);

Hysterie in het restaurant

Hysterie in het restaurant

Door Merel: De titel van dit blog klinkt bijna als een klucht. Ware het niet dat er weinig te lachen valt wanneer je (voor het eerst) wordt geconfronteerd met een melodramatisch kind dat schreeuwend te kennen geeft dat het geen zin meer heeft. Of je nu in een prijzig restaurant zit of een goedkopere fastfoodketen, leuk is het nooit. Hoe kun je uit eten gaan zonder dat je kind in vlammen ontsteekt?

1.Afleiding

En dan heb ik het niet over een tablet om je kinderen zoet te houden (ieder zijn eigen keus trouwens), maar een ‘ouderwets’ kleurboek en potloden, puzzeltje of een korte wandeling buiten om de tijd te overbruggen tussen voor- en hoofdgerecht.

2.Regel stokbrood als voorgerecht/tussendoortje voor de kinderen

Vaak krijg je dit redelijk snel. Op die manier kunnen de kleinsten aan tafel vast iets eten en zal een woede-uitbarsting in elk geval niet voortkomen uit hongergevoel. Bovendien leidt het hen af van het wachten.

3.Zorg dat je kindje vooraf voldoende gerust heeft

Hoe vermoeider je kindje, des te drukker en dwarser hij/zij meestal is. Als je het idee hebt dat de dag lang genoeg heeft geduurd en de kans op drama heel groot, kies dan liever voor een restaurant waar ze snel serveren of eet thuis. Zodra het even kan, leg je kindje dan op bed of bouw een moment van rust in de dag.

4.Reserveer op tijd

Wanneer het rustiger is, word je sneller geholpen. Ga dan ook liever niet met de kinderen uit eten op extreem drukke dagen als Kerst of Valentijnsdag, dat is toch voor niemand echt leuk en ontspannend? Ook handig is een restaurant kiezen waarvan je weet dat de bediening vlot is.

5.Probeer iedereen voldoende aandacht te geven 

En mocht je vooraf kunnen inschatten dat je het waarschijnlijk gaat forceren door nu toch uit eten te gaan, doe het dan liever niet. Ook niet bij een ‘verplicht’ etentje met familie. Je kan immers beter goede herinneringen aan restaurants overhouden dan de associatie met stress!

Wat is jouw ultieme tip?

 

Foto is van Shutterstock

Hysterie in het restaurant

Hysterie in het restaurant

Door Merel: De titel van dit blog klinkt bijna als een klucht. Ware het niet dat er weinig te lachen valt wanneer je (voor het eerst) wordt…

Lang borstvoeding geven, hoe hou je het vol?

Lang borstvoeding geven, hoe hou…

Door Merel: Vanaf zes maanden spreek je al van ‘lang voeden’. Eigenlijk best gek, als je beseft dat aangeraden wordt door WHO om je kindje…

Peppa Pig in het theater

Peppa Pig in het theater

Sinds een paar maanden is onze peuter Rose helemaal weg van Peppa Pig. Hoe leuk was het dan ook dat we naar de première van Peppa Pig en De…

Ik ben Merel (32), vriendin van Ro en moeder van drie lieve, temperamentvolle dochters (1, 2 en 10). We wonen in de schitterende Zuid-Hollandse polder, waar fietstochtjes uitmonden in een hooikoortsaanval en de kinderen het liefst buiten in de modder spelen. In theorie ben ik thuisblijfmoeder, maar in de praktijk werk ik daarnaast sinds 2014 ook als freelancer en onderhoud met veel liefde mijn blog op De Mamagids. Sinds ik schrijf, kan ik me niet meer voorstellen dat ik ooit zonder inspiratie zat te staren naar een leeg beeldscherm. Bijna alles waar ik tegenaan loop, is geschikt als onderwerp. Wat doe je bijvoorbeeld bij een tekenbeet, hoe serieus moet je die puberale kalverliefde eigenlijk nemen en welke voordelen zitten er aan minimaal leeftijdsverschil tussen je kinderen?

Reacties 4

 1. Wij gingen alleen nog maar naar kindvriendelijke restaurants... En voordat we naar binnen gingen spraken we de fatsoensregels door. En als ze zich echt misdroegen gingen we gewoon weg. Want dat kun je niet maken naar de andere mensen toe vind ik. 2. Marion

  jan 18, 2017 at 02:50

  Als we met de kinderen uit-eten gingen was dat vaak in een restaurant op een bungalowpark en gingen we vaak wat vroeger eten. Soms werden er dan speciale kinderprijzen en kregen de kinderen bij aankomst een kleurplaat en kleurtjes. Ook was er altijd een speelhoek waar de kinderen tussendoor naartoe konden om te spelen.
  Mijn tip is om een tafeltje te kiezen in de buurt van de speelhoek zodat zij tussendoor kunnen spelen, je ze in de gaten kunt houden en er ook nog wat tijd voor elkaar overblijft.  1. Merel

   jan 20, 2017 at 08:24

   O dat vind ik een hele goede tip! Die ga ik onthouden :) Dan kan je inderdaad gewoon met elkaar kletsen, maar hebben de kinderen ook een leuke avond. 3. Wij gaan meestal naar een restaurant waar ze een buffet hebben. Papa gaat eerst met de jongste wat kiezen. Daarna ik met de oudste of omgekeerd. Daarna kunnen we elk apart op t gemak voor ons zelf gaan kiezen. De kinderen mogen ook altijd eens rondkijken. Deze formule is makkelijk vol te houden zonder tabletjes en dergelijke omdat t niet super lang duurt. Op reis proberen we dit ook te doen.This thread has been closed from taking new comments.