.

 

Speelruimte voor kinderen

Een speelruimte voor kinderen is onmisbaar in een tuin waar ook kinderen aanwezig zijn. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een speelruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een zandbak, een speelhuisje of een trampoline. Het is belangrijk om bij het kiezen van een speeltoestel rekening te houden met de leeftijd van de kinderen en de grootte van de tuin.

 

Zandbak

Een zandbak is een klassieke manier om een speelruimte voor kinderen te creëren. Kinderen kunnen urenlang spelen met zand en het is ook nog eens goed voor hun ontwikkeling. Het is belangrijk om de zandbak af te dekken als hij niet in gebruik is, zodat er geen katten of ander ongedierte in kunnen komen.

 

Speelhuisje

Een speelhuisje is ook een leuke manier om een speelruimte voor kinderen te creëren. Er zijn veel verschillende soorten speelhuisjes verkrijgbaar, van kleine plastic huisjes tot grote houten exemplaren. Het is belangrijk om bij het kiezen van een speelhuisje rekening te houden met de grootte van de tuin, de leeftijd van de kinderen en je budget.

 

Trampoline

Een trampoline is een populair speeltoestel voor kinderen. Het is belangrijk om bij het plaatsen van een trampoline rekening te houden met de veiligheid. Plaats de trampoline bijvoorbeeld op een zachte ondergrond en zorg ervoor dat er voldoende ruimte omheen is, zodat kinderen er veilig op kunnen springen.

 

Accessoires voor de tuin

Accessoires kunnen een tuin gezellig maken en bijdragen aan een ontspannen sfeer. Er zijn veel verschillende accessoires verkrijgbaar die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

 

Tuinmeubels

Tuinmeubels zijn onmisbaar in een tuin waarin ontspannen belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan een loungeset, een comfortabele tuinbank of een hangmat. Het is belangrijk om bij het kiezen van tuinmeubels rekening te houden met de grootte van de tuin en de stijl van de tuin. Kies meubels die passen bij de sfeer die je wilt creëren en de grootte van je gezin. Iedereen wil tenslotte lekker zitten.

 

Verlichting

Verlichting kan een tuin niet alleen gezellig maken, maar ook zorgen voor veiligheid in het donker. Denk bijvoorbeeld aan verlichting langs paden en trappen, maar ook aan sfeerverlichting in de vorm van lampionnen of lichtsnoeren. Er zijn veel verschillende soorten verlichting verkrijgbaar, van solarlampen tot led-verlichting.

 

Planten en bloemen

Planten en bloemen kunnen een tuin kleurrijk en levendig maken. Kies planten en bloemen die passen bij de stijl van de tuin en die geschikt zijn voor de bodem en het klimaat. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke bloemenborder of een klimplant tegen de schutting. Maar ook in mooie bloempotten kan je verspreid over de tuin kleur aanbrengen door bloeiende planten en bloemen neer te zetten.

 

Tips voor het creëren van een kindvriendelijke tuin

Als je kinderen hebt, is het belangrijk om rekening te houden met hun veiligheid in de tuin. Hieronder geven we je een aantal tips om een kindvriendelijke tuin te creëren.

  • Maak gebruik van veilige materialen en materialen die tegen een stootje kunnen. Wordt er veel gebruik gemaakt van het gazon, dan is kunstgras een optie. Die is er echter in veel verschillende kwaliteitssoorten. Je wilt in dat geval een kunstgras dat zacht is en geen verwondingen oplevert als er een keer een kind overheen glijdt.
  • Zorg voor een veilige omheining. Zorg ervoor dat kinderen niet zomaar de straat op kunnen lopen en dat er geen gevaarlijke objecten in de tuin staan.
  • Houd rekening met de zon. Zorg voor voldoende schaduw in de tuin, bijvoorbeeld door middel van een parasol of een overkapping.
  • Kies voor kindvriendelijke planten en bloemen. Vermijd planten die giftig zijn of scherpe doorns hebben.
  • Plaats een zwembadje of een waterspeeltoestel. Kinderen vinden het vaak heerlijk om met water te spelen.
  • Zorg voor voldoende opbergruimte. Zorg ervoor dat speelgoed makkelijk opgeruimd kan worden en dat er voldoende opbergruimte is voor tuinmeubels en accessoires.

 

Een tuin voor iedereen?

Een tuin kan een heerlijke plek zijn om te ontspannen en te spelen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Door de tuin op een efficiënte manier in te delen en gebruik te maken van accessoires zoals tuinmeubels en verlichting, creëer je een gezellige en ontspannen sfeer.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.