);

Het ideale kussen, bestaat dat?

Het ideale kussen, bestaat dat?

Ik word al maanden wakker met hoofdpijn. Dus wat ga je doen: je gaat dingen uitsluiten. Het kussen is dan vaak als eerste aan de beurt. Vooral als je je kussen al 13 jaar gebruikt, is deze sowieso wel aan vervanging toe. Het was een goed en duur kussen van memory foam, maar als ik vandaag de dag wakker word dan doet mijn oor pijn van het liggen erop. Zo hard is mijn kussen inmiddels geworden. De foam is net steen geworden. Tijd voor een nieuwe dus.

Van Emma kussens mocht ik 2 kussens testen.

 

Microfiber kussen van Emma

Eerst kwam het Microfiber kussen van Emma binnen. Opgerold in een doos. Beetje bizar wel, maar eenmaal uitgepakt, zie je daar niks meer van. Het is net een grote wolk, zo zacht. Dus vanaf nu geen pijnlijk oor meer, dacht ik. En inderdaad de pijn aan mijn oren verdween, maar mijn hoofdpijn niet. Nu moet ik met flinke kanttekening zeggen dat die hoofdpijn waarschijnlijk niet door het kussen komt, maar ik merkte dat het kussen mij onvoldoende steun bood als ik op mijn zij lag. En ik ben echt een zijligger.

Het microfiber kussen van Emma is heerlijk zacht inderdaad. En echt een heel prima kussen, maar dus niet voor mij. Mijn man aan de andere kant schijnt er heerlijk op te slapen. Dus die was blij.

Nu blijkt het microfiber kussen niet meer verkrijgbaar te zijn en komt er binnenkort een vervangend kussen dat erop lijkt. Als het er echt op lijkt, dan zal het ongetwijfeld een fijn kussen zijn voor rugliggers en buikslapers. Want daarvoor vond ik het kussen ideaal.

Het andere kussen zou ik daarna uitgebreid testen. Zou dit dan het kussen zijn dat mij van mijn hoofdpijn af zou helpen?

 

Emma kussen kiezen van juiste kussen

Hét Emma kussen

Dit nieuwe kussen wordt Hét Emma kussen genoemd. Het kussen bestaat uit 3 lagen: een blauwe laag met ZeroGravity visco-elastisch schuim, dat stevigheid geeft, een tussenlaag van Airgocell®schuim dat het zachtst is van de 3 en een zachte laag van viscoelastisch schuim.

Emma Kussen foam kussen uitleg

Het kussen met 3 lagen was voor mij te hoog. Voor mannen met een flinke schouderpartij zou het perfect zijn, maar ik moest er 1 laag uit verwijderen. En dat kan gelukkig ook gewoon zonder dat de kwaliteit van je kussen vermindert.

De eerste nacht verwijderde ik de witte viscoelastische schuimlaag. Het kussen werd wel minder hoog, maar minder zacht. Het blauwe deel voelde te hard aan mijn hoofd. De tweede nacht haalde ik het blauwe ZeroGravity visco-elastisch schuim eruit en het witte er weer in en daar lig ik prima op. Ik heb geen idee of dat tussen mijn oren zit of dat het echt een beter gevoel geeft. Het verschil is miniem, maar toch zeker wel aanwezig.

Het is wel veel harder dan het microfiber kussen en in eerste instantie denk je… hoe kan dit ooit lekker liggen. Maar als je je hoofd erop legt, dan zakt het weg in het kussen en geeft het een goede steun. Of ik nu op mijn zij lig of op mijn rug waar ik vaak eindig.

Voor mij geen pijnlijke oren meer bij het op mijn zij liggen met dit kussen. 

Nog een voordeel van dit kussen is dat ik geen zweetnek meer heb. Het kussen houdt mijn hoofd en nek koel. Echt heel fijn.

 

Dus welk kussen kies je nou?

Het is echt een kwestie van smaak. Ben je een buikslaper, dan is het Emma kussen minder geschikt. Daarvoor is het te hoog, tenzij je 2 lagen verwijdert en dat zou dan de eigenschappen van het kussen teniet doen. Het Microfiber kussen daarentegen is heel goed geschikt voor buikslapers. Hou je van fluffy kussens die je lekker onder je kan “proppen”, dan zou ik kiezen voor het Microfiber kussen. Er valt werkelijk niks op te kloppen met het Emma kussen. Dat ligt gewoon altijd in vorm, no matter what.

Het lijkt heel zwaar en compact te zijn, maar als je erop ligt dan doet de warmte van je hoofd en het gewicht ervan de rest. Je zinkt gewoon weg in het kussen en het ondersteunt je nek optimaal.

Ik moet zeggen dat ik beter en uitgeruster wakker word. Raar maar waar, maar na 2 weken liggen op dit kussen is mijn hoofdpijn 's ochtends met 2/3e afgenomen. Heel bijzonder. De hoofdpijn is nog niet helemaal verdwenen, maar daar wordt op andere manieren aan gewerkt.

Stap 2 zou kunnen zijn om een ander matras uit te proberen. Want het kussen was 13 jaar oud, maar het matras ook. En een matras moet je, ook als deze van heel goede kwaliteit is, toch zeker elke 10 jaar vervangen.

Mijn zoektocht naar het ideal bed gaat door, maar m’n kussen heb ik in ieder geval gevonden. Check hier de link voor het Emma kussen

 

Meer blogs van Esmé:

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.