);

Zo vind je jouw ideale bank

Zo vind je jouw ideale bank

De bank: hét meubelstuk dat de woonkamer domineert en waar het hele gezin lekker onderuit bij elkaar moet kunnen zitten. Tenminste… dat is mijn ideale bank. Een bank die lekker zit, maar ook lekker ligt en waar we allemaal inclusief hond gerieflijk een hele avond op kunnen relaxen.

Maar hoe kies je nou de ideale bank? Hier mijn tips.

 

Tip 1: De zitting van je bank

zorg dat de zitting van de bank lang genoeg is en ook niet té lang. Op een korte zitting kan je niet lekker relaxen en op een te lange bungelen je benen over de rand en boven de grond waardoor de bloedcirculatie stagneert. Je kan een te lange zitting oplossen door losse kussens achter je rug te plaatsen.

 

Tip 2: De bank moet groot genoeg zijn

Woon je niet alleen dan wil je niet vechten om het beste plekje op de bank. Na verloop van tijd heeft iedereen zijn of haar favoriete plek op de bank, maar zorg er dus in ieder geval voor dat je bank groot genoeg is zodat elk familielid een plek kan vinden. Koop daarom minstens een 4-persoonsbank op de groei. Ook als je nog met z’n tweeën bent.

 

Tip 3: Beentjes vooruit ideaal!

Wil je echt een keer in de relaxstand dan is een bank in een L, zodat je jezelf lekker in de hoek kan installeren met de beentjes vooruit. Dat is mijn favoriete bankpose – onder een dekentje met een boekje… wink

 

Tip 4: Kan je er ook op liggen?

Je weet nooit waar het goed voor is, maar een bank waar je ook languit op kan liggen, is ideaal. Of je nou beneden wilt liggen omdat manlief te erg snurkt of omdat tijdens een hittegolf het boven niet te harden is of in mijn geval omdat de hond ziek was en ik een oogje in het zeil wilde houden.

 

Tip 5: Kies de juiste stoffering

Heb je een hond, dan is een leren bank ideaal. De bank is dan makkelijk afneembaar. Ga je voor een robuuste uitstraling dan is een grof geweven stof weer heel mooi. Bedenk wel dat hoe lichter de stof des te meer vuil je erop ziet. Dus wil je een bank die tegen een stootje kan en waar het hele gezin zonder problemen gebruik van kan maken, let dan op de kleur en of deze vuilafstotend is. Vaak kan je een stoffen bank ook nog een behandeling laten geven, zodat deze minder snel vies wordt.

 

Is de bank ook jouw favoriete meubelstuk in je woonkamer?

 

Meer blogs van Esmée:

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.